Jan24
Παπακωνσταντίνου και Πλασκοβίτη «δείχνει» η Ζ.Γεωργαντά για τη διόγκωση του ελλείμματος
1/24/2012 4:32:00 PM by Giannis

 

 

Αθήνα

 

Ευθύνες προσωπικά στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη για τη διόγκωση του ελλείμματος επέρριψε, μιλώντας στον Βήμα 99,5, το πρώην στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά.
 
«Η όλη κατάσταση ήταν γνωστή όχι μόνο στον κ.Παπακωνσταντίνου αλλά και στον κ.Πλασκοβίτη, τον γγ του υπουργείου. Τους είχαμε ενημερώσει. Ο κ.Πλασκοβίτης ήξερε τα πάντα. Δεν πρέπει να τον αφήνουμε απ΄ έξω. Είναι κι αυτός πολύ υπεύθυνος. Η ενημέρωση που του είχε γίνει, αφορούσε και τα στοιχεία του χρέους και του ελλείμματος, αλλά και ολόκληρο το στατιστικό έργο, όπως οι απογραφές. Αλλά και άλλα στατιστικά στοιχεία», είπε η κ. Γεωργαντά.
 
Η ίδια δήλωσε δικαιωμένη από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης τονίζοντας: «Πιστεύω ότι έγιναν παρεμβάσεις πολύ μεγάλης κλίμακας. Αλλά οι αρμόδιοι εισαγγελείς, ευτυχώς, δεν υπέκυψαν κι αυτό τους τιμά. Θεωρώ ότι αυτές οι παρεμβάσεις έγιναν για το χρέος και το έλλειμμα. Και θεωρώ ακόμη ότι αυτές οι παρεμβάσεις ήταν το αποτέλεσμα πιέσεων από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία- τη Eurostat- και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τον Όλι Ρεν».
 
Η κ. Γεωργαντά υποστήριξε ακόμη ότι ο γενικός διευθυντής της Eurostat, κ. Ραντερμάχερ, συναντήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου με τον πρωθυπουργό εν κρυπτώ και σημείωσε: «Ήρθε και είδε τον κ.Παπαδήμο και του άσκησε πιέσεις, απ' ό,τι φαίνεται, για να παρέμβει στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης και να παραγράψει, να βάλει στo αρχείo την υπόθεση».
 
Συμπλήρωσε δε ότι, με βάση τις δικές της αναλύσεις και υπολογισμούς, το έλλειμμα το 2009 ήταν περί το 12% και όχι στο 15%.
 
 

 

Π.Καψής: Αποκυήματα της φαντασίας

 

 
«Αποκυήματα της φαντασίας» χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, τους ισχυρισμούς που διατύπωσε η Ζωή Γεωργαντά, ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή της Εurostat.
 
«Τέτοια συνάντηση δεν υπήρξε ποτέ» είπε.
 
 

 

Διερεύνηση ζητά ο Γεωργιάδης, παραπομπές ο Γιακουμάτος

 

 
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ δήλωσε ότι θα προτείνει στο κόμμα του να ψηφίσει υπέρ της διερεύνησης της υπόθεσης με τα στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα.
 
«Αν διαβάσει κάποιος το Σύνταγμα της χώρας, ο εισαγγελέας ήταν υποχρεωμένος να στείλει στη Βουλή το φάκελο. Δεν είναι το πολιτικό γεγονός η αποστολή από τον εισαγγελέα του φακέλου στη Βουλή. Το πολιτικό γεγονός θα ξεκινήσει από το πώς θα διαχειριστεί η Βουλή αυτή την αποστολή. Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να μένει καμία σκιά για κανέναν. Και άρα πρέπει η Βουλή να δώσει την εντολή για πλήρη διαλεύκανση αυτής της υποθέσεως, όποιον και αν αγγίζει η ενδεχόμενη κατηγορία. Θα εισηγηθώ στο κόμμα μου να ψηφίζουμε "πάντα φως" σε όλες τις υποθέσεις».
 
«Θα ψηφίσω υπέρ της παραπομπής. Ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος διαχειρίζεται την οικονομία μιας χώρας όταν αυτή πτωχεύει, χρεοκοπεί και ο λαός δεν ξέρει τίποτα, πρέπει να κάτσει στο σκαμνί και να αποδειχθεί η αλήθεια. Ποια είναι η αλήθεια; Ποιος κορόιδευε; Δηλαδή, κάναμε τη χώρα "εδώ παπάς, εκεί παπάς;" Είναι ντροπή», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Γιακουμάτος για την υπόθεση του ελλείμματος.
 
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο κ. Γιακουμάτος έκανε λόγο για μεγάλες πολιτικές ευθύνες, απαντώντας δε στην ερώτηση αν ισχύει και για τους κ.κ. Αλογοσκούφη και Παπαθανασίου είπε:
 
«Ο κάθε υπουργός Οικονομικών έχει τις ευθύνες του από την εποχή Σημίτη, Καραμανλή και Παπανδρέου. Αν η ΝΔ δεν κάνει τη μεγάλη υπέρβαση, να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, ότι δεν μεροληπτεί υπέρ του ενός ή του άλλου, δεν κάνει τίποτα. Θα πρέπει να δείξουμε στο λαό ότι όχι μόνο φαίνεται η γυναίκα του Καίσαρος τίμια, αλλά είναι κιόλας».
 
ΠΗΓΗ:www.in.gr

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω