Oct4
ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΙ ΔΕΚΟ.ΝΕΚΡΩΝΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ
10/4/2011 1:40:00 PM by Giannis

 Παραλύουν αύριο ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας της χώρας εξαιτίας  της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας Που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα αύριο απεργούν όλοι σι δημόσιοι υπάλληλοι (εφορίες, νομαρχίες πολεοδομίες, υπουργεία, δήμους) και οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ

Αύριο απεργούν όλοι σι δημόσιοι  υπάλληλοι (εφορίες, νομαρχίες  πολεοδομίες, υπουργεία, δήμοι) και οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ.).  

Με προσωπικό ασφαλείας Θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, Τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων και οι υπηρεσίας Υγείας Πρόνοιας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην απεργία. Επίσης, συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, καθώς και οι δικηγόροι, με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Παράλληλα, με προβλήματα θα γίνεται η διακίνηση εμπορευμάτων στα μεγάλα λιμάνια της χώρας, καθώς και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών θα , αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και την εργασιακή εφεδρεία.

ΑΔΕΔΥ                                                                                                     

Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζομένους στη συγκέντρωση που Θα πραγματοποιηθεί στην πλ. Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί, σημειώνοντας ότι «για πρώτη φόρα από την ίδρυση του ελληνικού κράτους κι έπειτα από έναν ολόκληρο αιώνα (!) καταργείται η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, με τον πλέον απάνθρωπο, αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο».

Γ. Παναγόπουλος

Με προσφυγές στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια Θα αντιδράσει η ΓΣΕΕ στην εργασιακή εφεδρεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο, «αν το κράτος κάνει απολύσεις κλείνει το μάτι στους επιχειρηματίες να κάνουν ακόμα περισσότερες απολύσεις!

Δεν έχουμε κανένα άλλο δρόμο παρά να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τους αγώνες μας, με τη γενική απεργία στις 19 του Οκτώβρη και με την 24ωρη απεργία στις ΔΕΚΟ, τον ευρύτερο δημόσιο και το στενό δημόσιο τομέα, αύριο.

Ο αγώνας Θα συνεχιστεί όσο συνεχίζονται αυτές οι πολιτικές οι οποίες σπρώχνουν τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και την ανέχεια, χωρίς ταυτόχρονα να σώζουν τη χώρα, γιατί η χώρα είναι ο λαός της και ο λαός υποφέρει».

ΠΟΕ-ΟΤΑ

Οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιούν κατάληψη σε γκαράζ των δήμων και ΧΥΤΑ από χθες και για 48 ώρες-μέχρι την έναρξη της απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Υπό κατάληψη βρίσκεται ήδη ο XΥΤΑ Μαυροράχης του Νομού Θεσσαλονίκης. Από τις σχεδιαζόμενες καταλήψεις είναι πιθανόν να προκληθούν προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Θα συγκεντρωθούν Q~Ρ1ΟΤΟ πρωί στα γραφεία της ομοσπονδίας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, και από εκεί θα κάνουν πορεία με προορισμό την Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου έχει προγραμματισθεί η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της

ΑΔΕΔΥ.

Κατάληψη ΙΚΑ

Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησε, χθες το πρωί, ομάδα συνδικαλιστών της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ στα κεντρικά – γραφεία  της διοίκησης του Ιδρύματος (Αγ. Κωνσταντίνου 8). Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ συνεχίζουν ενωμένοι τις κινητοποιήσεις τους κατά των νέων αντεργατικών μέτρων, τις απολύσεις στο Δημόσιο, τα έκτακτα χαράτσια, καθώς και τις νέες μειώσεις μισθών συντάξεων.

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω