Dec1
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
12/1/2011 10:44:00 AM by Giannis

 Με απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινά ο μήνας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις περικοπές σε δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις. H πρώτη μάλιστα πανελλαδική απεργία, επί των ημερών της μεταβατικής κυβέρνησης. Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι (13:00) θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή.

 
Με στάσεις εργασίας αλλά και 24ωρη απεργία απαντούν στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Μ., στα Μέσα Ενημέρωσης, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δικαστικοί και διάφοροι άλλοι κλάδοι.
 
Μ.Μ.Μ.
 
Ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας (05:00 π.μ. της Παρασκευής).
 
Τα τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 το πρωί και από τις 22:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Υπενθυμίζεται ότι απαιτείται περίπου 1 ώρα για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, ενώ τα οχήματα αρχίζουν να αποσύρονται έως και 1 ώρα νωρίτερα. Τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς σήμερα θα λειτουργήσουν ως εξής:
 
-Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος: από 09:00 έως 21:00.
-Τραμ: από 06:00 έως τα μεσάνυχτα (πλήρης αποκατάσταση δικτύου από 08:00 και έναρξη απόσυρσης συρμών από 22:30).
-Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά.
 
Στη Θεσσαλονίκη, σε στάσεις εργασίας θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.).
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
 
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
 
Tη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ αποφάσισε η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας «με απεργία στο λιμάνι του Πειραιά των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και με έναρξη την 00.01 και λήξη την 24.00». Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Π.Ν.Ο. «με τη συμμετοχή της στην απεργία προτάσσει το μείζον ζήτημα της συνεχιζόμενης για ένα χρόνο πολιτικής επιστράτευσης των Ελλήνων ναυτεργατών, τρεις φορές την τελευταία οκταετία».
 
Τραπεζοϋπάλληλοι
 
Με μαζική αγωνιστική αντίδραση θα απαντήσουν η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) και οι σύλλογοι των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας, αντιδρώντας στη μείωση, που επιχειρείται, κατά 35% των αποδοχών των εργαζομένων. Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.
 
Μ.Μ.Ε.
 
Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 θα πραγματοποιήσουν τα Μ.Μ.Ε.. Να σημειωθεί πως από τη σημερινή τετράωρη κινητοποίηση εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί που θα «καλύπτουν» δημοσιογραφικά τις απεργιακές συγκεντρώσεις, τα αιτήματα και τις πορείες των εργαζομένων. Όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ, τα ραδιοτηλεοπτικά Μ.Μ.Ε., συνεπώς, μπορούν (και πρέπει) να μεταδίδουν εκείνες τις ώρες πρόγραμμα που θα σχετίζεται αποκλειστικά με την προβολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και τα αιτήματα όλων των εργαζομένων της χώρας.
 
Απεργία πραγματοποιείται και στα πρακτορεία διανομής Τύπου από τις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης έως τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης. Επιπλέον, τριήμερη απεργία για τις 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία».
 
ΟΜΕ- ΟΤΕ
 
Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας όλους τους εργαζομένους στον ΟΤΕ να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή της συγκέντρωση που θα γίνει στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00 το πρωί.
 
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν ακόμη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στους ΠΟΕ- ΟΤΑ και του ευρύτερου Δημοσίου, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Σε ό,τι αφορά στα αεροπλάνα, η ΟΣΥΠΑ θα συμμετάσχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ενώ οι ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας δεν έχουν λάβει καμία απόφαση για συμμετοχή στην απεργία.

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω