Feb22 2/22/2012 10:44:00 AM by Giannis

 «Συνεχίζουμε τον αγώνα» τονίζουν οι συνδικαλιστές που αντιδρούν στις περικοπές μισθών και συντάξεων. Στη διαμαρτυρία θα συμμετάσχουν ΟΛΜΕ και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Στάση εργασίας σε Ασφαλιστικά Ταμεία, ΟΠΑΔ, ΟΕΚ και ΟΕΕ.

Σε νέο συλλαλητήριο καλούν τους εργαζόμενους σήμερα το απόγευμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς ο εφαρμοστικός νόμος του νέου Μνημονίου οδεύει προς ψήφιση με τη μορφή του κατεπείγοντος.
Οι νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, όπως επίσης και όλα τα άλλα μέτρα που πλήττουν μισθωτούς και συνταξιούχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, βγάζουν για άλλη μία φορά τα συνδικάτα στον δρόμο.
read more...
Feb21 2/21/2012 5:42:00 PM by Giannis

 ΟΜΙΛΙΑ

ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

(ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)

ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
(ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΚΙΜΩΝΟΣ 11)
ΩΡΑ 19:00
read more...
Feb21 2/21/2012 1:54:00 PM by Giannis

 Εξακομματική Βουλή δείχνει δημοσκόπηση της GPO που πραγματοποιήθηκε για το Mega, η οποία δίνει σημαντικό προβάδισμα 19,4% στη νέα Δημοκρατία και 13,1% στο ΠΑΣΟΚ, ενώ το 62,2% των ερωτηθέντων θέλει εκλογές μέχρι τον Απρίλιο.

 
Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 19,4%, και έπονται το ΠΑΣΟΚ με 13,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 12%, το ΚΚΕ με 9,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,5% και ο ΛΑΟΣ με 5,1%.
read more...
Feb21 2/21/2012 11:58:00 AM by Giannis

Λουκάς Παπαδήμος: Ιστορικής σημασίας απόφαση - Ολοι οι όροι για το νέο πακέτο και το PSI - Στο Σύνταγμα ο ειδικός λογαριασμός «το συντομότερο δυνατόν» - Η επιτήρηση από τους πιστωτές θα ενισχυθεί.

Μετά από συνεδρίαση 14 ωρών το Eurogroup οδηγήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην έγκριση του πακέτου βοήθειας των 130 δισ. ευρώ με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων (PSI) η οποία θα αρχίσει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στις αρχές Μαρτίου εφ΄όσον η Ελλάδα νομοθετήσει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες για τις οποίες έχει δεσμευτεί.
read more...
Feb21 2/21/2012 11:47:00 AM by Giannis

 Με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή δημιουργούνται «ατομικές μερίδες» για τους ασφαλισμένους και προβλέπεται η δημιουργία ενός ενιαίου επικουρικού ταμείου (ΕΤΕΑ), ενώ όσοι φορείς πουν «όχι» στην ενοποίηση θα τα... βγάλουν πέρα μόνοι τους

Νέο τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων από το 2015 προβλέπει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, ενώ δημιουργούνται «ατομικές μερίδες» για τους ασφαλισμένους. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η δημιουργία ενός ενιαίου επικουρικού ταμείου (ΕΤΕΑ), ενώ όσοι φορείς πουν «όχι» στην ενοποίηση θα τα... βγάλουν πέρα μόνοι τους.
Μέσα στον επόμενο μήνα θα υπάρξει υπουργική απόφαση που θα καθορίζει μια σειρά ανοιχτών θεμάτων για τον υπολογισμό των συντάξεων στον νέο φορέα. Συγκεκριμένα προβλέπεται πως «με απόφαση του υπουργού Εργασίας αναπροσαρμόζεται ετήσια η σύνταξη με στόχο τη μη δημιουργία ελλειμμάτων στο Ταμείο».
read more...
Feb21 2/21/2012 11:26:00 AM by Giannis

 Εφέτος και για τα εισοδήματα του 2011, εφόσον ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ, οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν την έκτακτη εισφορά εφάπαξ ή σε 2 με 3 δόσεις. Προκύπτει έτσι πολύ μεγάλη επιβάρυνση των φορολογουμένων, καθώς θα υποχρεωθούν να καταβάλουν υψηλότερες δόσεις αποπληρωμής

«Κόβει» αιφνιδιαστικά τις δόσεις αποπληρωμής της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης το υπουργείο Οικονομικών. Πέρυσι οι φορολογούμενοι πλήρωσαν την εισφορά για τα εισοδήματα του 2010 σε έξι δόσεις. Εφέτος και για τα εισοδήματα του 2011, εφόσον ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ, θα την πληρώσουν εφάπαξ ή σε 2 με 3 δόσεις.
read more...
Feb20 2/20/2012 2:43:00 PM by Giannis

 Την άμεση ενίσχυση του προσωπικού φύλαξης των δημοσίων μουσείων, τη λήψη άμεσων μέτρων υψίστης ασφαλείας, τόσο των εργαζομένων όσο και των αρχαίων θησαυρών μας, με όποιο κόστος αυτό απαιτεί και τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των μουσείων, ζητεί ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) με αφορμή τη ληστεία στο παλιό αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

 
«Η απίστευτη, για τα ελληνικά δεδομένα, κλοπή στο παλιό αρχαιολογικό μουσείο της πολύπαθης, μετά τις πυρκαγιές του 2007, Ολυμπίας θα μπορούσε να είναι και αναμενόμενη ως το απότοκο της αδιέξοδης πολιτικής των μνημονίων, που, μεταξύ άλλων, έχει επιφέρει δραματική συρρίκνωση του φυλακτικού προσωπικού σε όλη τη χώρα, χωρίς καμία μέριμνα για την πλήρωση πολλών δεκάδων κενών θέσεων αρχαιοφυλάκων, παρά τις διαμαρτυρίες και τις πολλαπλές επισημάνσεις τόσο των προϊσταμένων των υπηρεσιακών μονάδων, όσο και του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων», αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.
 
read more...
Feb20 2/20/2012 2:08:00 PM by Giannis

 Βίαιη αλλαγή του οικονομικού μοντέλου - Κόμματα σε μετάλλαξη - Προς συμφωνία μετά τη συμμαχία Παπαδήμου-Μόντι - Ολοι οι πίνακες
Τη βίαιη και ταχεία μεταβολή του μεταπολιτευτικού οικοδομήματος της οικονομίας επιβάλλουν στην Ελλάδα οι ευρωπαίοι εταίροι. Απαιτούν μέσα σε δύο εβδομάδες – ως το τέλος Φεβρουαρίου – να υπογραφούν 79 υπουργικές αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή όλων των εργαζομένων, να ψηφιστεί ο εφαρμοστικός νόμος για τις νέες μειώσεις μισθών - συντάξεων και να κατατεθεί στη Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός με τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας για το 2012. Οι πλέον χαρακτηριστικές αποφάσεις είναι: *Η διά νόμου κατάργηση της μονιμότητας της εργασίας (στις δημόσιες επιχειρήσεις, στις τράπεζες και όπου αλλού υφίσταται) και των συλλογικών συμβάσεων. 

read more...
Feb20 2/20/2012 2:01:00 PM by Giannis

 Αλλαγές περιλαμβάνει το έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης, το οποίο θα κληθούν να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι κατά την υποβολή των δηλώσεων τους στην εφορία.

 
Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να συμπληρώσουν τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κύριας κατοικίας τους, να δηλώσουν αν τακτοποίησαν ημιυπαίθριους χώρους, καθώς και αν έχουν καταθέσεις και ακίνητα στο εξωτερικό.
Πρόκειται για στοιχεία τα οποία η εφορία σκοπεύει να αξιοποιήσει στις διασταυρώσεις για τον προσδιορισμό του εισοδήματος των φορολογούμενων και για την αποκάλυψη φορολογητέας ύλης που δεν δηλώνεται.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», στο νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης περιλαμβάνονται οι παρακάτω αλλαγές: 
read more...
Feb20 2/20/2012 1:47:00 PM by Giannis

 Με την κατάργηση Οργανισμών και την αξιολόγηση προσωπικού θα υλοποιηθεί το σχέδιο για την απομάκρυνση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων. Τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη εξαιρούνται από το μέτρο, όχι όμως οι απασχολούμενοι σε Παιδεία και Υγεία

Με απολύσεις προσωπικού έπειτα από άμεση κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, καθώς και αυτοτελών υπηρεσιών, αλλά και με αποχωρήσεις ύστερα από αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από ιδιωτικές εταιρείες θα προκύψει -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- ο αριθμός των 15.000 υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν υποχρεωτικά από το Δημόσιο μέχρι τα τέλη του 2012, όπως προβλέπει το νέο Μνημόνιο.
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω