Jan30
«Πιστός» στο χρονοδιάγραμμα ο Γιώργος
1/30/2012 4:57:00 PM by Giannis
Αμετακίνητος εμφανίστηκε ο Γ. Παπανδρέου για το θέμα της εκλογής νέου αρχηγού, ενώ δεν πρόκειται να δεχτεί καμία ψηφοφορία στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ την προσεχή Πέμπτη.
«Ωρα μηδέν» έχει σημάνει πλέον για το ΠΑΣΟΚ, με το εσωκομματικό σκηνικό να θυμίζει κινούμενη άμμο και όλοι να βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, καθώς τίποτα δεν φαίνεται ικανό να σταματήσει την κατρακύλα στις δημοσκοπήσεις και κανένας να μην μπορεί να εγγυηθεί για την ενότητα στο κόμμα.
Ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε χθες αμετακίνητος στο χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασιστεί για την εκλογή νέου αρχηγού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να δεχτεί καμία ψηφοφορία στη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ την προσεχή Πέμπτη.
Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή σύσκεψη που είχε στο γραφείο του στη Βουλή, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, ο γραμματέας της Κ.Ο Β. Εξαρχος, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Χρ. Πρωτόπαπας, Π. Ευθυμίου, Μ. Μπεντενιώτης και οι στενοί του συνεργάτες Ν. Αθανασάκης, Ρεγγίνα Βάρτζελη και Γ. Ελενόπουλος.
Είχε προηγηθεί συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, στην οποία ο Ευ. Βενιζέλος ενημέρωσε για την πορεία του PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.
Στις προθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι, μετά την «ανταρσία» της περασμένης Τρίτης στην ψηφοφορία του άρθρου για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, να υπάρξει στενός συντονισμός με υπουργούς και βουλευτές στο πλαίσιο των ΚΤΕ ώστε να μην παρατηρηθούν ξανά φαινόμενα «διάλυσης» που τραυματίζουν τη συνοχή της Κ.Ο. και μπορεί να έχουν επιπτώσεις στη λειτουργία της κυβέρνησης.
Το στίγμα των προθέσεων του Γ. Παπανδρέου είχε δώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Μπεγλίτης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο, έχει ηγέτη, ακολουθεί και σέβεται τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί συλλογικά». «Θα ήταν μεγάλο πολιτικό λάθος. Θα μας έκανε μεγάλη ζημιά ν' ανοίγουμε ζητήματα τα οποία έχουν αποφασιστεί. Πρέπει να σεβαστούμε τη διαδικασία» επισήμανε χαρακτηριστικά. Για την πρόταση του Κ. Σκανδαλίδη περί άμεσης εκλογής επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ από την Κ.Ο τόνισε πως οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και τα στελέχη του κόμματος έχουν ευθύνη να μην ανοίγουν νέα θέματα.
Στις πρωτοβουλίες των επόμενων ημερών περιλαμβάνεται η συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με την τρόικα. Ακόμη στη σύσκεψη δόθηκε το «πράσινο» φως να προχωρήσει η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ στην κατάθεση πρότασης εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία από τη στιγμή που φτάσει η δικογραφία στη Βουλή για τα στοιχεία του ελλείμματος.
Στις εσωκομματικές εξελίξεις αναφέρθηκε χθες η Φώφη Γεννηματά, λέγοντας πως «ο κόσμος που μας παρακολουθεί δεν έχει την πολυτέλεια να χαμογελά. Αγωνιά».
 

 

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Μήνυμα αποδοκιμασίας κατά του Μ. Χρυσοχοΐδη έστειλε χθες ο Γ. Παπανδρέου, λέγοντας: «Δεν πρέπει να κρατάμε αυτοκαταστροφική στάση, η αμφισημία για τη διετία μας μπορεί να εκληφθεί ως δικαίωση των αντιπάλων μας». Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να παρθούν πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του υπουργού Ανάπτυξης, κάτι που άφησε να διαφανεί ο Π. Μπεγλίτης, ο οποίος όταν ρωτήθηκε αν πρέπει να διαγραφεί ο Μ. Χρυσοχοΐδης, απάντησε: «Δεν τίθενται έτσι τα ζητήματα των σχέσεων της παράταξής μας με τα στελέχη μας, παρά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί». 

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω