Feb25 2/25/2013 11:24:00 AM by Giannis

 Παραμένουν οι αγρότες και σήμερα στον κόμβο της Νίκαιας και στη Χαλκηδόνα, εν αναμονή των εξελίξεων.

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, αλλά εκτιμάται πως το θέμα οδεύει προς εκτόνωση, ύστερα από 30 ημέρες στα μπλόκα.
 
Μετά τις δύο το μεσημέρι, η επιτροπή αγώνα, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα, θα έχει συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο.
read more...
Feb25 2/25/2013 11:12:00 AM by Giannis

 Ξεκινά τον Μάρτιο η χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, το οποίο θα διαμορφώνεται στα 360 ευρώ. Με βάση την υπουργική απόφαση, η διάρκεια του επιδόματος θα κυμαίνεται από 3 έως 9 μήνες, ανάλογα με τον χρόνο ασφάλισης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, σε πρώτη φάση θα καλυφθούν 10.000 ελεύθεροι επαγγελματίες (που ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ), ενώ τον Απρίλιο σειρά θα πάρουν οι ανεξάρτητα απασχολούμενοι (γιατροί, μηχανικοί και δικηγόροι) με νέα απόφαση.
read more...
Feb25 2/25/2013 10:52:00 AM by Giannis

 Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ μεταξύ των επιλέξιμων δαπανών ξεχωρίζουμε τις δαπάνες για τη διαμόρφωση κτιρίων & εγκαταστάσεων αλλά και του περιβάλλοντος χώρου των επιχειρήσεων.

 
Ειδικότερα σε αυτήν την κατηγορία δαπανών μπορούν να ενταχθούν και να επιδοτηθούν:
 
• Οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες και ειδικές εγκαταστάσεις των κτιριακών υποδομών των τουριστικών καταλυμάτων.
read more...
Feb22 2/22/2013 1:48:00 PM by Giannis

 Νέοι μάρτυρες. Αργά χθες το βράδυ, έπειτα από πρόταση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου, προστέθηκαν τρία νέα ονόματα στη λίστα μαρτύρων της Προκαταρκτικής. Πρόκειται για τη δημόσιο υπάλληλο Ελένη Φετάκη, τη γιατρό Αικατερίνη Παυλάκη και τον διαχειριστή κεφαλαίων Τζοζέφ Νισίμ. Και οι τρεις βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ και, όπως εκτιμάται, με την κατάθεσή τους μπορούν να διαφωτίσουν τα μέλη της Επιτροπής για τον ρόλο του κ. Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση

read more...
Feb22 2/22/2013 12:27:00 PM by Giannis

 Από την Πέμπτη «τρέχει» η προθεσμία των 20 ημερών που έχουν στη διάθεσή τους οι 1.891 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα για να επιλέξουν μία από τις 2.423 θέσεις που πρέπει να καλυφθούν. Η σχετική απόφαση πήρε αριθμό ΦΕΚ για τη δημοσίευσή της.

 
Οι προς μετάταξη υπάλληλοι πρέπει να υποβάλουν Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση προς το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με υπόδειγμα που θα κοινοποιηθεί στους φορείς προέλευσης, στην οικεία υπηρεσία Διοικητικού-Προσωπικού, στην οποία θα δηλώνουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με σειρά προτίμησής τους.
 
read more...
Feb20 2/20/2013 1:57:00 PM by Giannis

 Κλειστή είναι η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας στο

ύψος της Βουλής καθώς η αστυνομία  τοποθέτησε τον σιδερένιο φράχτη στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές .
read more...
Feb20 2/20/2013 1:45:00 PM by Giannis

 Μέτρα προστασίας υπέρ των ανασφάλιστων ανέργων, ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εξέτασης των αναπηρικών συντάξεων, την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, την ισχυροποίηση της Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας αλλά και βαριές κυρώσεις για υπαλλήλους των ασφαλιστικών φορέων που εμπλέκονται σε παραβατικές συμπεριφορές, προβλέπει μεταξύ άλλων νομοσχέδιο «σκούπα» 76 άρθρων του υπουργείου Εργασίας, που πρόκειται να κατατεθεί εντός των επομένων ημερών στη Βουλή.

Με το σχέδιο νόμου παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014 η ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων που έληξε στις 31/12/2012.
read more...
Feb20 2/20/2013 1:37:00 PM by Giannis

 Δεν πρόλαβε να αποχωρήσει ο Φρανσουά Ολάντ από την Αθήνα και έφθασε ένα καλό νέο για τον κ. Αντ. Σαμαρά. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση αναζητά επενδυτές, φαίνεται ότι ο Γάλλος Πρόεδρος έκανε καλό…«ποδαρικό» στον Πρωθυπουργό που πληροφορήθηκε με μεγάλη ανακούφιση αργά χθες το βράδυ, ότι το Κατάρ επιστρέφει για το…Ελληνικό.


Σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές, το κρατίδιο του Κατάρ εκδήλωσε και πάλι ενδιαφέρον να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για την έκταση του Ελληνικού, ένα περίπου μήνα μετά την αποχώρησή του, που αποτέλεσε ένα αρνητικό σημάδι.
 
read more...
Feb19 2/19/2013 11:57:00 AM by Giannis

 Φρένο σε περισσότερες και μικρότερες δόσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών στο Δημόσιο βάζει το υπουργείο Οικονομικών, προσγειώνοντας τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν για νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση.

Η «στροφή» του υπουργείου που κάνει λόγο για «τεχνικές βελτιώσεις στο υφιστάμενο καθεστώς» αποδίδεται και στον φόβο γενικευμένης στάσης πληρωμών των φορολογουμένων εν αναμονή νέας ρύθμισης.
read more...
Feb19 2/19/2013 10:52:00 AM by Giannis

 Δάσκαλοι και καθηγητές συμμετέχουν στη μεθαυριανή (Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου) απεργία της ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ, όπως ήδη έχουν ανακοινώσει οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Στην ανακοίνωση που είχαν εκδώσει από τις αρχές Φεβρουαρίου, οι καθηγητές τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της 20ής Φεβρουαρίου εναντίον των οικονομικών πολιτικών που εφαρμόζονται, οι οποίες -όπως σημειώνουν- εξαθλιώνουν τον κλάδο, καθώς η μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών είναι πλέον σε δραματικά επίπεδα, αγγίζοντας το 45%.
 
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω