Feb17 2/17/2012 4:42:00 PM by Giannis

 Η ημερομηνία εκλογών έχει συμφωνηθεί, εφόσον ανάψει πράσινο φως τη Δευτέρα για το δάνειο.

Για εκλογές στις 29 Απριλίου προσανατολίζεται πλέον η χώρα με συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων. Η ημερομηνία έχει «κλειδώσει» συμφωνα με κυβερνητικές πηγές εδώ και μερικές ημέρες και αν δεν ανακοινώνεται είναι γιατί η κυβέρνηση περιμένει πρώτα να δει τι θα γίνει με την δανειακή συμβαση και το PSI στο Eurogroup της Δευτέρας. Η 29η Απριλίου τελεί μόνο υπό την αίρεση ότι θα εξελιχθεί ομαλά η συνάντηση των υπουργών οικονομικών των «17».
 
read more...
Feb17 2/17/2012 12:24:00 PM by Giannis

 

Αναπάντεχη εξέλιξη στην Περιφέρεια Αττικής μετά την προσχώρηση του Μάκη Βορίδη στη Νέα Δημοκρατία και την αναμενόμενη παραίτηση του από την βουλευτική έδρα που κατέχει έχοντας εκλεγεί με το ΛΑΟΣ. Πρώτος επιλαχών Βουλευτής του ΛΑΟΣ στην Περιφέρεια Αττικής είναι ο Χρήστος Καλαποθαράκος, νυν δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πεντέλης. Πρόκειται για μια εξέλιξη που ούτε ο ίδιος ο επιλαχών Βουλευτής την περίμενε αφού έχοντας προσπαθήσει τρεις φορές να εκλεγεί στην Περιφέρεια Αττικής χωρίς να τα καταφέρει, είχε ήδη εγκαταλείψει την συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια δραστηριοποιούμενος στο Δήμο Πεντέλης. Οι αναπάντεχες όμως εξελίξεις και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ τον «αναγκάζουν» να επιστρέψει στην Περιφέρεια της Αττικής αφού έτσι ξαφνικά όλα έχουν αλλάξει….  

 

read more...
Feb17 2/17/2012 11:41:00 AM by Giannis

 Ο υπουργός Πολιτισμού την υπέβαλε στον Πρωθυπουργό - Δεν υπάρχει ακόμη απάντηση από το Μαξίμου

Από τις εικόνες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διαθέτει το παλιό αρχαιολογικό μουσείο στο κέντρο της πόλης της Ολυμπίας ευελπιστούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ότι θα αντλήσουν αξιοποιήσιμα στοιχεία, που θα τους οδηγήσουν στα ίχνη των δυο κουκουλοφόρων, οι οποίοι νωρίς το πρωί της Παρασκευής άρπαξαν περίπου 68 αρχαία αντικείμενα.
 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δυο άντρες που φορούσαν στολές παραλλαγής εισέβαλαν στο μουσείο στις 7.30 το πρωί ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων την φύλακα, η οποία είναι υπάλληλος του υπουργείο Πολιτισμού και την φίμωσαν. Σε σπαστά ελληνικά άρχισαν να της ζητούν να τους δείξει που υπάρχει «στεφάνι χρυσό» και νομίσματα

read more...
Feb17 2/17/2012 11:24:00 AM by Giannis

 Αντιμέτωποι με νέες περικοπές των αποδοχών τους βρίσκονται οι συνταξιούχοι. Το ψαλίδισμα αφορά όλα τα Ταμεία. Προβλέπεται μείωση σε ποσοστό 10% στις κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ τον μήνα. Μειώσεις, που φτάνουν μέχρι το 20%, προγραμματίζονται και για τις επικουρικές

Έρχονται νέο «ψαλίδι» στις κύριες συντάξεις όλων των Ταμείων, μεγαλύτερες περικοπές στις επικουρικές και μείωση του αριθμού των δικαιούχων πολυτεκνικού επιδόματος με θέσπιση χαμηλότερου εισοδηματικού κριτηρίου.
Τις «λύσεις» αυτές προκρίνει η κυβέρνηση ύστερα από συμφωνία με την τρόικα, προκειμένου να... κλειδώσει το πακέτο των πρόσθετων μέτρων ύψους 325 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό σχέδιο προβλέπει μείωση κατά 10% στις κύριες συντάξεις όλων των Ταμείων οι οποίες ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ τον μήνα. Η μείωση αφορά το ποσό της σύνταξης πάνω από τα 1.300 ευρώ.

read more...
Feb16 2/16/2012 4:34:00 PM by Giannis

 Ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές πλήρως ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες και πρόθυμη να εφαρμόσει επακριβώς όλα τα μέτρα του νέου Μνημονίου επιθυμεί η Τρόικα, αλλά δεν της βγαίνουν τα «κουκιά».

 
Γερμανία- Ολλανδία – Φινλανδία (το ανθελληνικό μπλοκ στην Ε.Ε.) τρέμουν την επόμενη ημέρα των εκλογών στην Ελλάδα αναλύοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν:
 
1. Πρώτο κόμμα τη ΝΔ αλλά με αδυναμία αυτοδύναμης κυβέρνησης (υπολογίζεται να έχει 130-135 βουλευτές)
 
2. Δεύτερο κόμμα τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη που υπολογίζεται να έχει κοινοβουλευτική δύναμη 50-55 βουλευτών.
read more...
Feb16 2/16/2012 3:13:00 PM by Giannis

 Ποσοστό 27,5% στη ΝΔ, μόλις 11% στο ΠΑΣΟΚ και υψηλά ποσοστά για τα κόμματα της Αριστεράς δίνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά την ψήφιση των νέων μέτρων, της εταιρείας VPRC, που έρχεται στη δημοσιότητα  σήμερα από το περιοδικό «Επίκαιρα».

 
Σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί κατά μία μονάδα καταγράφοντας ποσοστό 11%, ενώ η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι έρχεται αντιμέτωπη με την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να υπερψηφίσει το νέο Μνημόνιο και να διαγράψει 21 βουλευτές, καταγράφοντας ποσοστό 27,5%.
read more...
Feb16 2/16/2012 12:25:00 PM by Giannis

 Η καρατόμηση 43 συν 9 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για χάρη του νέου Μνημονίου δεν στάθηκε ικανή να κορέσει τη δίψα για «πολιτικό αίμα» Ελλήνων του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ούτε οι δηλώσεις νομιμοφροσύνης και υποταγής του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Παπανδρέου αποδείχθηκαν επαρκείς για να ικανοποιήσουν τη σαδιστική επιθυμία του Σόιμπλε να ταπεινώσει σε βαθμό πλήρους εξευτελισμού τους Ελληνες πολιτικούς ηγέτες που στηρίζουν το νέο Μνημόνιο. Το Βερολίνο συμπεριφέρεται σαν σε σκουλήκια στους εδώ πολιτικούς συμμάχους του. Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αποδείχθηκαν ανίκανοι να διαπραγματευθούν και να κερδίσουν κάτι, αύξησε την αλαζονεία των Γερμανών. Δεν τους εξευμένισε. Τους οδήγησε να επιβάλλουν διαρκώς επαχθέστερους όρους, βέβαιοι όντες εκ των προτέρων ότι οι όροι αυτοί θα γίνουν αποδεκτοί. 

read more...
Feb15 2/15/2012 11:25:00 AM by Giannis

 Τα χρέη προς τις φαρμακοβιομηχανίες αγγίζουν το μισό δισ. ευρώ

Εντονος είναι ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς φάρμακα το ΙΚΑ και τα στρατιωτικά νοσοκομεία, καθώς τα χρέη τους προς τη φαρμακοβιομηχανία υπερβαίνουν το ποσό των 440 εκατομμυρίων ευρώ. Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) προειδοποιούν πως αν δεν διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα, κινδυνεύει η ομαλή τροφοδοσία του ΙΚΑ και των στρατιωτικών νοσοκομείων σε φάρμακα.
 
read more...
Feb15 2/15/2012 11:15:00 AM by Giannis

 Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής (Ελεύθεροι Πολίτες), Βασίλης Οικονόμου, αναφορικά με την ψήφιση του νέου Μνημονίου δήλωσε στο newsbomb.gr:

 
«Νομίζω πως χθες είδαμε την τελευταία ημέρα της πολιτικής Πομπηίας μιας τάξης που καταρρέει. Αυτά που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια με την διαχείριση, τα ξανακάνουν και σήμερα, προσπαθώντας να ρίξουν τα βάρη της ευθύνης σ' αυτούς που δεν φταίνε. Στους εργαζόμενους. Δυστυχώς και το δεύτερο Μνημόνιο θα είναι μια επανάληψη του πρώτου. Η ίδια επιχειρηματολογία, η ίδια μεθοδολογία, η ίδια αποτυχία. Ο αργός θάνατος στον οποίον καταδικάζεται ο ελληνικός λαός θα είναι πολύ επώδυνος».
 
read more...
Feb15 2/15/2012 10:58:00 AM by Giannis

 Δύο μήνες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό θα ισχύσουν οι περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων με καθεστώς ειδικού μισθολογίου. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από τον προσεχή Ιούλιο και αφορά 195.000 εργαζομένους στο Δημόσιο

Μειώσεις-εξπρές, που σε αρκετές περιπτώσεις θα φτάνουν και το 20%, θα επιβληθούν στις αποδοχές 195.000 υπαλλήλων και λειτουργών των ειδικών μισθολογίων, δύο μήνες νωρίτερα από τον προγραμματισμό που περιλαμβάνεται στο νέο Μνημόνιο -Ιούλιο αντί Σεπτέμβριο- σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω