Feb11 2/11/2013 11:00:00 AM by Giannis

 Όπως αποκαλύπτει ο νέος γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, η ρύθμιση θα είναι απολύτως προσαρμοσμένη στο οικονομικό προφίλ του κάθε οφειλέτη, καθώς θα λαμβάνονται υπόψη κριτήρια ανάλογα με αυτά που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανείων προς τους πελάτες τους. Δηλαδή, η οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη, η προηγούμενη συμπεριφορά του κ.λπ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η δυνατότητα καταβολής των δόσεων προς όφελος και των δύο πλευρών. Ο κ. Θεοχάρης προαναγγέλλει, επίσης, τη διαγραφή των χρεών τα οποία θεωρούνται ανείσπρακτα, προκειμένου να μειωθεί το διοικητικό βάρος και να υπάρχει μία ρεαλιστική εικόνα για το ύψος των οφειλών προς το Δημόσιο.

read more...
Feb11 2/11/2013 10:45:00 AM by Giannis

 Η τελική συμφωνία των τριών - Πίνακες και παραδείγματα - Από 0,1% ως 1,5% οι συντελεστές - Αφορολόγητο 50.000 ευρώ για σπίτια και 30.000 ευρώ για αγροτεμάχια - 1,3 τρισ. ευρώ η περιουσία των Ελλήνων - Ερχονται «κούρεμα» και ρύθμιση στα χρέη του Δημοσίου ή φυλάκιση

 
Σε συμφωνία για την επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος θα επιβληθεί από το 2014 για όλα τα ακίνητα, συμπεριλαμβανομένης της αγροτικής γης, έχουν καταλήξει οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Απομένει να τραβήξουν την «κόκκινη γραμμή» για το αφορολόγητο όριο που σύμφωνα με τα επικρατέστερο σενάριο θα είναι 50.000 ευρώ για την ατομική περιουσία.
read more...
Feb11 2/11/2013 10:37:00 AM by Giannis

 Νέο νόμο που θα ρυθμίζει θέματα απεργιών και συνδικαλιστικής οργάνωσης θα ετοιμάσει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος σκοπεύει να ξεκινήσει διάλογο για το θέμα.

Ωστόσο τα σχέδια του υπουργού Εργασίας έχουν ήδη προκαλέσει διαφωνίες στους δύο κυβερνητικούς εταίρους (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ), ενώ οξύτατες είναι οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και το συνδικαλιστικό κίνημα.
Βασικό θέμα στην ατζέντα του υπουργείου Εργασίας είναι ο τρόπος λήψης της απόφασης για την κήρυξη της απεργίας και η αλλαγή του νόμου 1264 που ισχύει από το 1982. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, στόχος είναι να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κατά τα οποία ένα σωματείο μπορεί να προκηρύξει κινητοποίηση και να επηρεάσει ολόκληρη την επιχείρηση.
read more...
Feb8 2/8/2013 11:31:00 AM by Giannis

 Σε ισχύ είναι από την Πέμπτη η παράταση μέχρι το Μάιο της «προσφοράς» του υπουργείου Περιβάλλοντος σε όσους επιλέγουν να καταβάλλουν πρόωρα το 30% του προστίμου για την τακτοποίηση αυθαιρέτου (ΦΕΚ Α 29/2013). Όσοι το πράξουν έως τις 31.5.2013 θα τύχουν έκπτωσης 10% και θα μπορούν να μεταβιβάσουν το ακίνητό τους. Στον ίδιο νόμο περιλαμβάνεται η δημιουργία της ρυθμιστικής αρχής υδάτων, οι τροποποιήσεις που ουσιαστικά αναστέλλουν τα σχέδια της Διπλής Ανάπλασης και άλλες διατάξεις.

read more...
Feb8 2/8/2013 11:24:00 AM by Giannis

 Εντός Ιουνίου εκτιμάται ότι θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το σύστημα Elenxis του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο διενεργεί στοχευμένους ηλεκτρονικούς φορολογικούς ελέγχους.

 
Αν και το σύστημα είναι έτοιμο, δεν έχει περιέλθει σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία και δεν έχουν ξεκινήσει οι διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων, καθώς ακόμη δεν έχουν εκπαιδευτεί οι υπάλληλοι που θα χειρίζονται την εφαρμογή.
 
read more...
Feb7 2/7/2013 11:36:00 AM by Giannis

 Την απόφαση για καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης. Το ποσό των προνοιακών αιτημάτων ανέρχεται ...

στα 119.858.052,00 ευρώ και οι δικαιούχοι στους 180.000. Η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει άμεσα από τους Δήμους της χώρας.
read more...
Feb7 2/7/2013 11:03:00 AM by Giannis

 Στο μισό έχουν μειωθεί τα εισοδήματα των Ελλήνων, με 8 στους 10 Έλληνες να έχουν περιορίσει τα βασικά είδη διατροφής, σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, που δημοσιοποιείται σήμερα, γεγόνός που σύμφωνα με τον πρόεδρή της, Δημήτρη Ασημακόπουλο, τους «αναγκάζει να έχουν συμπεριφορές που κανονικά δεν θα είχαν».

«Το ένστικτο της επιβίωσης σε αναγκάζει να έχεις συμπεριφορές που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχες. Με αλυσίδες, χειροπέδες και απειλές δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα» δήλωσε ο κ. Ασημακόπουλος, μιλώντας στον Βήμα fm.
read more...
Feb7 2/7/2013 10:25:00 AM by Giannis

 Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων διοργανώνει συνάντηση (διάλεξη –συζήτηση) με την ψυχολόγο Λίνα Νικολαϊδου με θέμα: «Bullying ή αλλιώς σχολικός εκφοβισμός.

 
Τι είναι και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας.»
 
την Δευτέρα 11-2-2013 στις 6.00 μ.μ. σε αίθουσα του σχολείου.
 
Η είσοδος είναι δωρεάν.
 
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί σειρά αντίστοιχων συναντήσεων με θέματα που απασχολούν του γονείς κάθε δεύτερη Δευτέρα την ίδια ώρα.
read more...
Feb6 2/6/2013 5:13:00 PM by Giannis

  
Παρουσία πολλών νέων μελών της Δημοκρατικής Αριστεράς, πραγματοποιήθηκε στη Σαρωνίδα την Κυριακή 03-02-2013, η ιδρυτική συνεδρίαση της οργάνωσης του κόμματος για τον Δήμο Σαρωνικού. Στην ιδρυτική συνεδρίαση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, η Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής, Άννυ Βλαχοπουλιώτη και το μέλος της Νομαρχιακής, Χρήστος Πετράκος. 

read more...
Feb6 2/6/2013 4:44:00 PM by Giannis
Έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
 

Εντολή στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου να προωθηθούν οι απαιτούμενες αλλαγές στο νόμο περί Ιθαγένειας, ώστε αυτός να συμβαδίζει με τις αποφάσεις του ΣτΕ και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω