Sep14
Ποιοί επιλαχόντες βουλευτές ετοιμάζονται να βάλουν το βουλευτικό κοστούμι
9/14/2010 5:25:00 PM by Giannis

Πάνω από 20 βουλευτές  στη μάχη των εκλογών για περιφερειάρχες- δήμαρχοι. Έτσι, ανοίγει πεδίο δόξης λαμπρό για τους επιλαχόντες αλλά και για  απίστευτες «καραμπόλες» που μπορεί να φέρουν τα «αουτσάϊντερ» στη Βουλή.

Ο λόγος, για τους  20 και πλέον επιλαχόντες βουλευτές, αυτούς δηλαδή που βρέθηκαν μια «αναπνοή» πριν από την κατάκτηση του βουλευτικού αξιώματος αλλά δεν εκλέχτηκαν. Μάλιστα, κάποιοι προσέφυγαν στο εκλογοδικείο, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις των εκλεγέντων  συνυποψηφίων, άλλοι απλώς έβγαλαν «μαχαίρια».

Τώρα, έγιναν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές (μαζί με τον μηχανισμό τους) για την εκλογή των ίδιων πολιτικών «συναγωνιστών»,  που διεκδικούν μια θέση περιφερειάρχη ή δημάρχου, καθώς  είναι ο μόνος τρόπος να βρεθούν από «επιλαχόντες», στη νέα σύνθεση της Βουλής.
Βέβαια, στους μόνους που δεν αφορά η παραπάνω περίπτωση, είναι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, που έτσι και αλλιώς, «τοποθετούνται» κάθε φορά όπου τους έχει ανάγκη το κόμμα.
Είναι όμως εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και οι «καραμπόλες» που γίνονται με τις υποψηφιότητες, καθώς πολλοί από τους επιλαχόντες, είναι ταυτοχρόνως και υποψήφιοι και πιθανόν να εκλεγούν, με αποτέλεσμα να βρεθούν τα «αουτσάϊντερ» στη Βουλή! Το  eklogika.gr, μας λέει  ποιοί ετοιμάζουν το «βουλευτικό» κουστούμι για την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης, σε όλη την Ελλάδα. Υπενθυμίζεται, ότι όσοι βουλευτές δεν εκλεγούν, την επομένη ημέρα επιστρέφουν στην Βουλή, με άλλα λόγια, οι ίδιοι δεν έχουν να χάσουν τίποτε.
Δείτε τους επιλαχόντες:
Α' Αθήνας
Εφόσον εκλεγεί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Θανάσης Παφίλης, βουλευτής του ΚΚΕ, τη θέση του στο κοινοβούλιο την καταλαμβάνει ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος (5.394 ψήφοι).
Αντίστοιχα, εάν ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης κατακτήσει τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Αττικής, στη θέση του θα έρθει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας (8.396 ψήφοι). Aν όμως εκλεγεί και ο κ. Κωσταντάρας, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη, τότε θα ορκιστεί βουλευτής ο πρώην ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Γεώργιος Γεωργίου (6.283).
Β' Αθήνας
Αν κερδίσει το δήμο Γλυφάδας ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης της ΝΔ, τότε στα έδρανα της βουλής θα επιστρέψει η Φάνη Πάλλη Πετραλιά (32.405). Όμως, το περίεργο είναι πως η κόρη της κ. Πετραλιά, Αλλεξάνδρα Πάλλη διεκδικεί και εκείνη το δήμο Γλυφάδας. Οπότε είναι άξιον απορίας τι θα κάνει η κ. Πετραλιά; Θα βοηθήσει την κόρη της ή τον εαυτό της;
Ακόμη, αν ο ανεξάρτητος βουλευτής της «Δημοκρατικής Αριστεράς» στη Β' Αθήνας Γρηγόρης Ψαριανός κερδίσει στην περιφέρεια Αττικής, τη θέση του θα καταλάβει η Βαλαβάνη  Όλγα - Νάντια (9.618), το όνομα της οποίας προτάθηκε από το «Αριστερό Ρεύμα» για την περιφέρεια Αττικής αλλά δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία.
Εφόσον αναδειχθούν νικητές οι Άδωνις Γεωργιάδης (Αττικής) και Κώστας Αϊβαλιώτης (Β. Αιγαίο) του ΛΑΟΣ, θα ορκιστούν βουλευτές οι Μανούσος Ντουκάκης (7.829) και ο τραγουδιστής Γιώργος Γερολυμάτος (6.559).
Αιτωλοακαρνανία
Εάν αναδειχθεί νικητής ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης στο δήμο Αγρινίου, τότε τη θέση του παίρνει ο πρώην βουλευτής Λιβανός Σπυρίδων Παναγιώτης (17.176). Επίσης, αν κερδίσει το δήμο Ακτίου ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραϊτης, τότε τη θέση του παίρνει ο Βασίλης Νικάκης (2.677), ο οποίος όμως κατεβαίνει υποψήφιος στο δήμο Αγρινίου. Οπότε εάν κερδίσουν και οι δύο υποψήφιοι του ΚΚΕ, τότε στη Βουλή θα μπει η Πηνελόπη Τριαντή (1.876).
Αττική
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ θα ορκιστεί η Ελισάβετ Γράψα (19.479), στη θέση του ανεξάρτητου βουλευτή Βασίλη Οικονόμου εφόσον ο τελευταίος κερδίσει το δήμο Ωρωπού.
Αχαΐα
Εάν ο βουλευτής Απόστολος Κατσιφάρας από το ΠΑΣΟΚ αναδειχθεί περιφερειάρχης Αττικής, τη θέση του στη βουλή θα πάρει η Μαρία Κυριακοπούλου (19.802). Εκτός κι αν γίνει αποδεκτή η ένσταση που έχει υποβάλλει κατά της Μαρίας Κυριακοπούλου, η νυν περιφερειάρχης Δήμητρα Μπάστα.
Την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διεκδικεί ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. Εφόσον εκλεγεί τη θέση του καταλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Πελετίδης (3.889), ο οποίος όμως έχει θέσει υποψηφιότητα για το δήμο Πατρών. Αν κερδίσουν και οι δύο, στη βουλή θα οδηγηθεί ο Ανδρέας Αντωνόπουλος (3.559).
Δωδεκάνησα
Την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα θα υποβάλλει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουσουρνάς εφόσον κερδίσει το δήμο Ρόδου και τη θέση του θα πάρει ο νυν υποδιοικητής της2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Γιώργος Κασσάρας (12.451).
Ευβοίας
Εάν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος κερδίσει την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τότε τη θέση του θα πάρει η Σοφία Ντούρου (3.674), η οποία όμως είναι υποψήφια αντιπεριφερειάρχης για την Εύβοια. Αν εκλεγούν και οι δύο τότε στη βουλή θα μπει ο Γιώργος Αργύρης (1.649).
Ηράκλειο
Αν κερδίσει την περιφέρεια Κρήτης ο Σταύρος Αρναουτάκης από το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη θέση του στον Ιωάννη Μιχελογιαννάκη (27.566).
Α' Θεσσαλονίκης
Αν κερδίσει ο Κώστας Γκιουλέκας από τη ΝΔ το δημαρχιακό αξίωμα, τότε τη θέση του στη βουλή πρέπει να πάρει ο Απόστολος Τζιτζικώστας (35.171). Εάν όμως ο κ. Τζιτζικώστας εκλεγεί αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη, τότε κερδισμένος βγαίνει ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Ορφανός (28.212).
Από οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου κερδίσουν αντίστοιχα τις θέσεις του αντιπεριφεριάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και του δημάρχου Παύλου Μελά, τότε στη θέση τους μπαίνουν ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος (5.814) και η Νένα Νικοπολιτίδου (3.957). Ο κ. Ζαριανόπουλος όμως είναι και υποψήφιος για το δήμο Θεσσαλονίκης. Εφόσον λοιπόν κερδίσει το δήμο, στη βουλή θα μπει η κ. Νικοπολιτίδου και ο Ιωάννης Δελής (3.757).
Β' Θεσσαλονίκης
Από τη Β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης ο βουλευτής του ΚΚΕ Άγγελος Τζέκης διεκδικεί τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής. Εφόσον εκλεγεί στη θέση του στο κοινοβούλιο θα μπει ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης (3.557), ο οποίος όμως έχει θέσει υποψηφιότητα για το δήμο Θέρμης. Εφόσον εκλεγούν και οι δύο τότε στη βουλή θα μπει η Καλλιόπη Ντάγκα (2.767).
Ιωαννίνων
Υποψήφιος για την περιφέρεια Ηπείρου είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων Βαγγέλης Αργύρης από το ΠΑΣΟΚ. Εφόσον αναδειχθεί νικητής, θα ορκιστεί βουλευτής ο Νίκος Ζαρμπαλάς (12.306).
Λάρισας
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης είναι υποψήφιος για την περιφέρεια Θεσσαλίας και αν κερδίσει τη θέση του στη βουλή θα πάρει ο Γιώργος Γαρουφαλιάς (3.482).
Λασιθίου
Ο βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Πλακιωτάκης διεκδικεί την περιφέρεια Κρήτης και πρώτος επιλαχών είναι ο ταξίαρχος ε.α. Μηνάς Ρασούλης (1.351).
Σερρών
Εφόσον ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης κερδίσει την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τότε η πρώην ευρωβουλευτής Ευαγγελία Τζαμπάζη (10.903) θα ορκιστεί βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.
Χανιά
Εφόσον κερδίσει το δήμο Χανίων ο πρώην υπουργός Μανώλης Σκουλάκης του ΠΑΣΟΚ, τα θέση του στο κοινοβούλιο θα πάρει η Ευαγγελία Κουρουπάκη (11.679).

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω