Sep29
Με καταλήψεις υποδέχονται την τρόικα
9/29/2011 1:31:00 PM by Giannis

Μπαράζ καταλήψεων πραγματοποιείται από το πρωί, σε διάφορα υπουργεία, με πρώτο αυτό του Οικονομικών, ενόψει της έλευσης της τρόικας και με τους εργαζόμενους σε αυτά να διαμαρτύρονται για το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου

Όπως έγινε γνωστό έληξαν  οι καταλήψεις στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, όπου όμως βρίσκεται σε εξέλιξη γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Παραμένου από  νωρίς το πρωί η ομάδα των εργαζομένων που έχει συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών  εμποδίζοντας την είσοδο σε όσους θέλουν να μπουν σε αυτό.
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στα υπουργεία  Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας.
 
Στα υπόλοιπα υπουργεία και υπηρεσίες που τελούν υπό κατάληψη, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ έχει διατυπωθεί και η πρόταση να παραταθούν, ώστε η διάρκειά τους να συμπεριλάβει χρονικά και τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει:
"Δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι "δεν πάει άλλο", καθώς οι εργαζόμενοι στη χώρα μας και περισσότερο οι εργαζόμενοι του Δημοσίου, έχουν σηκώσει τα μέγιστα των βαρών. Οι συνολικές απώλειες και μετά τη νέα μείωση κατά 20% που προωθείται με το νέο μισθολόγιο, υπερβαίνουν το 50%...τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται είναι άδικα και αναποτελεσματικά, αφού οδηγούν σε αύξηση της ανεργίας και σε μεγαλύτερη ύφεση. Είναι μύθος τα όσα αναφέρονται για το υψηλό μισθολογικό κόστος του Δημοσίου το οποίο είναι από τα χαμηλότερα μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. Ο αγώνας της ΑΔΕΔΥ δεν αφορά αποκλειστικά τους μισθούς. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα σε προσβάσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα, ο οποίος επιβάλλεται να παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο".
 
Νωρίτερα η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της ενημέρωνε  ότι ομοσπονδίες και σύλλογοι εργαζομένων πραγματοποιούν σήμερα καταλήψεις στα περισσότερα Υπουργεία & Υπηρεσίες.
"Καταλήψεις ήδη πραγματοποιούνται σήμερα (29/9/2011) στα Υπουργεία : Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας , Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γεωργίας" αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι στα υπόλοιπα υπουργεία οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συνελεύσεις για απόφαση καταλήψεων.
"Οι καταλήψεις πραγματοποιούνται σήμερα που επανέρχεται η Τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα" επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ και καλεί σε συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα στις 18.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
"Οι εργαζόμενοι σ’ όλους τους κλάδους απαντούν με ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα ότι από σήμερα ξεκινάει αγώνας χωρίς υποχωρήσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής" καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.
Παράλληλα σήμερα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ξεκινά κινητοποιήσεις κατά των συγχωνεύσεων και των εφεδρειών.
Συγκεκριμένα σήμερα πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 12:30 το μεσημέρι ως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας.
Σύμφωνα με την έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου στις 26 του μήνα οι αρχαιολόγοι δηλώνουν, ότι «ο πολιτισμός δεν έχει πλεονάζον προσωπικό αλλά έχει ανάγκη από ενίσχυση της προστασίας και του κοινωνικού ρόλου των μουσείων».
Οι αρχαιολόγοι απορρίπτουν το σχέδιο συγχώνευσης των Εφορειών Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με τις Εφορείες Βυζαντινών διότι, όπως αναφέρουν με ανακοίνωσή τους απειλεί να αφήσει μετέωρες τις οργανικές θέσεις και να αποτελέσει πρόκριμα για «εφεδρείες» και στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω