Feb28 2/28/2012 8:17:00 PM by Giannis

 Με το δεύτερο δάνειο δίνεται ο χρόνος στην Ελλάδα να μείνει στο παιγνίδι μέχρι να αλλάξει η Ευρωπαϊκή πολιτική και να εκδοθεί το Ευρωομόλογο.

Στην πραγματικότητα με το κούρεμα και το νέο δάνειο οι δανειστές αναλαμβάνουν – εξασφαλίζουν μεγάλο μέρος του χρέους μας και μας αφήνουν να καλύψουμε τις ανάγκες μας με έσοδα και φόρους.
Με το κούρεμα το ονομαστικό μας χρέος μειώνεται κατά 107 δις, τα υπόλοιπα που τους χρωστάμε σε ομόλογα 20 και 30 ετών με χαμηλό επιτόκιο. Το καθαρό όφελος θα είναι μικρότερο γιατί η Ελλάδα θα ξαναδανειστεί περί τα 50 δις για να καλύψει τα τραπεζικά κεφάλαια για να στηρίξει την ρευστότητα τους.
read more...
Feb28 2/28/2012 8:09:00 PM by Giannis

 Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδίας Γερμανών Εφοριακών Ντίτερ Οντρασεκ, με συνέντευξή του στο περιοδικό «Focus» περιέγραφε τα προβλήματα του ελληνικού φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Είχε επισκεφθεί την Ελλάδα πριν από πέντε χρόνια για μία εβδομάδα ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών. Στις εφορίες τον εντυπωσίασε μεταξύ των άλλων ότι το ένα τρίτο των υπαλλήλων απουσίαζε χωρίς να βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και αυτό «δεν φαινόταν να ενοχλεί κανέναν», όπως και το γεγονός ότι μόνο το ένα τρίτο των εφοριακών διέθετε ηλεκτρονικό υπολογιστή στο γραφείο του. Ο κ. Οντρασεκ κατέληγε ότι «θα χρειαστεί να περάσει περίπου μία γενιά μέχρις ότου βελτιωθούν οι συνθήκες».

read more...
Feb28 2/28/2012 7:59:00 PM by Giannis

 Η εφημερίδα «Τα Νέα» δημοσιεύει σήμερα σε συνεργασία με τα Wikileaks τις απόρρητες πληροφορίες που περιλαμβάνει η ηλεκτρονική αλληλογραφία της Stratfor, της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών που έχει χαρακτηριστεί «σκιώδης CIA».

Σύμφωνα με τα έγγραφα το παγκόσμιο δίκτυο πληροφοριών η προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) , ήταν μια υπόθεση ανοιχτή δέκα μήνες τουλάχιστον πριν την ανακοίνωση Παπανδρέου στο Καστελόριζο.
 
read more...
Feb28 2/28/2012 10:41:00 AM by Giannis

 Στις 12:30 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Νόμος του κράτους θα γίνουν μέχρι την Τετάρτη οι ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, τις περικοπές 12% έως 20% σε κύριες-επικουρικές συντάξεις, καθώς και του υπουργείου Υγείας για τα φάρμακα (γενόσημα) και το ωράριο των φαρμακείων.
 

Συγκεκριμένα, την Τρίτη θα ψηφισθούν από την Ολομέλεια της Βουλής τα μέτρα για το «ψαλίδι» σε μισθούς-συντάξεις και τις αλλαγές στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, ενώ την Τετάρτη τα μέτρα του υπουργείου Υγείας για την υποχρεωτική συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και την υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση

read more...
Feb28 2/28/2012 10:30:00 AM by Giannis

 Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων» ανέλαβε χθες την ευθύνη για την τοποθέτηση του εμπρηστικού μηχανισμού, ο οποίος ήταν ενεργοποιημένος, αλλά δεν εξερράγη εξαιτίας λανθασμένης συνδεσμολογίας. Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Αποφασισμένοι για μακελειό ήταν οι άγνωστοι που το απόγευμα του Σαββάτου τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στον συρμό του μετρό.
Οι «εγκέφαλοι» του σχεδίου είχαν οργανώσει «τυφλό» χτύπημα σε βάρος των αθώων πολιτών που εκείνη την ώρα θα χρησιμοποιούσαν το μέτρο σταθερής τροχιάς, και μάλιστα χωρίς προειδοποιητικό τηλεφώνημα.
Ενα λάθος στη συνδεσμολογία, αλλά και η παρατηρητικότητα του μηχανοδηγού στον έλεγχο ρουτίνας που προηγήθηκε του επόμενου δρομολογίου του συγκεκριμένου τρένου, έφερε την Αντιτρομοκρατική αντιμέτωπη με έναν ενεργοποιημένο βομβιστικό μηχανισμό, για τον οποίο ανέλαβε την ευθύνη με τηλεφωνήματα σε τηλεοπτικούς σταθμούς η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων».
read more...
Feb24 2/24/2012 3:59:00 PM by Giannis

Ο βασικός αναπτυξιακός πόρος, η ΣΑΤΑ έχει συρρικνωθεί στα 338 εκατομμύρια ευρώ από τα 608 εκατομμύρια που είχαν προϋπολογιστεί
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι δήμαρχοι, υποστηρίζοντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση οδηγείται σε αναστολή βασικών λειτουργιών της προς τους πολίτες, εξαιτίας των νέων περικοπών που επιφυλάσσει για τους δήμους το νέο Μνημόνιο.
Κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), οι δήμαρχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη νέα μείωση που επέρχεται στους πόρους που αφορούν την εκτέλεση έργων και προγραμμάτων ανάπτυξης.

 

read more...
Feb24 2/24/2012 3:46:00 PM by Giannis

 Δηλώσεις Λοβέρδου στο ραδιόφωνο, ενώ οι επιτελείς Βενιζέλου αρχίζουν να συγκεντρώνουν υπογραφές για την υποψηφιότητά του στην αρχηγία, την οποία θα ανακοινώσει στην Εθνική Συνδιάσκεψη.

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ τις επόμενες ημέρες οι επιτελείς του θα αρχίσουν τη συγκέντρωση των υπογραφών που είναι απαραίτητες προκειμένου αυτή να επικυρωθεί από το Εθνικό Συμβούλιο.

Την ώρα που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ετοιμάζεται να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να το οδηγήσει στις εθνικές εκλογές, αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή παρέμβαση του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, μιας «κυβέρνησης που θα εκπέμπει το μήνυμα ότι η χώρα δεν θα έχει αστάθεια», δείχνοντας ότι εμμέσως αποδέχεται πως το κόμμα της Συγγρού θα αναδειχθεί πρώτο στην εκλογική αναμέτρηση.

read more...
Feb24 2/24/2012 11:43:00 AM by Giannis

 Νέες επιβαρύνσεις στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια κατά 20% εξετάζει κυβέρνηση, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του νέου φορολογικού συστήματος.

 
Ενιαίος φόρο στα ακίνητα, αυτοτελής φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια κατά 20%, αύξηση των αντικειμενικών αξιών και μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών κερδών στο 15% από 20% είναι τα σχέδια τα οποία εξετάζει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.
 
read more...
Feb24 2/24/2012 11:24:00 AM by Giannis

 Βαθιά ανάσα παίρνουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, που με τις περικοπές των αποδοχών τους έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή στεγαστικών δανείων. Μέχρι και 50% μειώνονται οι δόσεις που οφείλουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Μέχρι 50% μειώνονται οι δόσεις των στεγαστικών δανείων για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν πάρει δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και οι δόσεις πληρώνονται με παρακράτηση από τον μισθό.
Το ποσοστό της παρακράτησης για την κάλυψη του δανείου έφτανε στα 6/10 του μισθού. Ομως, μετά τις δραστικές περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τα «αρνητικά εκκαθαριστικά μισθοδοσίας», η παρακράτηση θα μειωθεί στα 3/10 του μισθού.
read more...
Feb23 2/23/2012 5:49:00 PM by Giannis

 Συγκεχυμένο παραμένει το τοπίο των υποψηφιοτήτων για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι ένας από τους ενδιαφερομένους - ο Χάρης Καστανίδης - διεμήνυσε χθες ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον να διεκδικήσει την προεδρία.

Η επισήμανση Καστανίδη στο vima.gr φαίνεται πως δεν είναι άσχετη με τις έντονες παρασκηνιακές ζυμώσεις που συντελούνται σε επίπεδο διαγραμμένων βουλευτών για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα.
Την ίδια ώρα με δήλωσή του στα «ΝΕΑ» ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τονίζει ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτε» σε σχέση με τα όσα έχει δηλώσει στο παρελθόν για την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία, ενώ ο Χρήστος Παπουτσής εξακολουθεί να συντηρεί τον γρίφο γύρω από ενδεχόμενη κάθοδό του για την αρχηγία.
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω