Sep22
Ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό για το οικιστικό πρόβλημα Αγ. Στεφάνου, Άνοιξης
9/22/2010 9:50:00 PM by Giannis

Πορεία πραγματοποίησαν πολλοί κάτοικοι  του Αγ. Στεφάνου και της  Άνοιξης και  μετέβησαν, την περασμένη Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου,  στην οικία του Πρωθυπουργού στο Καστρί. Εκεί  επέδωσαν το ομόφωνο ψήφισμα των Δημοτικών Συμβουλίων Αγ. Στεφάνου και Άνοιξης σχετικά με τα προβλήματα, που δημιουργούνται για την πόλη του Αγ. Στεφάνου και της Άνοιξης από τις  ρυθμίσεις του σχεδίου  νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος που κατατέθηκε στη Βουλή πρόσφατα.(Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών και άλλες διατάξεις).
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα γιατί ενώ αγόρασαν ή έχτισαν καθ’ όλα νόμιμα με πολεοδομικές άδειες,  ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και πλήρωσαν ότι χρειαζόταν, λόγω διαδικαστικών ελλείψεων της Πολιτείας, σπίτια που κατοικούνται κανονικά εδώ και πολλά χρόνια οι νέοι δασικοί χάρτες τα καταγράφουν ως  …δάσος(!)
Το ψήφισμα ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας επέδωσαν  ο Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου και υποψήφιος δήμαρχος του νέου Δήμου Διονύσου κ.  Παναγιώτης Βορριάς, ο Δήμαρχος Άνοιξης κ.  Γιάννης Νικητόπουλος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κρυονερίου και υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης.

Διαμαρτυρία και Ζαγάρη για Άνω Σούλι και Καλέτζι
Επιστολή έστειλε και ο δήμαρχος Μαραθώνα Σπύρος Ζαγάρης στην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη για το  άρθρο 24 του δασικού νόμου.
Ο δήμαρχος Μαραθώνα ζητά να σταματήσει η κοινωνική αδικία, ζητά ο δήμαρχος Μαραθώνα, που δημιουργεί το επίμαχο άρθρο, η ψήφιση του οποίου ουσιαστικά καταργεί τους οικισμούς ΄Ανω Σουλίου και Καλετζίου.
Ο κ. Ζαγάρης στην επιστολή σημειώνει ότι το άρθρο  24 του  προτεινόμενου Νομοσχεδίου :
 -Θεωρεί ότι οι οικισμοί στερούνται νόμιμης έγκρισης και εμμέσως τους καταργεί
-Οι επιμέρους προτεινόμενες ρυθμίσεις καθιστούν περιοχές με νόμιμες άδειες θεσμοθετημένες από την Πολιτεία ως οικιστικές, σε εκτός σχεδίου ενώ τίθεται υπό αμφισβήτηση η δυνατότητα επανένταξής τους μέσω μιας ιδιαίτερα αμφίβολης και μακρόχρονης διαδικασίας (πλέον τουλάχιστον των 5 ετών).
-Θα καθιερώσει  μια ιδιότυπη ομηρία  στους πολίτες  εκείνους που με νόμιμες από την Πολιτεία άδειες  δεν θα έχουν το δικαίωμα  οποιασδήποτε ενέργειας επί των ιδιοκτησιών τους, (συμβολαιογραφικές πράξεις, συντήρηση, προσθήκη) για ακαθόριστο χρονικό διάστημα, χωρίς  υπαιτιότητά τους.
Όμηροι καθίστανται επίσης  και οι πολίτες που δεν έχουν οικοδομήσει ως τώρα, με πρόβλεψη μετατροπής των  ιδιοκτησιών  τους είτε σε εκτός σχεδίου, είτε σε άλση και πάρκα. 
  Η νομοθετική λύση που θα δοθεί επιβάλλεται να είναι διαφορετική λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη  τις τρεις κύριες και αλληλένδετες συνιστώσες της πολεοδομίας-χωροταξίας: την  κοινωνία,  το περιβάλλον και την οικονομία.
 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ