Jan25 1/25/2012 11:15:00 AM by Giannis

 Αλλαγές στον τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων, ακόμα και στη διάρκεια της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, είναι διατεθειμένος να φέρει στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει σχετική συμφωνία των κομμάτων. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο σχετικό υπόμνημα που κατέθεσε χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, οι όποιες αλλαγές «αφορούν πρωτίστως τα ίδια τα κόμματα... προκειμένου, αν υπάρχει βούληση και συναινέσεις, να γίνει ο απαραίτητος διάλογος και εφόσον αυτό καταστεί εφικτό να αναληφθούν και οι πρωτοβουλίες για την εκ μέρους μας εισήγηση σχετικών ρυθμίσεων στη Βουλή». Αλλωστε, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός, η χώρα μας σήμερα έχει από τις... ακριβότερες ψήφους στην Ευρώπη, μιας και η χρηματοδότηση ανά έγκυρη ψήφο είναι από τις πλέον υψηλές, φθάνοντας τα 9,39 ευρώ.

read more...
Jan25 1/25/2012 10:35:00 AM by Giannis

 Ανταρσία εκδηλώθηκε στη Βουλή από περίπου 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που καταψήφισαν ή δήλωσαν «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων. Η διάταξη τελικά απορρίφθηκε. Διαφοροποιήσεις υπήρξαν και σε άλλα άρθρα. Το αλαλούμ στις ψηφοφορίες συνοδεύτηκε από γενικό αναβρασμό στις τάξεις του πλειοψηφούντος κόμματος, όπου πολλοί βουλευτές εξαπέλυαν βολές κατά πάντων.

Αλαλούμ, έλλειμμα συντονισμού και χάος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έδειξε η «τυφλή» κοινοβουλευτική «ανταρσία» περίπου 40 βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι κατά τη χθεσινοβραδινή ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε το ΚΚΕ δήλωσαν «παρών» ή καταψήφισαν τρία βασικά άρθρα του πολυνομοσχεδίου, με αποτέλεσμα η ρύθμιση για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων να μην «περάσει».
read more...
Jan25 1/25/2012 10:27:00 AM by Giannis

 Σε λαϊκή αγορά μετατράπηκε η πλατεία Συντάγματος το πρωί της Τετάρτης όταν αγρότες από την Θήβα κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αποδείξουν ότι τα προϊόντα τους δεν έχουν κάποιο πρόβλημα μόλυνσης, όπως σημειώνουν οι κρατικές υπηρεσίες.

 
Ουρές σχηματίζουν οι πολίτες οι οποίοι σπεύδουν για να προμηθευτούν τα λαχανικά των διαμαρτυρόμενων παραγωγών της Βοιωτίας που μεταξύ άλλων είναι πατάτες, καρότα, σπανάκι, κρεμμύδια.
 
read more...
Jan24 1/24/2012 4:32:00 PM by Giannis

 Αθήνα

Ευθύνες προσωπικά στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη για τη διόγκωση του ελλείμματος επέρριψε, μιλώντας στον Βήμα 99,5, το πρώην στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά.
 

«Η όλη κατάσταση ήταν γνωστή όχι μόνο στον κ.Παπακωνσταντίνου αλλά και στον κ.Πλασκοβίτη, τον γγ του υπουργείου. Τους είχαμε ενημερώσει. Ο κ.Πλασκοβίτης ήξερε τα πάντα. Δεν πρέπει να τον αφήνουμε απ΄ έξω. Είναι κι αυτός πολύ υπεύθυνος. Η ενημέρωση που του είχε γίνει, αφορούσε και τα στοιχεία του χρέους και του ελλείμματος, αλλά και ολόκληρο το στατιστικό έργο, όπως οι απογραφές. Αλλά και άλλα στατιστικά στοιχεία», είπε η κ. Γεωργαντά

read more...
Jan24 1/24/2012 4:08:00 PM by Giannis

 Προχειρότητα στην προετοιμασία του Μνημονίου και αδυναμία σύνδεσης των στόχων του με τις πραγματικές εξελίξεις στην οικονομία, καταλογίζει ο Κώστας Σημίτης σε μία παρέμβαση που αναμένεται να πυροδοτήσει πολιτικές αντιδράσεις και να έχει σοβαρές «παρενέργειες» στο εσωκομματικό τοπίο του ΠΑΣΟΚ.

Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού περιέχεται σε ομιλία που πρόκειται να εκφωνήσει στο συνέδριο που διοργανώνουν τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου το Ίδρυμα Χάϊνριχ Μπελ (Heinrich Bell) και το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, με θέμα «Η Ελλάδα σε κρίση. Προοπτικές στον ευρωπαϊκό δρόμο".
Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, βασικά σημεία της οποίας είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, τιτλοφορείται «Ελλάδα, quo vadis;» και εστιάζει στις αιτίες της κρίσης, το Μνημόνιο, τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011, καθώς και στην ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση.
Στην ομιλία του, ο κ. Σημίτης σύμφωνα με πληροφορίες, θα χαρακτηρίζει «πολιτικά μοιραίο λάθος» την παράλειψη συνάρτησης των στόχων του μνημονίου με τις πραγματικές εξελίξεις κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να βυθίζεται η ελληνική οικονομία στην ύφεση.
read more...
Jan24 1/24/2012 2:45:00 PM by Giannis

 Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκονται οι Οικολόγοι Πράσινοι μετά την ολοκλήρωση του εκλογικού συνεδρίου τους το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι απ’ όλη την Ελλάδα, που συζήτησαν το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί το κόμμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, η προεκλογική στρατηγική και τα κεντρικά πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν το κόμμα σε δημόσιες εκδηλώσεις κατά την προεκλογική περίοδο. Η κ. Ιωάννα Κοντούλη εξελέγη επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας και ο κ. Γιάννης Παρασκευόπουλος επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

read more...
Jan24 1/24/2012 1:46:00 PM by Giannis

 Τρόικα: Καταργήστε 13ο - 14ο μισθό σε ιδιωτικό τομέα και ΔΕΚΟ, τράπεζες - Καταργήστε τη διαιτησία

Τις ανατροπές στις αμοιβές του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ και τα σημεία της εργατικής νομοθεσίας που πρέπει να τροποποιηθούν περιλαμβάνει αναλυτικά το «κείμενο εργασίας» της τρόικας προς την κυβέρνηση.
 
Η τρόικα, στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, δεν δέχθηκε τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς για να μην καταργηθούν ο 13ος και 14ος μισθός παρ΄ότι μια τέτοια απόφαση θα πλήξει βραχυπρόθεσμα τη ζήτηση και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση.
read more...
Jan24 1/24/2012 12:25:00 PM by Giannis

 Nέα συνάντηση σχεδιάζουν η ΓΣEE και οι εργοδοτικές οργανώσεις πριν από το επόμενο ραντεβού (Πέμπτη ή Παρασκευή) της τρόικας με τον υπουργό Eργασίας Γ. Kουτρουμάνη. «Tι θα πράξει η κυβέρνηση αν δεν υπάρξει συμφωνία» των κοινωνικών εταίρων, είναι το ερώτημα που υπέβαλε η τρόικα, δείχνοντας το δρόμο της νομοθετικής παρέμβασης.

Yπό τη δαμόκλειο σπάθη της νομοθετικής παρέμβασης στους μισθούς και τις συμβάσεις -όχι μόνο του ιδιωτικού τομέα αλλά και των ΔEKO και των τραπεζών, όπου η τρόικα ζητά ανοικτά την κατάργηση των ειδικών καθεστώτων -«προνομίων», όπως πρώτη αποκάλυψε η «H»- η ΓΣEE και οι εργοδοτικές οργανώσεις φέρονται αποφασισμένες να καθήσουν ξανά στο τραπέζι του διαλόγου για να διασώσουν «ό,τι μπορεί να διασωθεί».
read more...
Jan24 1/24/2012 12:15:00 PM by Giannis

 Φόβους για μείωση των συντάξεων εκφράζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει παρεμβάσεις για τη στήριξη των ασφαλιστικών φορέων. Πιθανή μεταβίβαση στα Ταμεία περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου (π.χ. ακίνητα).

Πάνω από 11 δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να είναι η συνολική απώλεια των Ταμείων από το «κούρεμα» των ομολόγων, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για «κούρεμα» και στις συντάξεις. Η περιουσία των ασφαλιστικών φορέων θα πέσει στο μισό και, σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι απώλειες, θα υπάρξουν αναγκαστικά νέα μέτρα.
read more...
Jan23 1/23/2012 11:51:00 AM by Giannis

 Με γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη θα γίνει η αξιολόγηση των περίπου 750.000 δημοσίων υπαλλήλων,υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ η διαδικασία αξιολόγησης.

 
Με γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη θα γίνει η αξιολόγηση των περίπου 750.000 δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τα όσα σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως δήλωσε στη ΝΕΤ ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί η διαδικασία αξιολόγησης στα πρότυπα του νέου συστήματος επιλογής διευθυντών που γίνεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
 
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω