Aug4
ΣΕ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ
8/4/2011 12:55:00 PM by Giannis

Τα οξυμένα προβλήματα στα δύο μεγάλα ναυπηγεία της χώρας και οι σοβαρές τους επιπτώσεις στην επιχειρησιακή ικανότητα του Πολεμικού Ναυτικού, αφού βρίσκεται στον αέρα το πρόγραμμα των υποβρυχίων στο Σκαραμαγκά και των πυραυλάκατων στην Ελευσίνα, τέθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό κ Γιώργο Παπανδρέου και όλους τους αρμόδιους υπουργούς.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να λύσει συνολικά το πρόβλημα στο ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα. Εξ ου και η παρουσία στη σύσκεψη του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, των υπουργών Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Χάρη Παμπούκη. Το γεγονός όμως αυτό δεν φτάνει κάνει ακόμα πιο σύνθετο το πρόβλημα και πιο δύσκολη την αντιμετώπισή του, όπως φάνηκε στη σύσκεψη. Ήδη, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και το πρόγραμμα των υποβρυχίων αποτελούν από μόνα τους έναν γόρδιο δεσμό, που η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να λύσει.
Υπάρχουν εκκρεμότητες
Η συμφωνία που επιτεύχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ της Τρίτης, μεταξύ της ThyssenKruppκαι της AbuDhabiMar  και αφορά στο ζήτημα της υποκατασκευής για την υλοποίηση της συμφωνίας ναυπήγησης των δύο επιπλέον υποβρυχίων τύπου U-214 (της σύμβασης NeptuneII) φαίνεται να δίνει τέλος σε μια διένεξη μεταξύ πρώην και νυν ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως εξομαλύνεται η κατάσταση και παύουν όλα τα προβλήματα.
Υπάρχουν ακόμα αρκετές εκκρεμότητες που σκιάζουν τις σχέσεις των δύο εταιριών και έχουν να κάνουν κυρίως με το πρόστιμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις απαιτήσεις του ΟΣΕ για το τροχαίο υλικό.
Τη «νύφη» της κόντρας αυτής και γενικά των προβλημάτων της σύμβασης των υποβρυχίων πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο. Με απόφαση της κυβέρνησης δόθηκαν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά 132 εκατ € για τη ναυπήγηση των δύο νέων υποβρυχίων χωρίς μέχρι στιγμής κανένα αντίκρισμα. Στον αέρα βρίσκεται και η ολοκλήρωση της ναυπήγησης των τριών υποβρυχίων U-214, αφού μετά την παραλαβή του «Παπανικολής» ανεστάλησαν οι τεχνικές δοκιμές του δεύτερου υποβρυχίου και οι εργασίες ολοκλήρωσης των άλλων δύο. «Σκοτάδι» επικρατεί και στο μοναδικό εκσυγχρονισμένο υποβρύχιο τύπου 209. κι όλα αυτά ενώ οι Έλληνες φορολογούμενοι τα τελευταία χρόνια έχουν πληρώσει για τα συγκεκριμένα υποβρύχια, περισσότερα από 2 δις € και το Πολεμικό Ναυτικό έχει παραλάβει μόνο το ένα και με προβλήματα. Άλλα 240 εκατ. € έχουν δώσει για την ναυπήγηση δύο πυραυλάκατων (6 και 7 του προγράμματος) αλλά η κατασκευή τους καθίσταται αμφίβολη μετά την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα που κατέθεσαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και την καταγγελία της σύμβασης από την βρετανική εταιρεία. Το σκηνικό που διαμορφώθηκε στο ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα είναι εφιαλτικό, με την κυβέρνηση να αδυνατεί να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου και τις θέσεις εργασίας.  

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω