Dec1 12/1/2011 8:45:00 PM by Giannis

 Αθήνα, 01-12-2011

 
 
Σας ενημερώνουμε ότι οι Προσωρινές Επιτροπές Στήριξης της Πολιτικής Κίνησης «Ελεύθεροι Πολίτες» στους Νομούς Τρικάλων και Σερρών, στο Θριάσιο (Αττική) και στους Δήμους Ασπροπύργου (Αττική), Αχαρνών (Αττική), Μαραθώνα (Αττική), Μεγαρέων – Ν. Περάμου (Αττική), Παύλου Μελά (Θεσσαλονίκη) και Αιγίου (Αχαΐα) αποτελούνται από τα εξής μέλη:
 
 
 
read more...
Dec1 12/1/2011 10:44:00 AM by Giannis

 Με απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινά ο μήνας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις περικοπές σε δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις. H πρώτη μάλιστα πανελλαδική απεργία, επί των ημερών της μεταβατικής κυβέρνησης. Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι (13:00) θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή.

 
Με στάσεις εργασίας αλλά και 24ωρη απεργία απαντούν στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Μ., στα Μέσα Ενημέρωσης, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δικαστικοί και διάφοροι άλλοι κλάδοι.
 
Μ.Μ.Μ.
 
Ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας (05:00 π.μ. της Παρασκευής). 
read more...
Nov30 11/30/2011 4:33:00 PM by Giannis

Συγχωνεύονται σε ένα τα πέντε μεγαλύτερα: ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΙΚΑ, Δημοσίου και ιδιωτικών υπαλλήλων.

Σε ένα Ταμείο-γίγαντα θα συγχωνευθούν τα πέντε μεγαλύτερα επικουρικά ταμεία από την 1η/1/2012 (των τραπεζών, των ΔΕΚΟ, του ΙΚΑ, του Δημοσίου και των ιδιωτικών υπαλλήλων), ενώ οι συντάξεις που θα χορηγηθούν θα μειωθούν μεσοσταθμικά κατά 15%, με τις περικοπές να φθάνουν όμως έως και το 50% σε ορισμένα από αυτά.
read more...
Nov30 11/30/2011 4:22:00 PM by Giannis

Αγώνα δρόμου ξεκινά η κυβέρνηση για την 7η δόση τον Φεβρουάριο, ύψους 80 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται να είναι η πρώτη της νέας δανειακής σύμβασης.

Το πράσινο φως για την καταβολή της 6ης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα άναψε το Eurogroup, δίνοντας αίσιο τέλος στο θρίλερ. Τα χρήματα αναμένεται να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία μεταξύ 10 και 15 Δεκεμβρίου.
Eπειτα από αυτή τη θετική έκβαση στο μαρτύριο με την πολύπαθη τελευταία δόση του προηγούμενου δανείου, αρχίζει πλέον η σκληρή μάχη της επόμενης δόσης, η οποία θα είναι η πρώτη της νέας δανειακής σύμβασης.
read more...
Nov29 11/29/2011 3:19:00 PM by Giannis

Με την συμμετοχή πολλών ενεργών πολιτών του Δήμου Διονύσου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, η πρώτη συνάντηση στελεχών της Πολιτικής Κίνησης «Ελεύθεροι Πολίτες» με την συμμετοχή και του ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου στο Κρυονέρι.Στην συνάντηση ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου αποτελεί την απεικόνιση της συμμαχίας των μνημονιακών δυνάμεων που επιμένουν σε παρωχημένες και αποτυχημένες πολιτικές για το ξεπέρασμα της κρίσης. Το πολυμελές κυβερνητικό σχήμα ικανοποιεί τις φιλοδοξίες και τους εσωκομματικούς συσχετισμούς των «συνεταίρων» έρχεται όμως σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες της κοινωνίας και τα συμφέροντα της πατρίδας.  

read more...
Nov29 11/29/2011 12:24:00 PM by Giannis

Αναστέλλουν τις συμβάσεις τους με τον ΟΠΑΔ όλοι οι ιδιώτες γιατροί μετά από σχετική απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), «εξαιτίας της υπέρμετρα μεγάλης καθυστέρησης αποπληρωμής των οφειλομένων προς τους συμβεβλημένους γιατρούς (συνολικά 350.000.000)».

read more...
Nov29 11/29/2011 12:06:00 PM by Giannis

Το υπ. Οικονομικών αναζητεί φόρμουλα ώστε η πληρωμή του ειδικού τέλους για το 2012 να επιμεριστεί, αν είναι δυνατόν, ακόμη και σε 12 δόσεις. Σήμερα αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα διευκρινιστική εγκύκλιο για τα λάθη και τις εξαιρέσεις από το χαράτσι

read more...
Nov28 11/28/2011 1:52:00 PM by Giannis

 Την εξαίρεση των πολύτεκνων οικογενειών από την υποχρέωση καταβολής του τέλους ακινήτων ζητά με ανακοίνωσή της, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.

 
Οι πολυτεκνοι καλούν τον Υπουργό Οικονομικών να σταματήσει, όπως αναφέρουν, «επιτέλους να τιμωρεί τις πολύτεκνες οικογένειες» και εκφράζουν το αίτημα τους να επανέλθει η ρύθμιση στην αρχική της μορφή, όπως είχε ανακοινωθεί, απαλλάσσοντας από το χαράτσι όλες τις πολύτεκνες οικογένειες.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ανώτατης Συνομοσπονδία Πολύτεκνων Ελλάδος:
 
«Οι πολύτεκνες οικογένειες ανακαλύπτουν καθημερινώς με τρόμο, διάφορες εξοντωτικές ενέργειες της Κυβέρνησης που στρέφονται εναντίον τους. Καθώς λαμβάνουν το χαράτσι των ακινήτων με το λογαριασμό της ΔΕΗ, οι πολύτεκνες οικογένειες που έχουν στο όνομά τους ένα ακίνητο, ακόμη και για το ιδιοκατοικούμενο της οικογένειάς τους, έμαθαν ότι η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΠΟΛ.1211/10.10.2011) περιλαμβάνει ένα ακόμη εξωφρενικό όρο. 
read more...
Nov28 11/28/2011 12:10:00 PM by Giannis

 Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου, τα μέλη των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, σε μια προσπάθεια να εκφράσουν για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας καθώς και για τις περικοπές των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

read more...
Nov28 11/28/2011 10:57:00 AM by Giannis

 Τίθεται οριστικά σε λειτουργία το καθεστώς της εφεδρείας

 
Η πόρτα του ∆ηµοσίου κλείνει οριστικά τη Δευτέρα το πρωί για περίπου 16.000 µόνιµους υπαλλήλους οι οποίοι πήραν ήδη το εισιτήριο εξόδου από την εργασία τους µε την υλοποίηση των ρυθµίσεων για την εργασιακή εφεδρεία. Από αυτούς οι περίπου 4.000 θα συνταξιοδοτηθούν άµεσα, καθώς έχουν συµπληρώσει τα συντάξιµα χρόνια, ενώ οι υπόλοιποι (περίπου 12.000) θα τεθούν σε ένα ιδιότυπο «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» που θα διαρκέσει ως τα τέλη του 2013. Για το σύνολο, ωστόσο, αυτής της κατηγορίας των υπαλλήλων, που αποτελούν και το πρώτο κύµα της εφεδρείας, δεν υπάρχει καµία περίπτωση επιστροφής τους µε οποιαδήποτε σχέση εργασίας στον δηµόσιο τοµέα. Και αυτό γιατί δεν θα ενταχθούν καν στους καταλόγους του ΑΣΕΠ, µέσω των οποίων καλλιεργείται µια αµυδρή ελπίδα για επιστροφή από την πίσω πόρτα στο ∆ηµόσιο ενός πολύ µικρού αριθµού εργαζοµένων.
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω