Mar28 3/28/2013 11:28:00 AM by Giannis

Νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο -ο οποίος βγαίνει σε σύνταξη- να λάβει άμεσα μέρος της σύνταξής του έως ότου εκκαθαριστεί το τελικό ποσό, κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. 

read more...
Mar22 3/22/2013 12:11:00 PM by Giannis
Ενώ η κρίση της Κύπρου κορυφώνεται, το οικονομικό επιτελείο προχωρά στην υλοποίηση των εξαγγελιών του για δέσμευση καταθέσεων απέναντι σε εκείνους που έχουν οφειλές προς το ελληνικό Δημόσιο.

  

read more...
Mar20 3/20/2013 11:34:00 AM by Giannis
 
Τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας με 405 τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ μέσα από το Μηχανογραφικό Δελτίο που θα κληθούν να συμπληρώσουν το καλοκαίρι οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Παιδείας.
 

Ο Κων. Αρβανιτόπουλος κατέληξε στον τελικό χάρτη έπειτα από σειρά επαφών και προτάσεων, οι οποίες ακολούθησαν την ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά», και λαμβάνοντας υπόψη αρκετές από τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας 

read more...
Mar14 3/14/2013 1:20:00 PM by Giannis
Πεντάμηνα προγράμματα απασχόλησης σε έργα κυρίως τοπικού χαρακτήρα
 
Πεντάμηνη εργασία σε 400.000 άνεργους προβλέπει πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόγραμμα θα ενταχθούν άνεργοι (υποχρεωτικά εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ π.χ. ακόμη κι αν είναι σύζυγοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών) μέσω του συστήματος της μοριοδότησης και με συγκεκριμένα κριτήρια.
 

Το σχέδιο εκπονήθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Απασχόλησης του υπουργείου για την αντιμετώπιση της ανεργίας και προβλέπει τη δημιουργία θέσεων εργασίας γενικών καθηκόντων σε δήμους για χρονικό διάστημα πέντε μηνών με αμοιβή 490 ευρώ το μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για όσους είναι κάτω των 25 ετών και κάλυψη των εισφορών. 

read more...
Mar13 3/13/2013 12:00:00 PM by Giannis
 

«Ψάχνουμε τον ρόλο και την εμπλοκή του 35χρονου ενοικιαστή του αυτοκινήτου με τα όπλα στο νέο ανταρτικό πόλης… Το πιθανότερο σενάριο θέλει τον παλιό αντιεξιουσιαστή σε ρόλο προμηθευτή όπλων…», λέει στο  protothema.gr  αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής και προσθέτει: «Οσο για τα 2 καλάσνικοφ; Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται. Μέχρι και να έχουν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας τον περασμένο Ιανουάριο...».

  

 

read more...
Mar13 3/13/2013 11:48:00 AM by Giannis
Από τo Σάββατο 16 Μαρτίου οι δημόσιες αρχές θα είναι υποχρεωμένες να εξοφλούν εντός 30 ή σε ιδιαίτερα εξαιρετικές περιπτώσεις εντός 60 ημερών αγαθά και υπηρεσίες που αγοράζουν από επιχειρήσεις. Διαφορετικά, θα υποχρεούνται να πληρώνουν τόκους υπερημερίας 8%, στους οποίους θα προστίθεται το επιτόκιο αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
 

Σήμερα οι καθυστερήσεις σε πληρωμές του Δημοσίου προς επιχειρήσεις φτάνουν τις 180 ημέρες στην Ελλάδα και την Ιταλία. 

read more...
Mar13 3/13/2013 10:33:00 AM by Giannis
Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας
 

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων ενόψει του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλής οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας.  

 

read more...
Mar12 3/12/2013 11:54:00 AM by Giannis
Προωθούν μόνιμους δείκτες για την αξιολόγηση του προσωπικού ανά φορέα
 
Νέα χαρτιά ρίχνει στο τραπέζι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε μία προσπάθεια να κλείσει οριστικά το θέμα του Δημοσίου με την τρόικα και να πείσει για την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων, αλλά και για ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού.
Μετά την παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου για τη διαχείριση του προσωπικού κατά το τρέχον έτος, που θα οδηγήσει σε αποχωρήσεις υπαλλήλων το 2014, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχωράει τώρα ένα βήμα πιο πέρα.

Με εγκύκλιό του ενεργοποιεί παλαιότερο νόμο σχετικά με την κατάρτιση συγκεκριμένων στόχων ανά υπηρεσία και χρονοδιαγράμματος υλοποίησής τους, καθώς και θέσπιση δεικτών μέτρησης αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας του προσωπικού. 

read more...
Mar12 3/12/2013 11:44:00 AM by Giannis
Αναλυτικό οδηγό με τη μορφή ερωταπαντήσεων για τη φορολογική κλίμακα, τις αφορολόγητες δαπάνες, τα δικαιολογητικά και τη συλλογή αποδείξεων που ισχύουν για τα εισοδήματα του 2012 που θα δηλωθούν φέτος από μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και εισοδηματίες εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. 
read more...
Mar12 3/12/2013 10:05:00 AM by Giannis

Η ανεργία στη χώρα μας πλήττει 1,5 εκατ συμπολίτες μας. Υπάρχουν 400000 οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Το 2011 σύμφωνα με τη Eurostat καταγράφηκαν 1,6 εκατ. άτομα που ζούσαν σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο. Η ανεργία απειλεί πλέον ανοιχτά την κοινωνική συνοχή οδηγώντας όλο και περισσότερους συμπολίτες μας και ανήλικα παιδιά σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και στο κοινωνικό περιθώριο. Ο τρόπος υποστήριξης των ανέργων, το ύψος και το είδος των παροχών προς τους ανέργους που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα σύγχρονα δεδομένα.  

read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω