Sep22
Συνέντευξη του Προέδρου του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών Γ.Δημαρά στο RealFm
9/22/2011 1:55:00 PM by Giannis

 Ο Πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. Γιάννης Δημαράς σε σημερινή του συνέντευξη στον Ν. Χατζηνικολάου και στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFm σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και την επιβολή των νέων δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων που προωθεί η Κυβέρνηση με την Τρόικα.
Σε ερώτηση του κ. Ν. Χατζηνικολάου για την έγκριση των προωθούμενων μέτρων, ο κ. Γ. Δημαράς χαρακτήρισε τα μέτρα ως άδικα, σκληρά όπως μάλιστα διαπιστώνουν μέλη της Κυβέρνησης αλλά και οι τεχνοκράτες της Τρόικα, ως αναποτελεσματικά. Παράλληλα, εξέφρασε την αδυναμία του να προβλέψει την αντίδραση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, συνυπολογίζοντας το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας.
Ο κ. Γ. Δημαράς απαντώντας σε ερώτηση για το αν αρκούν τα εν λόγω μέτρα ή θα υπάρξει και συνέχεια, είπε: «Κατά δήλωση του κ. Ε. Βενιζέλου στη Βουλή θα υπάρξουν και άλλα μέτρα, δεν ξέρω κατά πόσο όμως θα αντέξει ο ελληνικός λαός. Το θέμα είναι τι κάνουμε, ως πολιτικό σύστημα και ως μεμονωμένα πρόσωπα που εκπροσωπούμε κοινωνικές ομάδες, τάξεις και στρώματα και πώς θα εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες για δικαίωση του ελληνικού λαού, κάτι που η πολιτική στο σύνολό της δεν θέλει να καταλάβει».
Ο κ. Γ. Δημαράς σχολιάζοντας το ερώτημα του κ. Ν. Χατζηνικολάου για το τι προτείνει το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, είπε: «Το έχω διατυπώσει καιρό τώρα, ότι πρέπει άμεσα να πάμε σε εκλογές και να πούμε την αλήθεια με στοιχεία που δεν θα αμφισβητούνται για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας και πώς αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί και εν συνεχεία ο λαός να αναλάβει την ευθύνη του, εκλέγοντας κόμματα και πρόσωπα που θα τον εκπροσωπήσουν σε αυτό που ονομάζουμε Αντιπροσωπευτική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Άλλη λύση δεν βλέπω!».
Συνεχίζοντας, ο κ. Δημαράς δεν απέφυγε να επιρρίψει τις ευθύνες που έχει σήμερα στην όλη πολιτική εξέλιξη, ο κ. Κάρολος Παπούλιας με το θεσμικό του ρόλο, λέγοντας: «Ευθύνη έχει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις περιορισμένες δυνατότητες του, ωστόσο θα μπορούσε να συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να αναλυθεί το πρόβλημα και αν δεν συμφωνηθεί η λύση με την απαιτούμενη ομοφωνία και ομοψυχία, να παραιτηθεί ο ίδιος και να προκηρυχθούν εκλογές.
Ο κ. Ν. Χατζηνικολάου ρωτώντας τον κ. Γ. Δημαρά, για το τι θα προκύψει ενδεχομένως από πρόωρες εκλογές και την πιθανότητα εκλογής περισσότερων κομμάτων στον πολιτικό χάρτη, απάντησε: «Η ευθύνη και η επιλογή του λαού για τα χρόνια που έρχονται, για τα παιδιά μας και το μέλλον της πατρίδας μας. Επιθυμία μου είναι να υπάρξει την επόμενη ημέρα συνεργασία πολιτικών χώρων και ιδεολογιών σε ένα πρόγραμμα βασισμένο σε συγκεκριμένες βασικές αναφορές, έχουμε υποχρέωση και καθήκον να το κάνουμε!».
Αναφορικά με τις υφιστάμενες συνθήκες στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και τη συνεχή δημόσια παρουσία του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου αντί του Πρωθυπουργού, ο κ. Γιάννης Δημαράς σχολίασε: «Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με τον τρόπο που πολιτικά αναφέρεται είναι απαράδεκτος, στην ουσία εκχωρεί την εθνική μας αξιοπρέπεια και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ημερών».

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω