Dec13
Επιτυχημένη Ιατρική Ημερίδα
12/13/2011 7:47:00 PM by Giannis

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Παραρτήματος Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου με αφορμή την ημερίδα «Καρκίνος του Στόματος. Διάγνωση και Θεραπεία». Ομιλήτρια ήταν η κ. Ελένη Γκάγκαρη DMD, DMSc, Στοματολόγος-Οδοντίατρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Harvard ΗΠΑ, Επικ. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνη Στοματολογικού Ιατρείου Νοσοκομείου «Α. Συγγρός».
Η κ. Γκάγκαρη μεταξύ άλλων τόνισε πως ο καρκίνος του στόματος δεν προειδοποιεί τον ασθενή γιατί είναι ανώδυνος και περίπου τα μισά περιστατικά εντοπίζονται στη γλώσσα. «Η κύρια αιτία είναι το κάπνισμα με όλες τις μορφές που μπορεί να γίνεται, μετά το αλκοόλ και ο ιός HPV. Όσο περισσότερο καπνίζει κάποιος, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος της νόσου, ενώ ο συνδυασμός καπνού και αλκοόλ πολλαπλασιάζει την επικινδυνότητα. Η θεραπεία είναι χειρουργική αφαίρεση.» πρόσθεσε.
Πριν την ομιλία της κ. Γκάγκαρη, μίλησε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Με αφορμή την ημέρα του Εθελοντισμού και το Ευρωπαϊκό έτος Εθελοντισμού, ο κ. Παναγιώτης Χ. Καζανάς τόνισε ότι ο εθελοντισμός συνδυάζει «τον έρωτα του ερασιτέχνη, τη συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου». Δεν παρέλειψε να ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή τη δημιουργία γραφείου εθελοντών στο Δήμο και να εκφράσει την πεποίθησή του, η επόμενη εκδήλωση να πραγματοποιηθεί με τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας από το Δήμο μας. Η ενημέρωση των Δημοτών ολοκληρώθηκε με προβολή video με θέμα τη Στοματική Υγιεινή ενώ ακολούθησε βραδιά με τη χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του δικηγόρου- καθηγητή μουσικής κ. Δημήτρη Καρούζου, η οποία παρέσυρε στους ρυθμούς της όλο το ακροατήριο.
Παράλληλα οι κάτοικοι της πόλης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στην αίθουσα εκθέσεων του Δημαρχείου δύο σπουδαίες εκθέσεις. Την πρώτη επιμελήθηκε η ιατρός Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος κ. Χαρίκλεια Λούπα η οποία παρουσίασε φωτογραφίες από απλούς ανθρώπους της σύγχρονης Ελλάδας, ασπρόμαυρα πρόσωπα του μόχθου και της υπαίθρου, και τη δεύτερη, ο συμπολίτης μας κ. Αθανάσιος Δάρδας ο οποίος με τη σειρά του, παρουσίασε μέρος της συλλογής του από παλιά αντικείμενα, μικρούς θησαυρούς, που πραγματικά θα μπορούσαν να γεμίσουν ένα ανάλογο μουσείο, κάτι που έφερε το κοινό δεκαετίες πίσω, όταν τα αντικείμενα της καθημερινής χρήσης φτιαχνόντουσαν με μεράκι και ψυχή.    
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι την παράσταση «έκλεψε» κυριολεκτικά η 14χρονη Ασπασία Νηστικούλη με την κιθάρα και το τραγούδι της.
 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ