Mar2 3/2/2012 11:08:00 AM by Giannis

 Υποχωρεί κατά 100 ευρώ τον μήνα, ακολουθώντας την πτωτική πορεία των μισθών. Η ρύθμιση πλήττει 270.000 άτομα. Ανοιχτό το ενδεχόμενο χορήγησης μεγαλύτερου ποσού σε συγκεκριμένες ομάδες. Μειώνεται από τις 12 Μαρτίου κατά 22% το επίδομα ανεργίας που χορηγεί ο ΟΑΕΔ σε περίπου 270.000 άτομα, με υπουργική απόφαση. Μάλιστα η μείωση αφορά και μια σειρά άλλων επιδομάτων -π.χ. το επίδομα μητρότητας? που χορηγεί ο Οργανισμός και τα οποία συνδέονται με τον κατώτατο μισθό.

Την ίδια στιγμή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η πράξη υπουργικού συμβουλίου, με βάση την οποία στον ΟΑΕΔ «μεταφέρονται» τα προγράμματα (π.χ. στεγαστικές δράσεις, βρεφονηπιακοί σταθμοί) και το προσωπικό των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας. Οι δράσεις που ήδη «τρέχουν» διατηρούνται κανονικά, όπως διαβεβαίωσε χθες και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.
read more...
Mar1 3/1/2012 4:55:00 PM by Giannis

 Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των κατοίκων της Ελευσίνας στην ομιλία του Βουλευτή Αττικής (συνεργαζόμενος με τη Δημοκρατική Αριστερά), Βασίλη Οικονόμου. Οι ενεργοί πολίτες της Ελευσίνας διέψευσαν με την συμμετοχή τους στη συζήτηση όλους όσους υποστηρίζουν ότι οι πολίτες είναι τρομοκρατημένοι και αποτραβηγμένοι στην ιδιώτευσή τους.

Ο Βασίλης Οικονόμου στην τοποθέτηση του τόνισε ότι η πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια είναι καταστροφική για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και οι κάτοικοι της Ελευσίνας βιώνουν με τραγικό τρόπο τα αποτελέσματά της αφού μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μετατράπηκαν από εργαζόμενοι με αξιοπρεπή μισθό είτε σε ανέργους είτε σε φτωχούς εργαζόμενους που οι απολαβές τους δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους. «Δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα αφού το πιο σκληρό πακέτο μέτρων έρχεται τον Ιούνιο και τότε όλοι ανεξαιρέτως θα βιώσουμε την ραγδαία πτώση του βιοτικού μας επιπέδου αφού τα 11,5 δις € μέτρα θα προστεθούν σε όλα όσα έχουν επιβληθεί σε βάρος των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων.
read more...
Mar1 3/1/2012 2:03:00 PM by Giannis

 Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή ο νέος νόμος 4030, για την έκδοση των οικοδομικών αδειών. Συνεπώς, όσοι θελήσουν να χτίσουν από εδώ και στο εξής θα πρέπει να... ακολουθήσουν όσα ορίζει τα οποία περιλαμβάνουν αλλαγές στον τρόπο έκδοσης έγκρισης και άδειας δόμησης.

 
Κάθε νέα οικοδομή για να συνδεθεί πλέον με τα δίκτυα κοινής ωφελείας θα πρέπει να έχει προηγηθεί αυτοψία από Ελεγκτή Δόμησης.
 
Βέβαια δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί το Σώμα των Ελεγκτών Δόμησης και γι αυτό το λόγο οι νέες οικοδομές θα συνδέονται προσωρινά, για δύο μήνες, με τα δίκτυα κοινής ωφελείας.
 
read more...
Mar1 3/1/2012 1:36:00 PM by Giannis

 Στον ΟΑΕΔ μεταφέρονται η περιουσία και το προσωπικό των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Φύλλο της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) με ημερομηνία 29 Φεβρουαρίου (αρ. 39).

Ειδικότερα, στο ΦΕΚ αναφέρεται ακόμα ότι στο μεταβατικό διάστημα λειτουργίας των καταργούμενων από 14 Φεβρουαρίου δύο φορέων, η διάρκεια του οποίου θα είναι έως 6 μήνες, «ορίζεται προσωρινή ενιαία Διοικούσα Επιτροπή, με αρμοδιότητα την τακτοποίηση που αφορά πράξεις λειτουργικής εκκαθάρισης υποχρεώσεων και δικαιωμάτων καθώς και κάθε άλλης αναγκαίας και γεγενημένης έννομης σχέσης των δύο καταργούμενων φορέων, εκτός της ανάληψης νέων υποχρεώσεων που προκύπτουν από νέα προγράμματα και παροχές και όχι πάντως πέραν των ανειλημμένων συμβατικών ή γεγενημένων υποχρεώσεων».

read more...
Mar1 3/1/2012 12:48:00 PM by Giannis

 Διαστάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα παίρνει το κίνημα για την εξασφάλιση συνθηκών που θα επιτρέψουν τη διάθεση στην αγορά φθηνών τροφίμων. Ομάδες εθελοντών αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να παραμεριστούν οι μεσάζοντες, οι οποίοι επιβαρύνουν υπέρμετρα τις τιμές των αγαθών, σε μια χρονική περίοδο που η οικονομική κρίση οδηγεί τα νοικοκυριά σε δεινή θέση

Το «κίνημα της πατάτας» και η προσπάθεια για το κτύπημα των μεσαζόντων που ξεκίνησε με την Ομάδα Εθελοντικής Δράσης της Πιερίας επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις της χώρας και διευρύνεται με τη διάθεση και άλλων προϊόντων.

Ενώ η Ομάδα ετοιμάζεται να διαθέσει το ερχόμενο Σάββατο στην Κατερίνη άλλους 75 τόνους πατάτες, που θα μεταφέρουν τρεις παραγωγοί από το Νευροκόπι και θα τις παραδώσουν σε 1.100 (!) πολίτες οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή, τη σκυτάλη παίρνουν και άλλες ομάδες εθελοντών στη Βέροια, στον Βόλο και στη Δράμα αλλά και στη Λάρισα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

read more...
Mar1 3/1/2012 12:17:00 PM by Giannis

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νικόλαος Μελετίου, δίνει στη δημοσιότητα την επιστολή του, προς τον Διοικητή του Ι.Κ.Α, σχετική με τη συνέχιση της λειτουργίας του Υποκαταστήματος που εδρεύει στην πόλη μας, και την απαίτηση εξαίρεσής του, από οποιοδήποτε σχέδιο συρρίκνωσης των υπηρεσιών του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Την εν λόγω επιστολή, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κοινοποίησε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, και στους εκπροσώπους του Λαού της Αττικής, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το πλήρες κείμενό της, έχει ως εξής: 
read more...
Feb29 2/29/2012 4:29:00 PM by Giannis

 Στην δημιουργία κίνησης με στόχο την συνεργασία με την Δημοκρατική Αριστερά προσανατολίζονται εφτά(7) διαγραμμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Στην κίνηση πρωταγωνιστούν οι Αμοιρίδης Γ.,  Μιχελογιαννάκης Γ. ενώ κοντά τους φαίνονται να βρίσκονται και οι Παπαμανώλης Γ., Τσετίν Μ., Θεοδωρίδης Η. Τόγιας Β., Παραστατίδης Θ.

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει και κείμενο της κίνησης όπου θα καθορίζει και τον προσανατολισμό της.
read more...
Feb29 2/29/2012 1:29:00 PM by Giannis

 Τρεις έως τέσσερις εν ενεργεία βουλευτές (οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία υπουργοί) περιλαμβάνονται -σύμφωνα με πληροφορίες- στη λίστα των πολιτικών προσώπων που διαβιβάστηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» και αφορά εξαγωγή εμβασμάτων άνω των 100.000 ευρώ εντός του 2011.

Τρεις έως τέσσερις εν ενεργεία βουλευτές (οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία υπουργοί) περιλαμβάνονται -σύμφωνα με πληροφορίες- στη λίστα των πολιτικών προσώπων που διαβιβάστηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» και αφορά εξαγωγή εμβασμάτων άνω των 100.000 ευρώ εντός του 2011.
read more...
Feb29 2/29/2012 1:22:00 PM by Giannis

 Έχουν χάσει κάθε έννοια μέτρου οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι των οργάνων της Ευρωζώνης και της ΕΕ, όταν μιλούν για θέματα που αφορούν την Ελλάδα. Εκμεταλλευόμενοι την απροθυμία ή την ανικανότητα του ελληνικού πολιτικού προσωπικού να υπερασπιστεί στις συζητήσεις και στις διαπραγματεύσεις μαζί τους την εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια της χώρας μας, προβαίνουν οι υποτιθέμενοι εταίροι της κυβέρνησης σε αλλεπάλληλες προκλήσεις, πολλές των οποίων είναι όχι μόνο ταπεινωτικές για τους Ελληνες, αλλά και αχρείαστες από πολιτική σκοπιά.

read more...
Feb29 2/29/2012 1:08:00 PM by Giannis

 Σήμερα ή το αργότερο μέχρι αύριο το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει την παράταση των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων για όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων, πιθανότατα μέχρι τον Ιούνιο. Για μετά τις εκλογές μετατίθεται η πρεμιέρα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων από 5,5 εκατ. φορολογουμένους. Σήμερα ή το αργότερο μέχρι αύριο το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει την παράταση των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων για όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων πιθανότατα μέχρι τον Ιούνιο. Η περίοδος υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ξεκινούσε κανονικά αύριο 1η Μαρτίου με τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις ατομικές επιχειρήσεις και τους εισοδηματίες.

read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω