Jan4 1/4/2012 3:14:00 PM by Giannis

 "Μείζον ζήτημα εγείρεται για το υπουργείο Οικονομικών με τον επί της ουσίας εξαναγκασμό σε παραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, οι οποίοι είναι τα πρόσωπα που από τον Νοέμβριο χειρίζονταν μεγάλες υποθέσεις μη καταβολής ΦΠΑ και χρεών στο Δημόσιο, καθώς και κρίσιμες υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων", τονίζει με ανακοίνωσή της η ΔΗΜ.ΑΡ. Τονίζει επίσης ότι "η επιστολή παραίτησής τους αναδεικνύει ζητήματα 'απαγορεύσεων και υπαγορεύσεων' κατά την τέλεση του καθήκοντός τους, γεγονός που υποχρεώνει αμέσως την πολιτική ηγεσία του υπ. Οικονομικών σε εξηγήσεις τόσο για τα καταγγελλόμενα όσο και για τις συνθήκες λειτουργίας του νεοσύστατου θεσμού".

read more...
Jan4 1/4/2012 2:49:00 PM by Giannis

 Πακέτο μέτρων ετοιμάζει η κυβέρνηση Παπαδήμου για την περαιτέρω μείωση του ελλείμματος αλλά η συνολική ανάκαμψη δεν αναμένεται πριν από το 2020.

Λουκέτα σε μια σειρά από φορείς του Δημοσίου που κρίθηκε ότι δεν προσφέρουν ουσιαστικό έργο περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση Παπαδήμου για την περαιτέρω μείωση του ελλείμματος ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το νέο Μνημόνιο.

Το 2012 θεωρείται ως χρονιά - ορόσημο για την επιβίωση της χώρας και την παραμονή στο ευρώ. Ωστόσο, όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι για την Ελλάδα, η πραγματική ανάκαμψη - με την επιστροφή σε έντονους ρυθμούς ανάκαμψης θα αργήσει αρκετά χρόνια. «Μιλάμε για το 2020 , ίσως και αργότερα», αναφέρουν χαρακτηριστικά

read more...
Jan4 1/4/2012 2:39:00 PM by Giannis

 Αιχμές Σπ. Μουζακίτη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης παραίτησης του Γρ. Πεπόνη και του ιδίου

 
Τη σοβαρή κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου για προστασία φοροφυγάδων αντιμετωπίζει ο άλλοτε ισχυρός ειδικός γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και των Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπ. Οικονομικών Γ. Καπελέρης, την παραίτηση του οποίου ζήτησε και έλαβε χθες, μετά τις εξελίξεις, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος.
read more...
Jan4 1/4/2012 1:07:00 PM by Giannis

 Υψηλόβαθμος υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας άφησε χθες σαφείς αιχμές για την εμπλοκή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας σε κυκλώματα παραεμπορίου.

Καταγγελίες ότι ανώτατα στελέχη δημοτικών αστυνομικών, εμπλέκονται σε υποθέσεις υπόθαλψης και διευκόλυνσης παραεμπόρων ελέγχει ήδη η ΕΥΠ, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ενώ και για το λαθρεμπόριο καυσίμων συγκεντρώνονται στοιχεία για τον ίδιο λόγο. Έχει διαπιστωθεί ότι δεν προχωράει η εγκατάσταση του συστήματος εισροών - εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων διότι υπάρχει συναλλαγή, κάτω από το τραπέζι, μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών (υπηρεσιακοί, εφοριακοί, τελωνειακοί παράγοντες) με μέρος της αλυσίδας διακίνησης των καυσίμων.
read more...
Jan3 1/3/2012 5:32:00 PM by Giannis

Δρομολογείται, όπως όλα δείχνουν, η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες, από 9 που είναι σήμερα. Η αλλαγή θα ισχύσει για τις σειρές που θα καταταγούν μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης και όχι για τους ήδη υπηρετούντες.

read more...
Jan3 1/3/2012 5:25:00 PM by Giannis

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (cedefop), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ένας στους έξι Ευρωπαίους της ηλικιακής κατηγορίας 18 έως 24 ετών ή αν προτιμάτε το 16,5% του ευρωπαϊκού νεανικού πληθυσμού, βρισκόταν ακριβώς σε αυτή την κατάσταση το 2010 και «τα δεδομένα για το 2011, αν και δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, είναι πιθανόν να δείξουν περαιτέρω επιδείνωση».

read more...
Jan2 1/2/2012 2:58:00 PM by Giannis

 Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να προσέλθουν στους αρμόδιους Δήμους όσοι έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τη διόρθωση των λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.

 
Σε κάθε περίπτωση, οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν το τέλος που υπολογίστηκε για φέτος και μετά τη διόρθωση των στοιχείων, η διαφορά θα αφαιρεθεί από το τέλος ακινήτων του 2012, όπως σημειώνει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.
 
Παράλληλα, η ίδια εγκύκλιος παρέχει οδηγίες για τη διευκόλυνση πληρωμής του τέλους, για όσους φορολογούμενους δηλώνουν αδυναμία πληρωμής.
 
Σημειώνεται ότι η εγκύκλιος αυτή εκδόθηκε βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εξόφληση του τέλους του 2012 σε πέντε διμηνιαίες δόσεις, και την 31η Μαρτίου ως ημερομηνία υπολογισμού του τέλους ακινήτων για το 2012.
read more...
Dec28 12/28/2011 10:05:00 AM by Giannis

 Παρκάρουν τα ΙΧ στις εφορίες

Η κρίση οδηγεί πολλούς φορολογούμενους να θέτουν σε προσωρινή ακινησία τα οχήματά τους προκειμένου να περιορίσουν τα έξοδα. Πάνω από 250.000 ΙΧ αναμένεται να αποσυρθούν φέτος
 
Ουρά κάνουν πολίτες στην Εφορία Παλλήνης για να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους
 

Σπάει όλα τα ρεκόρ η προσέλευση των φορολογουμένων στις εφορίες για κατάθεση πινακίδων και, σύμφωνα με εκτιμήσεις των εφοριακών, φέτος αναμένεται να αποσυρθούν από την κυκλοφορία πάνω από 250.000 οχήματα

read more...
Dec23 12/23/2011 11:36:00 AM by Giannis

 Την επιστροφή των αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας και των πινακίδων αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων αποφάσισε το υπουργείο...

Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους στις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
 
Η απόφαση αφορά τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και σήμερα, ενώ η επιστροφή τους στους κατόχους τους θα ξεκινήσει σήμερα.
read more...
Dec23 12/23/2011 11:19:00 AM by Giannis

 Στην πολιτική αβεβαιότητα που έχει μπλοκάρει όλες τις μεγάλες αποφάσεις έχει κολλήσει το φορολογικό νομοσχέδιο.

 
Δύο είναι τα κρίσιμα θέματα που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών να συμπεριλάβει στο υπό κατάρτηση φορολογικό νομοσχέδιο.
 
Το πρώτο έχει να κάνει με τις αλλαγές στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών με την καθιέρωση νέων αντικειμενικών κριτηρίων ώστε να μην δηλώνονται προκλητικά χαμηλά εισοδήματα. Το δεύτερο η κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και η αντικατάσταση του νέου ποινολογίου με ένα νέο σύστημα που θα βασίζεται στην απλοποίηση των διαδικασιών και στην αυστηροποίηση των ποινών στις περιπτώσεις κατ΄εξακολούθησης φοροδιαφυγής.
 
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω