Feb8 2/8/2012 11:56:00 AM by Giannis

 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

 
2η Σύσκεψη Στελεχών Βορείου Ελλάδος
 
«Για μια κυβέρνηση με κοινωνική δικαιοσύνη»
 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
«ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ»
(ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ)
Δήμος Παύλου Μελά, Οδ. Λαγκαδά 221

ΩΡΑ 12:00

read more...
Feb8 2/8/2012 11:45:00 AM by Giannis

 ΣΤΟ 8% Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

ΣΤΟ 54% ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΟ 35% ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ!
 
Η «Iskra» αναδημοσιεύει, όπως κάνει συνήθως, χωρίς κρίσεις και σχόλια, για την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητά της, στοιχεία από τη δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.
 
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης παρουσιάστηκαν, αναλυτικά, στο αποψινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού στις 21:00.
read more...
Feb7 2/7/2012 1:03:00 PM by Giannis

Έντονος είναι ο προβληματισμός και για την επίτευξη του στόχου για 150 χιλιάδες αποχωρήσεις ως το 2015, αφού η απαίτηση της τρόικας να μην προσμετρηθούν στο συνολικό αριθμό οι αποχωρήσαντες του 2010, τινάζει στον αέρα τον έως τώρα προγραμματισμό
Μαζικές απολύσεις και μάλιστα χωρίς σαφή κριτήρια έρχονται στο Δημόσιο. Οι καθυστερήσεις στη θεσμοθέτηση ενός αξιόπιστου συστήματος αξιολόγησης δομών και υπαλλήλων, αλλά και το επιτακτικό αίτημα της τρόικας για 15 χιλιάδες απομακρύνσεις εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα εντός του 2012, οδηγούν σε τυφλά λουκέτα και απολύσεις. Την ίδια ώρα, έντονος είναι ο προβληματισμός και για την επίτευξη του στόχου για 150 χιλιάδες αποχωρήσεις ως το 2015, αφού η απαίτηση της τρόικας να μην προσμετρηθούν στο συνολικό αριθμό οι αποχωρήσαντες του 2010 -αλλά η όλη διαδικασία να θεωρηθεί ότι άρχισε από 2011- τινάζει στον αέρα τον έως τώρα προγραμματισμό.

read more...
Feb7 2/7/2012 12:26:00 PM by Giannis

 Τελευταία ευκαιρία για ευνοϊκή ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους έχουν περισσότεροι από 800.000 φορολογούμενοι με χρέη προς το Δημόσιο τα οποία δεν υπερβαίνουν τα 75.000 ευρώ αν πρόκειται για επιχειρήσεις και τα 10.000 ευρώ αν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα. Με τον περιορισμό των δόσεων και την εστίαση της ρύθμισης σε μικροοφειλέτες, το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά αυξημένες εισπράξεις τους προσεχείς 24 μήνες.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για την ενεργοποίηση της νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών η οποία μετά τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής, υπό την πίεση της τρόικας για αυστηροποίηση των διατάξεων, θα δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης σε έως 24 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό τα 100 ευρώ.
read more...
Feb7 2/7/2012 12:19:00 PM by Giannis

 «Εκλογές το αργότερο στις 8 Απρίλη» διαμηνύουν από το περιβάλλον του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας

Με απόλυτα επίσημο τρόπο ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γ. Καρατζαφέρης σε όλες τις προηγούμενες συσκέψεις, υπό τον πρωθυπουργόΛουκά Παπαδήμο, υποστήριξαν την πολιτική βούλησή τους για την παράταση της κυβέρνησης συνεργασίας, ώστε να σωθεί η «παρτίδα» εάν και εφόσον ανάψουν τα φώτα στον προθάλαμο της νέας δανειακής σύμβασης-μαμούθ.
Το ζήτημα -είναι σίγουρο- απασχολεί ιδιαιτέρως και τα τρία κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς άπαντες αντιλαμβάνονται ότι από τον χρόνο της θητείας θα κριθούν οι «λεπτομέρειες» και η εφαρμογή τους χωρίς πισωγυρίσματα.
read more...
Feb3 2/3/2012 6:11:00 PM by Giannis

 Θέμα ασφάλειας των 5 εκατομμυρίων πολιτών του λεκανοπεδίου θέτει ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με επιστολή του τον Πρωθυπουργό, ενημερώνοντας τον για το πρόβλημα που έχει ανακύψει από τη μη ύπαρξη των πόρων για την απρόσκοπτη συνέχιση παροχής υπηρεσιών αλλά και τη συντήρηση οδικών αξόνων σε ανεκτό επίπεδο για 550 χιλιόμετρα του οδικού δικτύου, που πλέον ανήκει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας.

read more...
Feb3 2/3/2012 5:30:00 PM by Giannis

Μετά από τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής (Ελεύθεροι Πολίτες), Βασίλη Οικονόμου, στην Βουλή με ερωτήσεις και επίκαιρες ερωτήσεις, αλλά και την συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις και στις δημόσιες συζητήσεις που οργάνωσαν η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα για τις Εκτός Σχεδίου Κατοικίες των Παλιννοστούντων Ποντίων από την τ. ΕΣΣΔ και ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου», έγινε δεκτή από την Βουλή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος τροπολογία που μειώνει τα πρόστιμα για την νομιμοποίηση των συγκεκριμένων αυθαίρετων κατοικιών στο 20% του ποσού.

read more...
Feb3 2/3/2012 2:58:00 PM by Giannis

 Σε 24, από 60, περιορίζονται οι δόσεις της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μετά τις έντονες αντιδράσεις της τρόικας που απαίτησε αρχικά απόσυρση της ρύθμισης, αλλά φαίνεται να συμβιβάζεται τελικά με ουσιαστικές αλλαγές.

Η ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε μόλις προ ολίγων ημερών από τη Βουλή, έδινε άλλη μία ευκαιρία σε 900.000 φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω από 44 δισ. ευρώ να τα ξεπληρώσουν με ελάχιστη μηνιαία δόση 100 ευρώ σε διάστημα που μπορούσε να φτάνει τα πέντε χρόνια. Με τις πρώτες οχλήσεις της τρόικας ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τροποποίησε τις διατάξεις δίνοντας τη δυνατότητα των 60 δόσεων μόνο σε όσους φορολογουμένους «προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν την αδυναμία τους για πληρωμή σε συντομότερο χρόνο». Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο μέγιστος αριθμός των δόσεων δεν θα μπορούσε να υπερβαίνει τις 48.
read more...
Feb3 2/3/2012 11:30:00 AM by Giannis

 Την αποδοχή καταλόγου με 13 σκληρά μέτρα αξιώνει η τρόικα από την κυβέρνηση. Συγκαταλέγονται απολύσεις στο Δημόσιο, ψαλίδισμα του κατώτατου μισθού και περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Η αδιάλλακτη αυτή στάση καθιστά κρίσιμης σημασίας τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου

Η πιο μεγάλη... ώρα είναι τώρα για το νέο δάνειο και το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Η τρόικα κρατά αδιάλλακτη στάση και ζητεί από την κυβέρνηση να πει «ναι» σε 13 μέτρα-φωτιά. Εμφανίζεται μάλιστα αμετακίνητη όσον αφορά τις απολύσεις στο Δημόσιο, τις περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και σε πρόσθετες παροχές στις ΔΕΚΟ, αλλά και τη μείωση του κατώτατου μισθού. Φέρεται δε να... συζητά τα «δώρα» στον ιδιωτικό τομέα.
read more...
Feb2 2/2/2012 12:02:00 PM by Giannis

 Καθορίζονται τοπική ανάπτυξη -  μετανάστευση Το Πολυνομοσχέδιο για τnν Τοπική Αυτοδιοίκηση, απέστειλε χθες στην ΚΕΔΕ στο πλαίσιο τnς δημόσιας διαβούλευσης υπουργείο Εσωτερικών. Το έγγραφο το οποίο μοιράστηκε και στους εκπροσώπους των κομμάτων που μετέχουν στnv κυβέρνηση, ρυθμίζει μια σειρά από σημαντικά θέματα που αφορούν τους ΟΤΑ και συγκεκριμένα περιλαμβάνει διατάξεις σχετικά με την τοπική ανάπτυξn, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση. Επίσης ενσωματώνει στο εθνικό δίκαιο, την Ευρωπαϊκή Οδηγία για ζητήματα που αφορούν σε μετανάστες υψηλής ειδίκευσης. Ειδικότερα ρυθμίζει τα θέματα διοίκησης και αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ. τα οικονομικά ζητήματα των Δήμων, καθώς και των Επιχειρήσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέματα που αφορούν στο προσωπικό, ενώ περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για το πρόγραμμα Αυτοδιοίκηση -  Κοινωνική Συνοxή και ισόρροπη ανάπτυξη(ΑΚΣΙΑ). 

read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω