Feb6 2/6/2013 3:04:00 PM by Giannis
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Κοζάνης οι τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό σε ποιες φυλακές θα μεταφερθούν.
 
Οι νεαροί, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστείας από κοινού κατά συρροή, αρπαγή από κοινού και παράνομη οπλοφορία, αρνήθηκαν να απολογηθούν, υποστηρίζοντας ότι δεν αναγνωρίζουν καμία εξουσία.
 

Οι δράστες εμφανίστηκαν αμετανόητοι, όπως φάνηκε από την στάση ενός εκ των τεσσάρων κατά την άφιξή τους στα Δικαστήρια Κοζάνης. 

read more...
Feb6 2/6/2013 2:09:00 PM by Giannis
Μειώσεις από 10% έως 15% στα καταβαλλόμενα εφάπαξ θα φέρει η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού από την 1η Ιανουαρίου 2014. Για τον καθορισμό του τελικού ποσού θα λαμβάνονται υπόψη μια σειρά παράγοντες (όπως είναι οι εισφορές και η βιωσιμότητα του Ταμείου), με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για αυτόματες μειώσεις σε όσους φορείς είναι στο «κόκκινο».
 
Ξεμπλόκαρει η καταβολή άλλων 2.000 εφάπαξ δικαιούχων του Δημοσίου με την ενίσχυση του Ταμείου με επιπλέον ποσό 80 εκατ. ευρώ
Μειώσεις από 10% έως 15% στα καταβαλλόμενα εφάπαξ θα φέρει η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Για τον καθορισμό του τελικού ποσού θα λαμβάνονται υπόψη μια σειρά παράγοντες (όπως είναι οι εισφορές και η βιωσιμότητα του Ταμείου), με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για αυτόματες μειώσεις σε όσους φορείς είναι στο «κόκκινο». 

read more...
Feb5 2/5/2013 3:03:00 PM by Giannis

 Στον «αέρα» βρίσκονται χιλιάδες δικαιούχοι των τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ καθώς και των αναπηρικών επιδομάτων που χορηγούνται από το ΙΚΑ. Χωρίς τα «πολύτιμα» επιδόματα τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να μείνουν οι χιλιάδες δικαιούχοι με το εύλογο ερώτημα να εγείρεται, πώς θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στον οικογενειακό προυπολογισμό.

 
Σύμφωνα με το νόμο 4093 καταργούνται τα τριτεκνικά και πολυτεκνικά επιδόματα που δίνονταν μέχρι το τέλος του περασμένου έτους, ενώ θα δίνονται με νέα κριτήρια στους δικαιούχους από φέτος. Μέχρις εδώ, όλα καλά, ωστόσο η ασάφεια του νέου νόμου και η κωλυσιεργεία του υπουργείου Οικονομικών δημιουργεί τεράστιο κενό αλλά και σοβαρό πρόβλημα στην καταβολή των επιδομάτων. Οι αντιδράσεις των πολυτέκνων έχουν ήδη εκφραστεί και αναμένονται να εντατικοποιηθούν. 
read more...
Feb5 2/5/2013 2:22:00 PM by Giannis

 Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, στο Μέγαρο Μαξίμου το νέο ραντεβού των πολιτικών αρχηγών.

 
Στη συναντήση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, το θέμα της φορολογίας των ακινήτων, οι κινητοποιήσεις τόσο των αγροτών όσο και της ΠΝΟ, καθώς και τα ζητήματα που αφορούν την ΑΟΖ.
 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επιστράτευση των ναυτεργατών ίσως και σήμερα, πάντως πριν από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
read more...
Feb5 2/5/2013 1:24:00 PM by Giannis

 Η Αντιτρομοκρατική συνδέει τη συμπλοκή στην Πεύκη με τις επιθέσεις σε Φιλώτα, Κοζάνη και Mall

 
«Δίνουμε μια μάχη με τους καθοδηγητές του αντάρτικου πόλης, οι οποίοι δημιουργούν διαρκώς νέους "Πυρήνες" ένοπλης δράσης, με συνεχείς στρατολογήσεις μέσα από αντεξουσιαστές. Κοντεύουμε τις... 40 συλλήψεις μελών της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς" και μάλλον θα υπάρχει συνέχεια. Η ομάδα των οκτώ αντεξουσιαστών που κτύπησε στον Βελβεντό, από τους οποίους οι τέσσερις έχουν διαφύγει, είναι ουσιαστικά οι διάδοχοι της οργάνωσης που φάνηκε ότι εξαρθρώθηκε στον Βόλο, στο Αγρίνιο, στο Χαλάνδρι, στην Καλλιθέα και στον Πειραιά. Οι περισσότεροι σχετίζονται με τη συμπλοκή στην Πεύκη, με τα όπλα της Πολυτεχνειούπολης και ύστερα με τις ληστείες στην Πάρο, στον Φιλώτα και αμέσως μετά με την έκρηξη στο Mall. Όμως περιμένουμε ότι η οργάνωση θα ανασυνταχθεί».
read more...
Aug27 8/27/2012 11:01:00 AM by Giannis

 Αγωνία τέλος σήμερα Δευτέρα  για τους χιλιάδες υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

 
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
 
1.ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΣΕΩΝ 2012-2011
1.    Για Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα του 90%  ΣΥΓΚΡΙΣΗ2012-2011-90%.xls
2.    Για Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα του 10%  ΣΥΓΚΡΙΣΗ2012-2011-10%.xls
3.    Για Τεχνολογικά Ιδρύματα του ΕΠΑΛΑ’ ΣΥΓΚΡΙΣΗ2012-2011-ΕΠΑΛΑ'.xls
read more...
Aug27 8/27/2012 10:49:00 AM by Giannis

 Αρχίζει την Δευτέρα ο δεύτερος και πλέον κρίσιμος γύρος των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα για την αποκρυστάλλωση των μέτρων της διετίας 2013-2014, τη σύνταξη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και την κατάρτιση του προσχεδίου Προϋπολογισμού 2013.

 
Στόχος των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι να οριστικοποιηθούν οι περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για την προσεχή διετία και να εξευρεθούν ακόμη τρόποι εξοικονόμησης 2 δισ. ευρώ, ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει από την μεγαλύτερη του αναμενόμενου ύφεση.
read more...
Aug24 8/24/2012 1:25:00 PM by Giannis
Αφορμή για τις παρακάτω αράδες  αποτέλεσε ένα από τα λιγοστά  πεζά του Καρυωτάκη,η «ΚΑΘΑΡΣΙΣ» που ξαναδιάβασα προ ημερών ως ένδειξη μνημοσύνου  για την οικειοθελή φυγή του από τη ζωή ογδόντα τέσσερα χρόνια πριν στις 21 Ιουλίου το 1928.

Στο εξομολογητικού χαρακτήρα αυτό διήγημα ο ποιητής περιγράφει με πίκρα και απογοήτευση, σαρκασμό και ειρωνεία τα κακώς κείμενα του δημοσιοϋπαλληλικού χώρου, μιας και ο ίδιος υπήρξε ένας από τους δημοσίους υπαλλήλους της εποχής του. Αξιομνημόνευτος είναι ο τρόπος με τον οποίο περιγράφει ανθρώπινες συμπεριφορές, κατηγοριοποιώντας τους συναδέλφους του ανάλογα με το χαρακτήρα και τις πράξεις τους. 

read more...
Aug24 8/24/2012 10:55:00 AM by Giannis

 Σε μία μέση λύση, ώστε ναι μεν να μην καλυφθούν όλοι οι δικαιούχοι αλλά ο αριθμός των δικαιούχων παιδιών να φτάσει τις 58 με 60.000*,   φαίνεται πως θα καταφύγουν δήμαρχοι και υπουργείο Εργασίας για το θέμα των παιδικών σταθμών και των χιλιάδων παιδιών που έμειναν εκτός. Στη σχεδόν δίωρη συνάντηση που είχαν, και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ουσιαστικά ο υπουργός πρότεινε στους δημάρχους αυτό που αποκαλύπτει σήμερα η ιστοσελίδα, επιβεβαιώνοντάς την: τη «συμφωνία» που είχε επιτευχθεί με τις διαβουλεύσεις που είχε με τους «γαλάζιους» δημάρχους: μείωση κατά 75% στο ποσό που διατίθενται για το κάθε παιδί στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ, μείωση από 15%-20% στο πόσο για το κάθε παιδί στους παιδικούς και επιπλέον 15 με 20 εκατ. ευρώ από το υπουργείο (περισσότερα εδώ).

 
read more...
Aug24 8/24/2012 10:43:00 AM by Giannis

 Με στόχο να αποκαταστήσει  την αξιοπιστία της χώρας και να βελτιώσει το διεθνές κλίμα πέταξε το απόγευμα της Πέμπτης για το Βερολίνο ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

 
Σήμερα το πρωί στις 11:45 θα συναντηθεί με την κυρία Αγκέλα Μέρκελ, θα ακολουθήσει γεύμα και  στην συνέχεια κοινές δηλώσεις.
 
Με τον κ. Ολάντ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί το Σάββατο στις 10:30 το πρωί. 
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω