Jul6
Κόκκινος συναγερμός
7/6/2011 8:44:00 PM by Giannis

Οι μεγάλες  ελλείψεις της Πυροσβεστικής σε προσωπικό και μέσα αφήνει ουσιαστικά τα δάση έρμαια των πυρκαγιών

Ιδιαίτερα ανησυχητικό ήταν το φαινόμενο των 194 πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε όλη την επικράτεια της χώρας.
Το «καμπανάκι» χτύπησε δυνατά στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα είναι τεράστιες, παρόλο που είμαστε στην κατεξοχήν περίοδο υψηλού κινδύνου. Οι προβλέψεις των επιτελών του Σώματος, όπως αποτυπώθηκαν σε έκθεση που δόθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προειδοποιούν για «πολλές φωτιές λόγω των κλιματικών συνθηκών». Σύμφωνα με την έκθεση τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος εξαιτίας γραφειοκρατικών προβλημάτων.  Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής έχουν πιέσει ιδιαίτερα για να έχουν στη διάθεσή τους τουλάχιστον τα δύο ιπτάμενα στρατηγεία της υπηρεσίας-αγοράστηκαν το 2004 και είναι εφοδιασμένα με δορυφορικά συστήματα που παρουσιάζουν στους επιτελείς όλες τις πληροφορίες για το ανάγλυφο του εδάφους και τα κλιματολογικά στοιχεία της περιοχής που έχει πληγεί. Ωστόσο και αυτά μένουν καθηλωμένα, καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για τη συντήρηση τους.
Επιπλέον, το ένα από τα δύο Super Puma της Πυροσβεστικής που θα έπρεπε να χρησιμοποιείται για τη μεταφορά των ομάδων ΕΜΑΚ παραμένει καθηλωμένο από το 2008.
Σημαντικές οι ελλείψεις
Πριν λίγες μέρες στη βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανόλης Όθωνας δήλωσε πως «Τα δύο Super Puma και τα τρία ΒΚ-117 του Πυροσβεστικού Σώματος υποστηρίζονταν τεχνικά και εφοδιαστικά από την Ολυμπιακή μέχρι το κλείσιμο και την εκκαθάρισή της. Από τότε υπήρξαν προσπάθειες να εξελιχθεί μία διαδικασία ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού και επί κυβέρνησης ΝΔ και στη συνέχεια επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Κανείς όμως σχετικός διαγωνισμός δεν κατέληξε σε ανάδοχο, γιατί δύο συγκεκριμένες εταιρείες που ανταγωνίζονται στο συγκεκριμένο επιχειρηματικό αντικείμενο, δηλαδή της συντήρησης αεροσκαφών, με αλλεπάλληλες προσφυγές και δικαστικές και διαδικαστικές εμπλοκές οδηγούσαν τον έναν διαγωνισμό μετά τον άλλο στο να μην προκύπτει ουσιαστικά αποτέλεσμα και επομένως να μην προκύπτει συντήρηση των συγκεκριμένων ιδιόκτητων ελικοπτέρων του Πυροσβεστικού Σώματος» αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος. «Παλιός» όμως πλέον θεωρείται και ο λοιπός ιδιόκτητος εναέριος στόλος της Πυροσβεστικής. Από τα συνολικά 32 εναέρια μέσα - Καναντέρ και Πετζετέλ - τα τέσσερα έχουν βγει εκτός μάχης, ενώ καταβάλλονται φιλότιμες προσπάθειες ώστε να είναι διαθέσιμα στην περίοδο υψηλού κινδύνου τα 13 Καναντέρ CL-215, τα οποία αν και μετρούν 30 χρόνια ζωής και φέτος θα αναλάβουν τον βασικό ρόλο στις κατασβέσεις μαζί με τα λίγο νεότερα επτά CL-415.  Για μια ακόμη χρονιά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα νοικιάσει τα πυροσβεστικά ελικόπτερα Ερικσον, τα Κ8 και τα Κ32, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα αποτελεσματικά από τις προηγούμενες αντιπυρικές περιόδους.
Και βέβαια φέτος, όπως και πέρυσι, θα δώσουμε 20 εκατομμύρια για την ενοικίασή τους, ενώ τις προηγούμενες χρονιές δίναμε 30 και 35 εκατομμύρια. Το ερώτημα είναι γιατί τόσα χρόνια δεν αγοράσαμε κάποιο από αυτά περιμένει, χωρίς να λαμβάνει απάντηση.
Η καταστροφή του 2009
Είναι ακόμα νωπές οι εφιαλτικές μνήμες από την καταστροφική πυρκαγιά τον Αύγουστο του 2009 στη Βόρεια Αττική. Ολιγωρία; Ανευθυνότητα; Ασυνεννοησία; Λανθασμένες επιλογές «υπευθύνων»; Αποφάσεις που αναβάλλονταν για δεκαετίες λόγω πολιτικού κόστους; Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα, συνέτειναν στο να γίνουν στάχτη, δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικής γης, στην Αττική. Όσα συνέβησαν από  21 έως 25 Αυγούστου του 2009 ήταν  ένα απίστευτος εφιάλτης.
Ο πνεύμονας πρασίνου, το φυσικό απόθεμα του Λεκανοπεδίου έγινε στάχτη στο μεγαλύτερο μέρος του. Δυο χρόνια μετά μετράμε ακόμα τις πληγές.
Η Βορειο-Ανατολική Αττική είναι μια περιοχή που αναπτύχθηκε  άναρχα όσο και ραγδαία τα τελευταία χρόνια και για την οποία έχουν δημιουργηθεί μεγάλες προσδοκίες από τους πολίτες. Οι οικισμοί που αναπτύχθηκαν στην περιοχή τις τελευταίες δεκαετίες δεν ήταν σαφώς οριοθετημένοι με αποτέλεσμα τα γνωστά χρόνια προβλήματα. Είναι ενδεικτικό ότι στην ευρύτερη περιοχή εκκρεμούν εκατοντάδες τελεσίδικες αποφάσεις κατεδάφισης για αυθαίρετα που έχουν κτιστεί μέσα σε δάσος, ενώ σε 3000 περίπου ανέρχονται οι ενστάσεις που κατατέθηκαν στην πρόσφατη ανάρτηση των δασικών χαρτών, που σημειωτέον θεωρούν «δάσος» περιοχές όπου υπάρχουν κατοικίες που χτίστηκαν ή αγοράστηκαν με καθ’ όλα νόμιμες διαδικασίες. Πραγματικός μύλος…
Υπόθεση όλων μας
Έχουν γραφεί εκατοντάδες κείμενα, οδηγίες, αποφάσεις, απόψεις ειδικών και μη, για τη δασική προστασία. Σίγουρα πρέπει να γίνουν πολλά. Και πρώτα απ’ όλα η πολιτεία θα πρέπει να θεωρεί  την προστασία των δασών σαν ύψιστο και πρωταρχικό  καθήκον και όχι μια τυπική, γραφειοκρατική διαδικασία.
Πρόληψη, επαρκής χρηματοδότηση της δασοπροστασίας, συνεργασία με τους δήμους, μαζικές αναδασώσεις, προστασία της γεωργικής γης και οριστικό φρένο στα αυθαίρετα θα είναι πρέπει να είναι απόλυτο μέλημα.
 Όμως και όλοι οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι το δάσος είναι υπόθεση όλων μας. Όλοι μας «αγαπάμε το δάσος» αλλά κανείς ποτέ δεν θυσιάζει το προσωπικό του συμφέρον για το συνολικό. Όταν έρθει η κρίσιμη ώρα, όλοι χτίζουν το αυθαίρετό τους. Γιατί η μισή Ελλάδα είναι χτισμένη σε αυθαίρετα.
Θα πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι το δάσος δεν ανήκει ιδιοκτησιακά σε κάποιον, ανήκει όμως – με την ευρεία έννοια- σε όλους μας …

Τα Ρυθμιστικά Σχέδια
Με ενδιαφέρον αναμενόταν στις 6 Ιουλίου (χθες) σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο η παρουσίαση του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας -έπειτα από πολύμηνη καθυστέρηση- όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκος Σηφουνάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. Επιπλέον, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό και για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης, έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση και πρόκειται να ακολουθήσει η κωδικοποίηση και αξιολόγησή της ώστε να θεσμοθετηθεί εντός του έτους. Όσον αφορά στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας όπως τα Γιάννενα, ο Βόλος, η Λάρισα τα Ρυθμιστικά τους Σχέδια βρίσκονται στο στάδιο έκδοσης ΠΔ. Σε επίπεδο περιφερειών, μέχρι τον Σεπτέμβριο θα γίνουν οι αναθέσεις στους μελετητές που θα αναλάβουν να αναθεωρήσουν και να εξειδικεύσουν τα 12 Περιφερειακά Πλαίσια Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης. Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Σηφουνάκη το ΥΠΕΚΑ βρίσκεται στη διαδικασία των προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκπόνηση 48 μελετών θεσμοθέτησης μορφολογικών κανόνων δόμησης σ’ όλους τους καλλικρατικούς δήμους.
Οι προσδοκίες, ιδιαίτερα για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, είναι υψηλές.


 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ