Aug21 8/21/2012 11:22:00 AM by Giannis

 Το πρώτο μήνυμα εστάλη αρμοδίως από το Βερολίνο προς το Μέγαρο Μαξίμου και είναι αρνητικό και συνοψίζεται στο γερμανικό όχι: «Νein. Με τον πιο επίσημο τρόπο η γερμανική πλευρά κατέστησε σαφές προς την ελληνική κυβέρνηση, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά στη Γερμανία, ότι δεν αναμένεται ουσιαστική χαλάρωση των όρων του μνημονίου, ενισχύοντας τον προβληματισμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τα αποτελέσματα της πρωθυπουργικής επίσκεψης. 

read more...
Aug21 8/21/2012 11:02:00 AM by Giannis

 Επιπλέον μέτρα 2 δισ. ευρώ θα περιλαμβάνει το πακέτο για τη διετία 2013-2014. Ο λογαριασμός με τις περικοπές δαπανών ανεβαίνει από τα 11,5 στα 13,5 δισ. ευρώ και αυτό για να καλυφθούν οι απώλειες φορολογικών εσόδων που θα φέρουν οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Ο πρωθυπουργός έδωσε χθες το πράσινο φως για να προχωρήσει η εξειδίκευση μέχρι το τέλος του μήνα.

read more...
Aug20 8/20/2012 1:49:00 PM by Giannis

 Μόνο η τήρηση των συμφωνηθέντων στο ακέραιο μπορεί να εξασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ μέσω της συνέχισης της χρηματοδότησης. Αυτό είναι το αυστηρό μήνυμα που εκπέμπουν Βρυξέλλες, Βερολίνο, Λουξεμβούργο και Φρανκφούρτη (έδρα της ΕΚΤ).

 
Θεσμοί της ΕΕ και εταίροι αναμένεται ότι θα προσπαθήσουν να θέσουν το δίλημμα όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι στο μέλλον και όταν η Ελλάδα αποδείξει τις προθέσεις της θα επέμβουν για να διευκολύνουν την κατάσταση.
 
read more...
Aug20 8/20/2012 1:35:00 PM by Giannis

 Εως 35% περικοπές στις ΔΕΚΟ, κατάργηση και δώρων στο Δημόσιο,

«ψαλίδι» στις συντάξεις

Ετοιμο είναι το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ, που, υπό τις παρούσες συνθήκες, αποτελεί τη μοναδική οδό για να επιτύχει η Ελλάδα την παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής της. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μεταξύ άλλων, προβλέπει νέες περικοπές μισθών, οι οποίες είναι εξαιρετικά πιθανό να «αγγίξουν» και πάλι τους μισθούς στον στενό δημόσιο τομέα, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η νέα μείωση κατά 30% - 35% των αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. 

read more...
Aug20 8/20/2012 1:18:00 PM by Giannis

 Τις τελευταίες λεπτομέρειες για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ αναμένεται να οριστικοποιήσει σήμερα το οικονομικό επιτελείο κατά την διάρκεια νέας σύσκεψης, ούτως ώστε ο φάκελος με τα μέτρα να παραδοθεί στον πρωθυπουργό.

Το απόγευμα ή το αργότερο αύριο το πρωί ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ενημερώσει τον Αντώνη Σαμαρά εν όψει και των κρίσιμων ραντεβού που θα έχει εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζ.Κ. Γιούνκερ στην Αθήνα, την καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο και τον πρόεδρο Ολάντ στο Παρίσι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο (ρεπορτάζ Εθνος: Κώστας Τσαχάκης) στην πρότασή του για το πακέτο μέτρων της επόμενης διετίας έχει περιλάβει νέο μοντέλο εργασιακής εφεδρείας, το οποίο θα εφαρμοστεί ως εξής:
read more...
Aug9 8/9/2012 12:03:00 PM by Giannis

 Δύο εναλλακτικά σενάρια για μείωση των συντάξεων από τα 700 ευρώ επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, ενώ παράλληλα εξετάζει την αύξηση του ελάχιστου απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης από τα 15 στα 20 χρόνια.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων», το πρώτο σενάριο προβλέπει:
 
• μείωση 3% για συντάξεις από 700-1.000 ευρώ
• μείωση 5% για συντάξεις από 1.000-1.400 ευρώ
• μείωση 10% για συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ 
read more...
Aug9 8/9/2012 11:50:00 AM by Giannis

 Μόνο στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης στις 8 Σεπτεμβρίου αποφάσισε να παρευρεθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επέλεξε να μη δώσει πανηγυρικό τόνο, ως είθισται, στην επίσκεψή του στην Εκθεση. Οι λόγοι της απόφασής του άπτονται της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, η οποία δεν θα έχει ολοκληρωθεί έως τότε, οπότε αυτονόητοι λόγοι σοβαρότητας επιβάλλουν να αποφύγει τις όποιες εξαγγελίες, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους θα είναι ακόμη σε εξέλιξη. Σύμφωνα δε με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), που επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές, η συζήτηση της αξιολόγησης της τρόικας θα διεξαχθεί στο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου. 

read more...
Aug9 8/9/2012 11:38:00 AM by Giannis

 Αμεσος έλεγχος στους διοικητές των ΔΕΚΟ για το αν έχουν εφαρμόσει τη νομοθεσία σε μισθολογικά και υπαλληλικά θέματα.

Την παραδειγματική τιμωρία, και μάλιστα με ταχείες διαδικασίες, των δημοσίων υπαλλήλων που παρανομούν ζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο Οικονομικών. Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να μεταβεί, αύριο Πέμπτη, μικτό κλιμάκιο από τα υπουργεία Οικονομικών υπό τον κ. Χρ. Σταικούρα και από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης και να συζητήσουν με τον κ. Αντ. Ρουπακιώτη την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε η τιμωρία των επίορκων υπαλλήλων του δημοσίου να γίνεται με διαδικασίες εξπρές.
read more...
Aug9 8/9/2012 11:28:00 AM by Giannis

 Ανοιχτό το ζήτημα καθώς η κυβέρνηση θέλει να έχει εναλλακτική πρόταση σε περίπτωση που η τρόικα εγείρει ενστάσεις για τη λίστα των περικοπών. Αναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές στο έλλειμμα, με τους λιγότερο οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Με σαφή κριτήρια για την επιλογή των εναλλακτικών σεναρίων για το νέο πακέτο μέτρων προσήλθε στη «βάση» του υπουργείου Οικονομικών χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Αναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές στο έλλειμμα, με τους λιγότερο οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία. 

read more...
Jul19 7/19/2012 11:36:00 AM by Giannis

 Στην εξόφληση σε 3, 6 ή 8 δόσεις των εκκαθαριστικών της Εφορίας που αποστέλλονται στους φορολογουμένους και περιλαμβάνουν τον φόρο εισοδήματος, την έκτακτη εισφορά και το τέλος επιτηδεύματος προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

 
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ρύθμιση ώστε η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων να γίνει σε 6 έως 8 δόσεις. Ωστόσο αυτό θα συνδέεται άμεσα με το εισόδημα που δηλώνει ο φορολογούμενος.
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω