Aug26
Δυο παραιτήσεις στη Βόρεια Αττική από την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ
8/26/2011 11:20:00 AM by Giannis

 

Με κοινή ανακοίνωση τους, ο Δημήτρης Οικονόμου από το Καπανδρίτι και ο Βασίλης Μπέλλος από τις Αφίδνες, καταγγέλλοντας την πολιτική της δήθεν σοσιαλιστικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκαν από μέλη της Ν.Ε στη Βόρεια Αττική που με συνέπεια και αγωνιστικότητα υπηρέτησαν πάρα πολλά χρόνια. Η κοινή τους ανακοίνωση, προδιαγράφει σίγουρα και κοινή πορεία στο νέο πολιτικό σκηνικό το οποίο, διαγράφεται τόσο στη Βόρεια Αττική όσο και στη χώρα, με τη μάλλον.......!!!! βέβαιη ένταξη τους στο Άρμα Πολιτών»
 
                                                                                        
                                                                              ΑΘΗΝΑ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
 
 
 
                                                        ΠΡΟΣ :ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
                             ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΑΣΟΚ
                                                                   ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΣΟΚ
 
 
 
 
 
Σύντροφε Γραμματέα Νομαρχιακής Βόρειας Αττικής
 
 
Σβήστηκαν και οι τελευταίες ελπίδες για ουσιαστική συζήτηση στην Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ τον Σεπτέμβρη, που θα αφορά την πορεία του ΠΑΣΟΚ κατά το τελευταίο έτος και ιδιαίτερα μπροστά στην τεράστια κρίση που περνάει η πατρίδα. Νιώθουμε ότι δεν έχει πλέον νόημα να δίνουμε με την συμμετοχή μας άλλοθι σε μια προαποφασισμένη πορεία. Αποφάσεις που λαμβάνονται από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και μια κλειστή ομάδα συμβούλων του, χωρίς την συμμετοχή της Κ.Ο. ή του Εθνικού Συμβουλίου, των Νομαρχιακών ή των Οργανώσεων Βάσης. Αντί για Συνέδριο όπως επιβάλει το καταστατικό, διοργανώνεται άλλη μια φιέστα (Συνδιάσκεψη την λέμε πάλι) όπου θα μας ανακοινωθούν οι ειλημμένες αποφάσεις αυτής της μικρής κλειστής ομάδας.
Καμία εξήγηση για την πλήρη ανατροπή του προεκλογικού προγράμματος του 2009. Καμία λαϊκή εντολή δεν δόθηκε για Μνημόνια. Μπροστά στο δίλλημα «χρεοκοπία ή μνημόνιο» με την ψυχή στο στόμα επιλέξαμε το μνημόνιο, για να πάμε μετά από ένα χρόνο στο δίλημμα «χρεοκοπία ή μεσοπρόθεσμο» και να καταλήξουμε στην νίκη του Ιουλίου η οποία πάλι μας οδήγησε σε ένα ανελέητο σφαγιασμό των μεσαίων και λαϊκών εισοδημάτων, δηλαδή των κοινωνικών μας αναφορών. Συκοφαντήθηκαν οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστές ( το λεγόμενο «βαθύ ΠΑΣΟΚ» που προσκυνούσαν όμως οι προύχοντες του κόμματος – λαϊκιστές ή εκσυγχρονιστές- προεκλογικά, προκειμένου να αρπάξουν την εξουσία! ) συκοφαντήθηκαν το κοινωνικό κράτος, το δημόσιο σχολείο, το δημόσιο νοσοκομείο, ο δημόσιος υπάλληλος, όποιος τέλος πάντων τόλμησε να ψελλίσει την αντίρρηση του. Διαγράφτηκαν με συνοπτικές διαδικασίες βουλευτές (η συμμετοχική δημοκρατία στο μεγαλείο της! ) έφυγαν στελέχη από το Εθνικό Συμβούλιο, περιθωριοποιούνται οι οργανώσεις και κανένας δεν συζητάει και δεν συνεδριάζει εκτός και αν πρόκειται για προκατ διαδικασίες εξπρές για «πέρασμα της γραμμής».
Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν το θέλουμε. Δεν αγωνιστήκαμε τόσα χρόνια για αυτό το ΠΑΣΟΚ. Αυτό το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ των λαϊκών αγώνων. Δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ που πάλεψε για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, για ανακατομή του πλούτου, για τις κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις της δεκαετίας του ‘ 80 και του ’90. Για μια εθνικά περήφανη Ελλάδα που δεν θα δειλιάζει να πει τα αυτονόητα, όπως είναι η αναγνώριση των ΑΟΖ. Δεν είναι ΠΑΣΟΚ όσοι μιλάνε για απολύσεις δημοσίων υπάλληλων και οι οποίοι για να χρυσώσουν το χάπι, πανηγυρίζουν τώρα ότι πέτυχαν « την εφεδρεία της εργασιακής αποστρατείας »…. Είπαμε να δώσουμε τον αγώνα για την σωτηρία της πατρίδας αλλά εδώ ούτε σωτηρία έχουμε, ούτε φως στο τούνελ βλέπουμε. Αντίθετα βλέπουμε ότι κλέβουν τον μισθό και την σύνταξη του λαού την ίδια στιγμή που η ελίτ της χώρας μένει αμέριμνα ήσυχη στην ευδαιμονία της ( τους επιτρέψανε να βγάλουν και τα δις τους στο εξωτερικό μην και πάθουν καμιά λαχτάρα οι πατριώτες!!!!! ).
Είναι τραγικό να οδηγείται αυτό το ιστορικό κίνημα σε μια καρικατούρα νεοφιλελεύθερης λαίλαπας που πέφτει πάνω στις λαϊκές τάξεις και που όλοι άναυδοι ζούμε. Και δεν έφταναν όλα αυτά θα πρέπει να γίνει και η πανηγυρική φιέστα της Συνδιάσκεψης για να αποτελέσουμε το ανθρώπινο ντεκόρ του αρχηγού, που θα επιβεβαιώνει με το χειροκρότημα μας και τυπικά την μαγική μεταμόρφωση ενός κινήματος σε απολογητή των πιο σκληρών δεξιών πολιτικών, στο όνομα πάντα της σωτηρίας της πατρίδας που δυστυχώς όμως, ούτε αυτή σώνεται ενώ την ίδια στιγμή όλοι εμείς χάνουμε την ψυχή μας και τα τελευταία κοινωνικά αποθέματα μας.
Επειδή δεν θέλαμε σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας να είμαστε οι άβουλοι χειροκροτητές αποφάσεων που πάρθηκαν για μας χωρίς εμάς και να αποτελέσουμε με αυτό τον τρόπο απλά το άλλοθι αυτών των δεξιών πολιτικών, παραιτούμαστε από μέλη της Νομαρχιακής Βόρειας Αττικής του ΠΑΣΟΚ την οποία υπηρετήσαμε με ανιδιοτέλεια και ειλικρίνεια και αποχωρούμε από το κόμμα.
Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι δεν θα πάμε να κουρνιάξουμε στον καναπέ μας και να μοιρολογήσουμε για το φιάσκο που οδηγείται το ιστορικό κίνημα που τόσα χρόνια υπηρετήσαμε. Θα είμαστε και εμείς παρόντες όπως πολλοί άλλοι στους κοινωνικούς, λαϊκούς και δημοκρατικούς αγώνες για μια καλύτερη και δικαιότερη πατρίδα με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Ο αγώνας συνεχίζεται.
 
 
 
 
 
                                                                                                Τα μέλη της
 
                                                                                   Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
                                                                                       ΜΠΕΛΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
                                                                                       ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω