Feb28
Ηθελαν ολοκαύτωμα στο μετρό
2/28/2012 10:30:00 AM by Giannis

 Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων» ανέλαβε χθες την ευθύνη για την τοποθέτηση του εμπρηστικού μηχανισμού, ο οποίος ήταν ενεργοποιημένος, αλλά δεν εξερράγη εξαιτίας λανθασμένης συνδεσμολογίας. Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Αποφασισμένοι για μακελειό ήταν οι άγνωστοι που το απόγευμα του Σαββάτου τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στον συρμό του μετρό.
Οι «εγκέφαλοι» του σχεδίου είχαν οργανώσει «τυφλό» χτύπημα σε βάρος των αθώων πολιτών που εκείνη την ώρα θα χρησιμοποιούσαν το μέτρο σταθερής τροχιάς, και μάλιστα χωρίς προειδοποιητικό τηλεφώνημα.
Ενα λάθος στη συνδεσμολογία, αλλά και η παρατηρητικότητα του μηχανοδηγού στον έλεγχο ρουτίνας που προηγήθηκε του επόμενου δρομολογίου του συγκεκριμένου τρένου, έφερε την Αντιτρομοκρατική αντιμέτωπη με έναν ενεργοποιημένο βομβιστικό μηχανισμό, για τον οποίο ανέλαβε την ευθύνη με τηλεφωνήματα σε τηλεοπτικούς σταθμούς η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων».
Ο συναγερμός σήμανε στις 5:37 το απόγευμα του Σαββάτου στον σταθμό του Αιγάλεω, όταν οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν την αστυνομία πως ένα «παράξενο» εύρημα εντοπίστηκε στον συρμό. Ενα τετράλιτρο μπετόνι βενζίνης, μπαταρίες, καλώδια, ένας διακόπτης και μία αντίσταση στην οποία κατέληγε το εύφλεκτο υλικό ήταν τα υλικά που βρέθηκαν μέσα σε χαρακτηριστική πράσινη τσάντα, πάνω σε κάθισμα του τελευταίου συρμού.
Αμέσως, ο σταθμός εκκενώθηκε. Στο σημείο έσπευσαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, αλλά και από το τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας της Ασφάλειας Αττικής. Την προανάκριση και τις έρευνες για τον εμπρηστικό μηχανισμό ανέλαβαν οι εξειδικευμένοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.
Συνδεσμολογία
Παρότι από την πρώτη στιγμή η συνδεσμολογία θύμιζε «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» από επιθέσεις της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, σύντομα οι ειδικοί αξιωματικοί κατέληξαν ότι πιθανότατα δεν επρόκειτο για την ίδια ομάδα, αλλά για μιμητές της.
Το τηλεφώνημα των μελών του «Αντάρτικου Πόλεων» το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας επιβεβαίωσε τους φόβους των ειδικών ότι μια νέα οργάνωση έχει σχηματιστεί. Ακόμη όμως και η εγκυρότητα των τηλεφωνημάτων ερευνάται.
Αρκετές είναι οι... πρωτοτυπίες που σημειώνουν οι Αρχές σε αυτή την πρωτοφανή απόπειρα τρομοκρατικού χτυπήματος.
Πέρα από την... πρεμιέρα της ίδιας της οργάνωσης που για πρώτη φορά προσπαθεί να επιχειρήσει χτύπημα, η ανάληψη ευθύνης μέσω τηλεφωνήματος αλλά και η ίδια η συνδεσμολογία που χρησιμοποίησαν τα μέλη της αποτελούν στοιχεία «ταυτότητας» των επίδοξων τρομοκρατών.
Αλλά και η λανθασμένη συνδεσμολογία, χάρη στη οποία δεν εξερράγη τελικά η βόμβα, αποτελεί μάλλον... εξαίρεση.
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να μην ήθελαν οι ίδιοι να εκραγεί, στέλνοντας απλώς το μήνυμα ότι είναι «παρόντες» στις εξελίξεις.
100 ειδικοί φρουροί
Την ευθύνη της ασφάλειας συρμών και των σαράντα σταθμών των δύο γραμμών του μετρό εξακολουθούν να έχουν οι εκατό ειδικοί φρουροί της Αστυνομίας και σαράντα υπάλληλοι security, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ, Κ. Βασιλειάδη. Οι υπάλληλοι security συχνά λειτουργούν και ως υποβοηθητικό προσωπικό συνεισφέροντας και στον έλεγχο εισιτηρίων, ενώ σε κάθε σταθμό υπάρχει και ένας υπεύθυνος. Ταυτόχρονα λειτουργεί κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που ελέγχεται από υπαλλήλους του μετρό, οι οποίοι σε 24ωρη βάση παρακολουθούν από το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας την κίνηση στους χώρους των σταθμών αλλά και τις αποβάθρες.
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ
Ερευνες από την αντιτρομοκρατική
Περιμένουν να «μιλήσουν» κάμερες και DNA
Τα αναπάντητα ερωτήματα που εγείρονται μετά το παρ' ολίγον χτύπημα στο μετρό ερευνούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής: Γιατί δεν εξερράγη ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός; Από πού θα την πυροδοτούσε ο δράστης; Γιατί δεν προηγήθηκε τηλεφώνημα, ως είθισται, προκειμένου να μη θρηνήσουμε αθώα θύματα; Σε ποιον σταθμό θα «έσκαγε» η βόμβα; Και ποιος τελικά ήταν ο στόχος;
Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τους ειδικούς. Ως προς τη σωτήρια ?όπως αποδείχθηκε? κακοτεχνία που απέτρεψε την έκρηξη, οι αστυνομικοί την αποδίδουν σε πρόσμειξη της βενζίνης που έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ήθελαν οι δράστες. Για την ώρα, οι ειδικοί δεν μπορούν να ξέρουν τις προθέσεις των δραστών. Υποθέτουν, όμως, ότι στόχος ήταν ο σταθμός του μετρό Αιγάλεω, μέχρι να έλθει η στιγμή να ξεκινήσει με προορισμό το Αεροδρόμιο.
Στο μικροσκόπιο των ειδικών έχουν τεθεί όλα τα βίντεο από τον σταθμό, προκειμένου να εντοπιστεί το άτομο που κατάφερε να μεταφέρει την τσάντα με τον μηχανισμό μέσα στον συρμό. Ο πολύς κόσμος αλλά και οι... μασκαράδες λόγω της Αποκριάς δυσκολεύουν τους αστυνομικούς, που εξετάζουν έναν προς έναν τους επιβάτες.
Ακόμη, μελετώνται τυχόν στοιχεία DNA πάνω στην τσάντα και στον μηχανισμό, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί και σε αυτήν την περίπτωση ο «κοριός» της ΕΥΠ.
Μεγάλη βαρύτητα έχει δώσει η ΕΛ.ΑΣ. στις πληροφορίες που τυχόν έρθουν από τα τηλέφωνα που έχει δώσει στη δημοσιότητα, από πολίτες που τυχόν πρόσεξαν κάτι «ύποπτο» όταν βρέθηκαν στον σταθμό γύρω στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι χθες τα τηλεφωνήματα ήταν ελάχιστα.
Θέμα ασφαλείας θέτει το σωματείο των εργαζομένων
Εντολή από το υπουργείο για συστηματικότερους ελέγχους
Στους εργαζομένους επαφίεται συχνά κατά τις ώρες αιχμής η ασφάλεια του μετρό, καθώς, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, οι ένοπλοι ειδικοί φρουροί που έχουν αποσπαστεί από την Αστυνομία δεν εμφανίζονται στις περισσότερες αποβάθρες.
«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν ειδικοί φρουροί, με εξαίρεση το φυλάκιο που έχουν στον σταθμό του Συντάγματος και ορισμένες φορές στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, ενώ έχει μειωθεί και ο αριθμός των απασχολουμένων στην ειδική μονάδα Ελέγχου και Ασφαλείας», λέει στο «Εθνος» ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ηλεκτροδηγών του μετρό, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος, συμπληρώνοντας ότι για το θέμα αυτό είχαν στείλει και επιστολή σε παλαιότερη διοίκηση του μετρό.
Ιδιαίτερα λεπτό χαρακτηρίζουν το ζήτημα της ασφάλειας στο μετρό πηγές της διοίκησης του ΟΑΣΑ, οι οποίες σημειώνουν ότι οι ειδικοί φρουροί βρίσκονται στους ειδικούς χώρους του Κέντρου Ελέγχου κάθε σταθμού που απέχουν 10-50 μέτρα από τις αποβάθρες.
Μέτρα ασφαλείας
Ο ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι τα μέτρα ασφαλείας στο μετρό είναι αντίστοιχα με αυτά σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, συμπληρώνοντας ότι όταν συντρέχει λόγος, όπως για παράδειγμα ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, υπάρχει αυξημένη παρουσία της αστυνομίας στις εισόδους, τις εξόδους και στα εκδοτήρια.
Ο εντοπισμός της βόμβας σε βαγόνι συρμού του μετρό, πάντως, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή από το υπουργείο Μεταφορών και από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (εταιρεία στην οποία υπάγεται το μετρό) για εντατικότερους ελέγχους και συνεχή εγρήγορση των υπαλλήλων κυρίως για ασυνόδευτα ή ξεχασμένα πακέτα και τσάντες. Από τα αποτελέσματα των ερευνών της Αστυνομίας, μάλιστα, ενδέχεται να προκύψει και ανάγκη επανασχεδιασμού των μέτρων ασφαλείας.
Μέχρι σήμερα, πάντως, τον έλεγχο των συρμών που φτάνουν στους τερματικούς σταθμούς, πολλές φορές τον κάνουν οι ηλεκτροδηγοί, οι οποίοι σε διάστημα περίπου πέντε λεπτών μέχρι την εκ νέου αναχώρηση του συρμού πρέπει να διατρέξουν όλα τα βαγόνια ελέγχοντας εάν έχει ξεμείνει κανένας επιβάτης, εάν έχει ξεχαστεί κάποια τσάντα και να αναστρέψουν το βαγόνι για την αντίστροφη διαδρομή. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, στις ώρες αιχμής συχνά δεν υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο: «Συχνά με το που φτάνει ο συρμός στον τερματικό σταθμό, μπαίνει στην άλλη πλευρά άλλος ηλεκτροδηγός και ξαναφεύγει», λέει ο κ. Παναγιωτακόπουλος.
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Πέντε χτυπήματα σε σταθμούς
2 Αυγούστου 1980 Μπολόνια, Ιταλία
Εκρηξη βόμβας σημειώνεται στον κεντρικό σταθμό των τρένων της πόλης της Μπολόνια. Πεθαίνουν 85 άνθρωποι και τραυματίζονται πάνω από 200. Για την επίθεση δικάζονται μέλη της νεοφασιστικής οργάνωσης «Ενοπλοι Επαναστατικοί Πυρήνες».
20 Μαρτίου 1995 Τόκιο, Ιαπωνία
Πέντε μέλη της αίρεσης Αουμ Σινρικίο απελευθερώνουν αέριο σαρίν εντός των συρμών του δικτύου του μετρό της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Συνολικά χάνουν τη ζωή τους 15 άνθρωποι, 50 τραυματίζονται σοβαρά και χιλιάδες άλλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.
6 Φεβρουαρίου 2004 Μόσχα, Ρωσία
Βομβιστής Τσετσένος πυροδοτεί τα εκρηκτικά που κουβαλάει κοντά στον σταθμό Αφτοζαβόντσκαγια, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 41 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 120.
11 Μαρτίου 2004 Μαδρίτη, Ισπανία
Σειρά εκρήξεων συγκλονίζει τον προαστιακό της Μαδρίτης. Δέκα βόμβες εκρήγνυνται σε 10 σταθμούς με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 191 άνθρωποι και να τραυματιστούν 2.050. Την ευθύνη ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Ταξιαρχίες Αμπού Χαφς Αλ Μάσρι.
7 Ιουλίου 2005 Λονδίνο, Αγγλία
Τέσσερις εκρήξεις, 3 σε σταθμούς του μετρό και μια σε λεωφορείο σε ώρα αιχμής. Συνολικά 56 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους (μεταξύ των οποίων και οι 4 βομβιστές αυτοκτονίας) και άλλοι 700 τραυματίζονται. Η επίθεση αποδίδεται σε φανατικούς ισλαμιστές που είχαν σχέσεις με την Αλ Κάιντα.

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω