Jan19
Κοπή πίτας του Παραρτήματος Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας
1/19/2012 9:27:00 AM by Giannis

 «Κυρίες και κύριοι
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Παραρτήματος Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σας καλωσορίζω στην αποψινή γιορτή ευχόμενος σε όλους σας Χρόνια Πολλά. Μια πολύ δύσκολη χρονιά έφυγε. Μια χρονιά που σημαδεύτηκε από επώδυνα και σκληρά μέτρα. Η κοινωνία μας δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται. Τα εισοδήματα μειώθηκαν και η ανεργία αυξήθηκε. Οι  Έλληνες αισθάνονται αβεβαιότητα και αγωνία για την προσωπική και οικογενειακή τους προοπτική. Οι δομές του κοινωνικού κράτους καταρρέουν. Η παιδεία, η υγεία, η ασφάλεια υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης.
Το 2012 απ’ ότι φαίνεται θα είναι πιο δύσκολο. Όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας θα περνούν στη φτώχια και την εξαθλίωση. Τούτες τις δύσκολες ώρες πρέπει να σταθούμε o  ένας δίπλα στον άλλο, όπως αρμόζει σε εμάς τους Έλληνες που ανέκαθεν υπήρξαμε μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Κανένας μόνος του. Οι  Έλληνες όταν απειλούνται ενώνονται και με αποφασιστικότητα και υπερηφάνεια προχωρούν προς το μέλλον. Μπορεί να μας τα πάρουν όλα. Το μόνο όμως που  δεν μπορούν να φορολογήσουν, που δεν μπορούν να μας στερήσουν είναι η αξιοπρέπειά μας, η ανθρωπιά μας και η αγάπη προς τον διπλανό μας.
Σ΄ αυτό το σημείο καλώ όλους όσοι ασχολούνται με τα κοινά στην πόλη μας, τους δημοτικούς άρχοντες, τα προεδρεία των συλλόγων,  την τοπική εκκλησία, τους εκπροσώπους του τοπικού τύπου, όσους από εσάς θέλετε να βάλετε πλάτη στα βάρη των συνανθρώπων μας, να συναντηθούμε προκειμένου να θέσουμε προτάσεις και να  βρούμε λύσεις  για την ανακούφιση  του πόνου και των προβλημάτων τους.  
Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να διαθέσετε λίγο χρόνο και ενδιαφέρον στα προβλήματα των συνανθρώπων μας αφήστε όνομα και τηλέφωνο στην γραμματεία  και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Το Παράρτημά μας τη χρονιά που πέρασε παρουσίασε αξιόλογη δραστηριότητα :
Διοργανώσαμε πέντε εκδηλώσεις με θέματα πρόληψης του καρκίνου με πολύ μεγάλη επιτυχία. Όπως γνωρίζετε οι ομιλίες συνοδεύονται πάντα με εικαστικά και μουσικά θέματα, επικεντρώνοντας στην προβολή καλλιτεχνών των Αχαρνών. Τρίπτυχό μας είναι στις εκδηλώσεις  το Μαθαίνω-Ακούω-Βλέπω.
Επισκεφθήκαμε τέσσερα σχολεία ενημερώνοντας τους μαθητές για τις επιπτώσεις του καπνίσματος.
Πέντε σχολεία συμμετείχαν στην ενημέρωση για σωστή διατροφή.
Συμμετείχαμε στην προσπάθεια αναδάσωσης της Πάρνηθας.
Διοργανώσαμε 28 αποστολές ομάδων γυναικών προς την Παιανία προκειμένου να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο (678γυναίκες). Συνολικά από τη λειτουργία του Παραρτήματος έκαναν εξετάσεις 1187 γυναίκες.
Για φέτος συνεχίζουμε τα προγράμματα ενημέρωσης μαθητών για το κάπνισμα και την υγιεινή διατροφή, θα ανέβουμε στην Πάρνηθα για δενδροφύτευση στις 28 Ιανουαρίου και όποιος θέλει να συμμετέχει μπορεί να το δηλώσει σήμερα.   Βεβαίως θα συνεχιστούν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις. Έχουμε έλθει σε επαφή με το ΕΚΑΒ και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να διοργανώσουμε διαλέξεις με θέμα Πρώτες Βοήθειες.
Δυστυχώς το πρόγραμμα των προληπτικών εξετάσεων αναστέλλεται λόγω ελλείψεως  κονδυλίων. Η αναστολή είναι προσωρινή και θα διαρκέσει για μικρό χρονικό διάστημα. Για ότι νεώτερο υπάρξει θα σας ενημερώσουμε.
Σ΄αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών κ. Βασίλη Νίκα, για την παραχώρηση της αίθουσας, καθώς επίσης και για την εν γένει στήριξή του προς το Παράρτημά μας. Όταν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, που βλέποντας το έργο μας, μας συμπαρίστανται, τονώνουν τη θέλησή μας να προχωρούμε στο έργο μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Χρήστο Ζιάβρα ιδιοκτήτη της εταιρείας ΕΜΦΑΣΗ  στην Μεταμόρφωση, Δερβενίων 30 για την προσφορά των σερβίτσιων καθώς και στον κ. Δημήτριο Δημητρίου, ιδιοκτήτη φούρνου στην Καλογρέζα, Βοσπόρου 124 για την προσφορά της βασιλόπιττας.
Ευχαριστώ το Παράρτημα Αχαρνών της ΕΓΕ και τα παιδιά του Καλλιτεχνικού Καφενείου των Αχαρνέων για τη συμπαράστασή τους.
Καλώ τα προεδρεία όλων των συλλόγων της πόλης μας για συνάντηση και λήψη αποφάσεων για κοινές δράσεις. Μία από αυτές για παράδειγμα είναι η ενημέρωση για τη λειτουργία του υπέροχου Μουσείου που λειτουργεί στην πόλη μας και που πρέπει όλοι να το επισκεφτούμε.»
 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ