Jul11
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η 1η συνάντηση του δικτύου εθελοντών Δήμου Ωρωπού
7/11/2012 7:26:00 PM by Giannis

 Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η 1η συνάντηση του δικτύου εθελοντών Δήμου Ωρωπού, που διοργάνωσε το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου μας σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας. Η μεγάλη γιορτή των εθελοντών έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής 8 Ιουλίου στον Φάρο της παραλίας Μαρκοπούλου.
Ο επικεφαλής του Γραφείου Εθελοντισμού και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Βασίλειος Μπόρσης, «άνοιξε» την εκδήλωση καλωσορίζοντας τους εθελοντές ενώ στην ομιλία του ανέδειξε το τρίπτυχο των αρετών που χαρακτηρίζουν το κίνημα και δεν είναι άλλες από την αλληλεγγύη, την ανιδιοτελή προσφορά και την συμπαράσταση στο κοινωνικό σύνολο.
Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος, ο οποίος ευχαρίστησε για την παρουσία τους εκατοντάδες εθελοντές που έδωσαν βροντερό παρών στην εκδήλωση και όλους όσοι συμβάλλουν με την ψυχή τους στη διάδοση των εθελοντικών αξιών αυτού του σημαντικού θεσμού, που ανυψώνει την ανθρώπινη οντότητα, επιβεβαιώνοντας ότι το πραγματικό νόημα της ζωής. Ανάμεσα στα άλλα σημείωσε τα εξής:
«Όπως έχουμε πει πολλές φορές, η Δημοτική μας Αρχή αντιλαμβάνεται τον ρόλο του πολίτη ως πρωταγωνιστικό, όχι μόνο για την δημοκρατία μας αλλά κυρίως για την κοινωνική μας ζωή. Η συμμετοχή, είναι ταυτόχρονα δικαίωμα και υποχρέωση για καθέναν από εμάς και αποτελεί μοχλό προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που μόνη της η Πολιτεία δεν μπορεί να τα καταφέρει. Θα συμφωνήσω με εκείνους που λένε ότι ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής. Πράγματι, η ανιδιοτελής προσφορά και η αγάπη για το κοινωνικό σύνολο προάγει σημαντικές αξίες, όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συμμετοχή.Είναι μια συνεισφορά στον συνάνθρωπο, στον ίδιο μας τον εαυτό και πάνω απ? όλα στον τόπο μας. Θα προσέθετα ότι είναι ακόμη μια στάση γενναιοδωρίας σε μια εποχή που όλα κοστολογούνται, είναι η τόλμη να προβάλει κανείς το συμφέρον του συνόλου έναντι του ατόμου.
Ο εθελοντής όμως δεν είναι αφελής, δεν είναι αυτός που τρέχει να κάνει τη δουλειά των άλλων χωρίς αντίκρισμα.Είναι ο ενεργός πολίτης που αξιοποιεί τις υφιστάμενες υποδομές και συμβάλλει όπου μπορεί, με ασφάλεια . Γι? αυτό κι εμείς θεωρούμε χρέος μας να έχουμε ένα καλά οργανωμένο Γραφείο Εθελοντισμού,με όλη την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και την εκπαίδευση στα μέλη του,διότι θέλουμε να αντιμετωπίζουμε όλους εσάς με τον δέοντα σεβασμό και την ευγνωμοσύνη που σας πρέπει.
Προσωπικά, αισθάνομαι ο ίδιος εθελοντής, δίνω κάθε μέρα έναν δύσκολο αγώνα μαζί με τους συνεργάτες μου και αισθάνομαι ότι σταδιακά δικαιώνομαι, γιατί παρά την δύσκολη συγκυρία, ο Δήμος μας αντιμετωπίζει τα αδιέξοδα του παρελθόντος, βρίσκει λύσεις και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Τα μεγάλα έργα δρομολογούνται, κάποια ήδη εκτελούνται και εμείς αφουγκραζόμαστε συνεχώς τις επιταγές τις κοινωνίας για να είμαστε συνεπείς σε όσα έχουμε δεσμευτεί».
Παράλληλα, τόσο ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτριος Βλάχος όσο και ο αντιδήμαρχος Αυλώνα και επιχειρησιακά υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας κ. Γεώργιος Παπαγιάννης στον χαιρετισμό τους ανέδειξαν το πάθος και την τόλμη που διακατέχει το εθελοντικό κίνημα καθώς και την προσφορά τους στις πρόσφατες μάλιστα πυρκαγιές στον Κάλαμο και τον Βαρνάβα.
Η μεγάλη γιορτή των εθελοντών σκόρπισε χαμόγελα χαράς και ικανοποίησης στους συντελεστές της και έθεσε τους στόχους για την ενίσχυση του πολύτιμου θεσμού στο προσεχές μέλλον.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Λιμενάρχης Ωρωπού κ. Θεοφάνους Μορφάκης, οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Οινοφύτων, κ. Αλέκος Βλαχογιάννης, και του Ερυθρού Σταυρού κα Ρεγγίνα Σβολοπούλου, εκπρόσωποι φορέων, πολιτιστικών συλλόγων και εθελοντικών ομάδων της ευρύτερης περιοχής, καθώς και πλήθος ενεργών πολιτών του Δήμου μας.

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ