Oct28
ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ'' Οργισμένη αντίδραση Παπούλια''
10/28/2011 6:19:00 PM by Giannis

Με νέα δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας επανέρχεται στο ζήτημα της βάναυσης προσβολής της επετείου της 28ης Οκτωβρίου και των θεσμών της χώρας, που προκάλεσαν τα πρωτοφανή επεισόδια διαδηλωτών στο χώρο της παρέλασης, τα οποία οδήγησαν στην ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης και στην αποχώρηση του ιδίου.

Όσα συνέβησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη αποτελούν ευκαιρία να σταθούμε λίγο και να συλλογιστούμε: Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο; Αγωνιστές είναι όσοι προσβάλλουν; Δίκιο έχει όποιος φωνάζει περισσότερο; Είναι δημοκράτες όσοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο χώρο ως ιδιοκτησία τους; Και πώς μετριέται η πλειοψηφία; Με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ή με τις εκλογές που, με βάση το Σύνταγμα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια;".
Τα παραπάνω δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολιάζοντας τα γεγονότα στις παρελάσεις και πρόσθεσε: "Υπάρχει το δικαίωμα και η κατάχρησή του, υπάρχει η δίκαιη οργή και ο εκφυλισμός της, υπάρχει καθαρό όριο ανάμεσα σε μια ευνομούμενη πολιτεία και σε μια κοινωνική οργάνωση χωρίς κανόνες, χωρίς δημοκρατικό υπόβαθρο. Κάνω τις επισημάνσεις αυτές πιστεύοντας ότι η έξοδος της πατρίδας μας από την κρίση δεν είναι μόνο ζήτημα αριθμών αλλά υπόθεση βαθιά πολιτική, βαθύτερα πολιτισμική".
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί ο κ. Παπούλιας αποχώρησε, εμφανώς ενοχλημένος, από την εξέδρα των επισήμων και τον χώρο της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: "Λυπάμαι πολύ. Πρέπει να ντρέπονται. Εγώ ήρθα για να τιμήσω τη Θεσσαλονίκη και κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η παρέλαση. Εγώ στα 15 μου πολέμησα για την πατρίδα. Δεν μπορούν να με λένε προδότη".
Παράλληλα, είχε προσθέσει ότι: "θεωρώ ότι η τελευταία απόφαση της Ε.Ε. έχει χρήσιμα στοιχεία τα οποία πρέπει να εκμεταλλευθούμε. Να συστρατευθούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση, έτσι ώστε να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από δουλείες και επιταγές τρίτων και να καθαρίσουμε το σπίτι μας και να παραδώσουμε, το σπίτι μας, στα παιδιά μας καθαρό και αλώβητο. Λυπάμαι. Λυπάμαι για τους υβριστές. Διάλεξαν μια μέρα που είναι ντροπής τους".
Σε ερώτηση δε για το αν φοβάται για την τροπή που παίρνουν κάποιες αντιδράσεις με υβριστικά συνθήματα, ο κ. Παπούλιας απάντησε: "Δεν φοβάμαι γιατί είναι μια μικρή απαράδεκτη μειοψηφία. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει που πάει γι αυτό και δέχεται όλες αυτές τις πιέσεις και όλα αυτά τα μέτρα που είναι σε βάρος των ασθενέστερων και των αδύνατων. Πιστεύει ότι μια μέρα θα ξημερώσει καλύτερη. Κι αυτό πιστεύουμε όλοι γι αυτό και είμαστε εδώ. Και λυπάμαι πάρα πολύ που αμαυρώνουν αυτή την ημέρα, μια ιστορική μέρα. Μια μέρα που ανήκει στον ελληνικό λαό δεν ανήκει σε αυτούς".
Οργισμένος για τα επεισόδια που σημειώθηκαν ήταν κι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος επίσης αποχώρησε, όπως και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι του πολιτικού και στρατιωτικού κόσμου της χώρας.
"Σήμερα "απολαύσαμε" τον πλήρη εξευτελισμό των θεσμών" υπογράμμισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά την αποχώρησή του από τον χώρο της παρέλασης, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα, ως "μάυρη μέρα".
Αυτή την ώρα παρελαύνουν οι εθελοντικές ομάδες και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις, σε μια μόνο "λωρίδα" του δρόμου που παραμένει ανοιχτή για να γίνει η παρέλαση.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, πριν ξεκινήσουν τα πεζοπόρα τμήματα, διαδηλωτές, ανάμεσα τους, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, μέλη της Χρυσής Αυγής, των Αγανακτισμένων αλλά και πολιτικών κομμάτων, που φώναζαν συνθήματα εναντίον του πολιτικού κόσμου και βρίσκονταν από το πρωί στη Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου θα γινόταν η παρέλαση, μπήκαν μέσα στον χώρο, εμποδίζοντας την έναρξή της. Εκεί βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούσαν να διώξουν τους διαδηλωτές από τον χώρο και να ανοίξουν το δρόμο

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω