Sep23 9/23/2010 2:33:00 PM by Giannis

 Στα 569.222 άτομα ανήλθαν τον Αύγουστο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

read more...
Sep22 9/22/2010 8:47:00 PM by Giannis

του Κώστα Μελά

Εκατό μέρες μετά από την εφαρμογή του μνημονίου η ελληνική οικονομία βρίσκεται παγιδευμένη στις δαγκάνες του στασιμοπληθωρισμού. Βαθειά ύφεση και υψηλή ανεργία μαζί με   υψηλό πληθωρισμό αποτελούν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της παρούσας φάσης της. Οι εξελίξεις αυτές τουλάχιστον ως προς την πλευρά του πληθωρισμού βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις προβλέψεις που είχαν διατυπώσει οι συντάκτες του μνημονίου . Όμως λίγο πολύ οι παραπάνω εξελίξεις είναι γνωστές. Εκείνο που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι να διερευνήσει κανείς τρία ζητήματα που αναπόφευκτα αναδύονται από την ήδη διαμορφωθείσα κατάσταση .

read more...
Sep22 9/22/2010 11:43:00 AM by Giannis

Άρθρο του Βουλευτή Αττικής και υποψηφίου Δημάρχου Ωρωπού, Βασίλη Οικονόμου, στην ηλεκτρονική εφημερίδα "Ελεύθερη Ζώνη", (http://www.elzoni.gr/)

read more...
Sep21 9/21/2010 3:07:00 PM by Giannis

 Τους τρεις βασικούς πυλώνες όπου θα στηριχθεί η ευημερία και η ανάπτυξη του Δήμου του Ωρωπού ανέπτυξε ο Βουλευτής Ατιικής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5"

read more...
Sep21 9/21/2010 1:56:00 PM by Giannis

Αναλυτικά: ΑΓΡΑΦΩΝ (ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ): Θόδωρος Μπαμπαλής. ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ: Πέτρος Βαφίνης. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Ηλίας Γιαννακάκος. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ (ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ): Μιχάλης Βλαχόπουλος. ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ: Ξενοφών Μανιατογιάννης. ΓΛΥΦΑΔΑΣ: Κώστας Κόκορης. ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ: Μανώλης Σταυρακάκης. ΔΕΛΦΩΝ: Απόστολος Καραχάλιος. ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ: Γιάννης Μπουροδήμος. ΔΡΑΜΑΣ: Κυριάκος Χαρακίδης. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: Βασίλης Τόλης. ΖΙΤΣΑΣ (ΗΠΕΙΡΟΥ): Δημήτρης Ρογκότης. ΗΛΙΔΑΣ (ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ): Γιάννης Λυμπέρης. ΙΚΑΡΙΑΣ: Χρήστος Σταυρινάδης. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: Αντώνης Καμπάκης. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Θεοδόσης Μπακογλίδης. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Θόδωρος Μπρεδήμας. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Νίκος Μηλιώτης. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: Αλέξανδρος Χρυσός. ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Χρύσανθος Σαρλής. ΚΩ: Γιώργος Κυρίτσης. ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ: Δημήτρης Λουκάς.

ΛΕΡΟΥ: Μιχάλης Κόλιας. ΛΕΣΒΟΥ: Παντελής Πατερέλης. ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ: Πρόδρομος Ενωτιάδης. ΜΕΣΣΗΝΗΣ: Νίκος Τζώρτζης. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ: Γιάννης Νταουσάνης. ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ: Γιώργος Ιωακειμίδης. ΠΑΛΑΜΑ (ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ): Κώστας Παπακυρίτσης. ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ: Πάνος Δεμερτζής. ΠΑΡΓΑΣ: Θανάσης Λιόλιος. ΠΕΝΤΕΛΗΣ: Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Κώστας Λαλένης. ΣΕΡΡΩΝ: Στέφανος Φωτιάδης. ΣΤΥΛΙΔΑΣ: Νίκος Παπαδής. ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Νίκος Δελφάκης. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Ευστάθιος Ανδριόπουλος. ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ: Μαυρουδής Μηντσιούδης. ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: Χρήστος Παγώνης.
read more...
Sep17 9/17/2010 5:13:00 PM by Giannis

Σύμφωνα με την απόφαση, οι παροχές και διευκολύνσεις, που αποτιμώνται σε χρήμα και συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων κατά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αποτελούν η διάθεση ή παραχώρηση δωρεάν ή με μειωμένο αντάλλαγμα αγαθών και υπηρεσιών.

Αυτές οι παροχές αφορούν τη χρήση από τους συνδυασμούς ακινήτων ως εκλογικών κέντρων για όσο χρόνο χρησιμοποιηθούν, τη χρήση από τους συνδυασμούς αιθουσών ή άλλων κλειστών χώρων χωρητικότητας άνω των 500 ατόμων για διοργάνωση εκδηλώσεων, την έκδοση εντύπων προεκλογικού περιεχομένου και τα ταχυδρομικά τέλη για την αποστολή τους, την καταχώρηση και προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων στον Τύπο κλπ, καθώς και τη χρησιμοποίηση υπηρεσιών που παρέχονται από επιχειρήσεις διαφημίσεων και δημοσίων σχέσεων.
Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, η αξία των υπηρεσιών αποτιμάται ως εξής:
1. Το συνολικό μίσθωμα για τη χρήση ακινήτων ως εκλογικών κέντρων καθορίζεται με βάση τον ΟΤΑ στο οποίο βρίσκεται το ακίνητο ως ακολούθως:
  • Σε ΟΤΑ με πληθυσμό μέχρι 25.000 κατοίκους η δαπάνη μίσθωσης προσδιορίζεται σε 4.000€
  • Σε ΟΤΑ με πληθυσμό από 25.001 έως 50.000 κατοίκους η δαπάνη μίσθωσης προσδιορίζεται σε 7.000€
  • Σε ΟΤΑ με πληθυσμό από 50.001 έως 75.000 κατοίκους η δαπάνη μίσθωσης προσδιορίζεται σε 10.000€
  • Σε ΟΤΑ με πληθυσμό από 75.001 έως 100.000 κατοίκους η δαπάνη μίσθωσης προσδιορίζεται σε 12.000€
  • Σε ΟΤΑ με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων η δαπάνη μίσθωσης προσδιορίζεται σε 15.000€
2. Τίμημα για την καταχώρηση μηνυμάτων θεωρείται το ποσό που προκύπτει από τον τιμοκατάλογο που υποβλήθηκε από το ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό ή από το έντυπο (εφημερίδα ή περιοδικό).
Τα ποσά που προκύπτουν από την κατά τις παραπάνω παραγράφους αποτίμηση, περιλαμβάνονται στα βιβλία εσόδων - δαπανών των συνδυασμών και στις αναλυτικές και συγκεντρωτικές καταστάσεις των περιφερειακών και δημοτικών συνδυασμών καθώς και των υπόχρεων υποψηφίων.
read more...
Sep17 9/17/2010 1:50:00 PM by Giannis

του Γιώργου Δελαστίκ,

«Το ΠΑΣΟΚ, και πρωτίστως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, έχουν μεν σίγουρη την επικράτηση στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας, αλλά ανησυχούν μήπως γίνει κάτι και οι αυτοδιοικητικές εκλογές προσλάβουν το χαρακτήρα δημοψηφίσματος εναντίον του Μνημονίου»

read more...
Sep15 9/15/2010 11:10:00 AM by Giannis

Του Γιώργου Δελαστίκ

Υποτίθεται ότι όλα τα κόμματα της Αριστεράς συμφωνούν πως ο καθοριστικός παράγοντας επέκτασης της πολιτικής και εκλογικής επιρροής τους είναι η προσέλκυση ψηφοφόρων που διαφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου, παρόλο που ανήκουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και εξαιτίας του Μνημονίου με το ΔΝΤ διαφοροποιούνται και αποστασιοποιούνται από το κυβερνών κόμμα. Κατά παράδοξο τρόπο όμως η στάση που τηρούν όλα τα αριστερά κόμματα σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές διαψεύδει παταγωδώς τις σχετικές διακηρύξεις της.

read more...
Sep14 9/14/2010 5:25:00 PM by Giannis

Πάνω από 20 βουλευτές  στη μάχη των εκλογών για περιφερειάρχες- δήμαρχοι. Έτσι, ανοίγει πεδίο δόξης λαμπρό για τους επιλαχόντες αλλά και για  απίστευτες «καραμπόλες» που μπορεί να φέρουν τα «αουτσάϊντερ» στη Βουλή

read more...
Sep14 9/14/2010 4:57:00 PM by Giannis

 Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή του κόσμου στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ», ο «ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ» και η «Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους» για τις Περιφερειακές Εκλογές και την υποψηφιότητα του Αλ. Μητρόπουλου.

 

read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω