Mar22 3/22/2012 1:30:00 PM by Giannis

 «Η φετινή παρέλαση στο Σύνταγμα για την Αστυνομία ισοδυναμεί με Πολυτεχνείο και με αυτά τα δεδομένα καταστρώνουμε το σχέδιό μας. Όποιος πολίτης ξεπεράσει τα όρια θα προσάγεται, αν κάποιες ακραίες ομάδες προσπαθήσουν να διαλύσουν την παρέλαση οι άνδρες των ΜΑΤ θα κάνουν χρήση κλομπ και χημικών, ενώ θα ελέγχονται προληπτικά άτομα που θα μεταφέρουν σακίδια…. Θα ψάχνουμε για μολότοφ, αλλά και ντομάτες, γιαούρτια και αβγά…».

read more...
Mar22 3/22/2012 1:04:00 PM by Giannis

 Εντός της ημέρας θα λυθεί το τεχνικό πρόβλημα στις τράπεζες Πειραιώς και Κύπρου, με αποτέλεσμα να μην έχουν πιστωθεί οι συντάξεις στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Το Ίδρυμα διαβεβαιώνει ότι τα χρήματα έχουν...

δοθεί κανονικά.
read more...
Mar22 3/22/2012 12:45:00 PM by Giannis

 Μέσα σε λίγες ώρες μετά τη διατύπωσή της απερρίφθη η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για τη θέσπιση πλαφόν τους φόρους των καυσίμων ώστε να περιοριστεί η επιβάρυνση των καταναλωτών, όταν αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου.

 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Δήμητρας Σκούφου, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», η πρόταση αυτή σκόνταψε σε δημοσιονομικούς περιορισμούς και, για αυτό, απερρίφθη από το υπουργείο Οικονομικών.
 
read more...
Mar22 3/22/2012 12:35:00 PM by Giannis

 Με κύριο θέμα την απελευθέρωση των ταξί συνεδριάζει το μεσημέρι το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και εισηγητή τον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη. Ενστάσεις, από τις οποίες όμως δεν προκύπτουν «δομικά ζητήματα» διατύπωσε η τρόικα για το σχετικό νομοσχέδιο. Η τρόικα ζήτησε εξηγήσεις, κυρίως, για τις μεταβιβάσεις των αδειών.

 
Οι παρατηρήσεις της τρόικας δεν σχετίζονται με τον βασικό κορμό του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει σειρά αλλαγών - σε σχέση με το νομοσχέδιο Ραγκούση - για τις έδρες, τον αριθμό των αδειών, τη μεθοδολογία και τον αλγόριθμο που έχει επιλεγεί για την έκδοσή τους.
read more...
Mar21 3/21/2012 12:38:00 PM by Giannis

 Καταλυτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, με την κατάργηση 2.174 υπηρεσιών, επιφέρει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Αφορά 11 υπουργεία. Από τις καταργούμενες οργανικές μονάδες οι 280 διέθεταν μόνο προϊσταμένους.

 
Καταργούνται 2.174 υπηρεσίες (γενικές και ειδικές γραμματείες, γενικές διευθύνσεις, διευθύνσεις και τμήματα) 11 υπουργείων, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο για την «Αναδιοργάνωση Υπουργείων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου» που κατέθεσε τη Δευτέρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας.
read more...
Mar21 3/21/2012 11:33:00 AM by Giannis

 Αποχή από την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, λόγω της εξαίρεσής τους από την καταβολή της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης, κήρυξαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στη σχετική ανακοίνωση του συνδικαλιστικού τους οργάνου (ΠΟΕ-ΟΤΑ), αναφέρονται τα εξής:

 
read more...
Mar21 3/21/2012 11:18:00 AM by Giannis

 Ξεκινά το πρωί της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, θέμα που προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις τόσο από φορείς της αγοράς, που εκτιμούν ότι παραμένουν αρκετοί περιορισμοί στην αξιοποίησή του, όσο και από τους όμορους δήμους και κινήσεις πολιτών, που ζητούν τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου.

 
Το νομοσχέδιο αφορά επίσης το Πρόγραμμα «Ήλιος», την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2009/28/ΕΚ για την προώθηση χρήσης ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές και την ενσωμάτωση Οδηγίας για τα βιοκαύσιμα (2009/30/ΕΚ).
 
read more...
Mar21 3/21/2012 11:08:00 AM by Giannis

 Με ψήφους 213 «ναι» έναντι 79 «όχι» υπερψηφίσθηκε, χθες αργά το βράδυ, από την Ολομέλεια της Βουλής η νέα δανειακή σύμβαση. Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας τάχθηκαν υπέρ, ενώ την καταψήφισαν το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς καθώς και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Ηχηρές απουσίες από την ψηφοφορία ήταν από το ΠΑΣΟΚ η Βάσω Παπανδρέου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Σπύρος Κουβέλης και ο Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ από τους άλλους διαγραφέντες του κόμματος υπέρ του νέου Μνημονίου τάχθηκαν η Μιλένα Αποστολάκη, ο Χρήστος Κατσούρας, ο Θόδωρος Παραστατίδης, ο Χρήστος Μαγκούφης και ο Βασίλης Τόγιας.
read more...
Mar21 3/21/2012 10:56:00 AM by Giannis

 Ο Φίλιππος Σαχινίδης πρόκειται τελικά να είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών, ο οποίος αναβαθμίζεται από τη θέση του αναπληρωτή, που κατείχε τα τελευταία 2,5 χρόνια. Η ορκωμοσία του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια έχει προγραμματιστεί για τις 14.45 το μεσημέρι.

read more...
Mar20 3/20/2012 5:20:00 PM by Giannis

 Το κράτος προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να αξιοποιήσει την έκταση του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού, χωρίς ωστόσο να ακολουθεί συγκεκριμένο πλάνο. Αλλάζουν συνεχώς σχέδια χωρίς να προχωράει τίποτα, το σίγουρο είναι πως με κάθε τέχνασμα προσπαθούν να αποφύγουν τη διάθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων προς τους Δήμους των Μεσογείων.

 
Η αυθαιρεσία της κυβέρνησης είναι τέτοια που στην έκταση του Ελληνικού θέλουν να κατασκευάσουν σύγχρονα εμπορικά κέντρα αντί του αρχικού σχεδιασμού για κατασκευή Μητροπολιτικού Πάρκου. Το νέο σχέδιο κάνει λόγο για κάλυψη 3.700 στρεμμάτων σε συνολική έκταση 6.200 στρεμμάτων, που με έναν πρόχειρο υπολογισμό μπορούν να κατασκευαστούν περίπου 60 εμπορικά κέντρα, σαν το Mall στο Μαρούσι.
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω