Feb6
Προφυλακιστέοι οι τέσσερις συλληφθέντες
2/6/2013 3:04:00 PM by Giannis
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Κοζάνης οι τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό σε ποιες φυλακές θα μεταφερθούν.
 
Οι νεαροί, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστείας από κοινού κατά συρροή, αρπαγή από κοινού και παράνομη οπλοφορία, αρνήθηκαν να απολογηθούν, υποστηρίζοντας ότι δεν αναγνωρίζουν καμία εξουσία.
 
Οι δράστες εμφανίστηκαν αμετανόητοι, όπως φάνηκε από την στάση ενός εκ των τεσσάρων κατά την άφιξή τους στα Δικαστήρια Κοζάνης.
 
Ο Δημήτρης Πολίτης έφτυσε την κάμερα την ώρα οι αστυνομικοί τον αποβίβαζαν από την κλούβα της ΕΛ.ΑΣ..
 
Μάλιστα, έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 50 αναρχικοί οι οποίοι πραγματοποίησαν νωρίτερα στο κέντρο της πόλης πορεία συμπαράστασης στους συλληφθέντες. Τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας είναι δρακόντεια, ενώ οι συγκεντρωμένοι με πανό στα χέρια αλλά και με πλακάτ φωνάζουν τα συνθήματα προς τους συλληφθέντες.
 
 
Εν τω μεταξύ τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες - οι αναρχικοί, όπως υπογράφουν, Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος και Γιάννης Μιχαηλίδης - σε ανακοίνωσή τους, η οποία αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, δηλώνουν «αιχμάλωτοι» και προειδοποιούν: «δεν συνεργαζόμαστε, δεν απολογούμαστε».
 
Το κείμενο υπογράφουν οι Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος και Γιάννης Μιχαηλίδης και αναφέρει:
 
«Ξεκλέβουμε δυο λόγια από τα κελιά των κρατητηρίων που βρισκόμαστε αιχμάλωτοι για να δηλώσουμε τους σκοπούς και τις προθέσεις μας ώστε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο σχετικά με τα τελευταία γεγονότα. Ως Αναρχικοί θεωρούμε την επιλογή της ληστείας τράπεζας μια συνειδητή επιλογή αντίστασης. Η κίνησή μας δεν είχε στόχο τον προσωπικό πλουτισμό. Η επίθεση στους ναούς του κεφαλαίου εντάσσεται στην συνολική επαναστατική μας δράση.
 
Σχετικά με τον βασανισμό μας από τις δυνάμεις καταστολής, δεν θέλουμε να αποτελεί σημείο θυματοποίησης μας. Δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από τους εχθρούς της ελευθερίας. Ας μην ξεχνάμε πόσοι άνθρωποι έχουν συνθλιβεί στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές τους. Τα σημάδια των βασανιστηρίων ας αποτελέσουν μια ακόμα αφορμή να μετουσιωθεί η οργή σε πράξη.
 
Απέναντι στους θεσμικούς εκπροσώπους της δικαιοσύνης, η στάση μας θα είναι αδιάλλακτη και ανυποχώρητη.
 
ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ-ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ
ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ
Οι Αναρχικοί 
Νίκος Ρωμανός 
Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος
 
Γιάννης Μιχαηλίδης
 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτοποιήθηκε το DNA του Μιχαηλίδη με το DNA ενός εκ των δραστών της ληστείας που είχε γίνει στην Αγροτική Τράπεζα στον Φιλώτα Φλωρίνης στις 28 Νοεμβρίου 2012,  με λεία 110.000 ευρώ. Τότε, ένας από τους δράστες, ο Μιχαηλίδης, όπως προέκυψε από το DNA, είχε τραυματιστεί στο χέρι κατά τη διάρκεια της ληστείας. 

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω