Mar26
Την Κυριακή 28 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι ανοίγουν τα διόδια όλης της χώρας
3/26/2010 9:05:00 AM by Giannis

Τα μέλη της Επιτροπής Κατά της Ακρίβειας «Ακρίβεια - STOP» καλούν τους πολίτες την Κυριακή 28 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν σε κάθε σταθμό διοδίων. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι:
«Ενώ συντελείται η μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών στο εισόδημα και στα δικαιώματα του λαού μας, κάποιοι συνεχίζουν να κερδοφορούν προκλητικά σε βάρος μας. Το σύμπλεγμα μεγαλοκατασκευαστικού - τραπεζικού κεφαλαίου συνεχίζει μέσα στην κρίση να αποκομίζει τεράστια κέρδη επιβάλλοντας συνεχώς χαράτσια στους εργαζόμενους της χώρας μας.
Οι πολυεθνικές που εκμεταλλεύονται τις εθνικές μας οδούς είναι προκλητικές ακόμα και στις περιπτώσεις που εξαγγέλλουν ότι δεν θα προχωρήσουν σε αυξήσεις διοδίων (βλ. περίπτωση Μπόμπολα – Αττικής Οδού με 1.000.000 ευρώ έσοδα από διόδια την ημέρα!!!) αφού γνωρίζουμε καλά ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποκομίσει τεράστια κέρδη αυξάνοντας τις τιμές και τους σταθμούς διοδίων και ανεβάζοντας στα ύψη το καθημερινό κόστος μετακίνησης πολιτών κι επαγγελματιών. Γνωρίζουμε τις αιμοβόρες κερδοσκοπικές διαθέσεις όλων αυτών των κυρίων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και οι όψιμες ευαισθησίες τους δε μας πείθουν.
Καλούμε κάθε σκεφτόμενο πολίτη, κάθε σύλλογο, επιτροπή και φορέα που θέλει να αντιδράσει
Την Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι ανοίγουμε τους σταθμούς διοδίων σε όλη την χώρα για να
- για να πάψει η αισχροκέρδεια και η κοροϊδία σε βάρος του λαού μας
- να πληρώσουν την κρίση τα καρτέλ των κατασκευαστικών και των τραπεζών, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, όλοι αυτοί που τόσα χρόνια μας κλέβουν παρέα με όλες τις κυβερνήσεις
- να πάρουν πίσω τα νέα μέτρα που σα μοναδικό αποτέλεσμα θα έχουν να βουλιάξουν την κοινωνία και να μεγαλώσουν τα κέρδη τους οι διεθνείς και ντόπιοι ληστές».

Οι εταιρείες των διοδίων δεν έχουν δικαίωμα να εμποδίσουν τη διέλευση όσων δεν πληρώνουν
Την Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2010, ο κ. Νίκος Κωτούλας, κάτοικος Πλαταμώνα, αρνήθηκε να πληρώσει τα διόδια στον σταθμό της Λεπτοκαρυάς. Επίσης και η κ. εισπράκτορας της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» αρνήθηκε να σηκώσει την μπάρα, για να διέλθει ο πολίτης. Τότε, ο κ. Κωτούλας τηλεφώνησε στην αστυνομία, κατήγγειλε το γεγονός και ζήτησε να καταθέσει μήνυση εναντίον της εταιρείας.
Η αστυνομία επενέβη. Η εισπράκτορας και ο πολίτης, με τη συνοδεία της αστυνομίας, μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Λιτοχώρου. Εκεί ο κ. Κωτούλας τελικά δεν κατέθεσε μήνυση εναντίον της υπαλλήλου, μητέρα δύο παιδιών, διότι, μεταξύ άλλων, σεβάστηκε την απλή υπαλληλική ιδιότητά της. Φυσικά ούτε από την πλευρά της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» κατετέθη μήνυση εναντίον του κ. Κωτούλα.
Συνεπώς, τα δημοσιεύματα «αθηναϊκής» προέλευσης, όπως καταγγέλλει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας για δήθεν «κρατήσεις» και «κατάληξη στην αστυνομία» είναι ψευδή και στοχεύουν στην τρομοκράτηση του κόσμου. «Δεν έγινε καμία σύλληψη – εξηγούν με ανακοίνωσή τους – καμία μήνυση και καμία κράτηση. Το άθλιο δημοσίευμα το οποίο κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και στον πιερικό Τύπο ήταν ψευδές, περιέγραφε το γεγονός από την… ανάποδη πλευρά και είχε ως μοναδικό στόχο τον μεγάλο εχθρό της εταιρείας, το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ». Τρέμουν τη δύναμη των πολιτών και φοβούνται την άρνηση πληρωμής, όπως ο διάβολος το λιβάνι!!!
Αν η εταιρεία μπορούσε να «τιμωρήσει» τον κ. Κωτούλα, θα το έκανε. Δεν μπορεί, διότι είναι ιδιωτική εταιρεία και δεν νομιμοποιείται να «φράζει» τον δρόμο στους πολίτες. Μπορεί μόνο να καταφεύγει σε αποπροσανατολιστικά - απειλητικά δημοσιεύματα σε βάρος των πελατών της και αυτό κάνει. Η απάντησή μας και σε αυτή την πρόκληση, είναι: «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ». Όσο για την επόμενη φορά, δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε να λάβουμε υπόψη μας την ιδιότητα κανενός, γιατί ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι!»

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω