Sep21
Μήπως ζούμε σε γυάλινο πύργο;
9/21/2010 9:49:00 AM by Giannis

"Ο σιδηρόδρομος συνδέεται με το κοινωνικό κράτος. Στα κανάλια συνήθως καλούνται μόνο συνδικαλιστές σιδηροδρομικοί και όχι μέλη της διοίκησης του Οργανισμού" υποστήριξε ο Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου, στην συνέντευξή στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" στο ΣΚΑΙ. 

Tης Μαριαννας Τζιαντζη (Αναδημοσίευση από Καθημερινή 17-09-2010)

Πρώτη ημέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης η χθεσινή και μια αλαφιασμένη λαοθάλασσα υποδέχεται τον επιβάτη στην αποβάθρα του ηλεκτρικού στην Αττική. Ευρωπαϊκή ή Αφρικανική Εβδομάδα, αναρωτιόμαστε. Η ίδια κατάσταση επικρατεί στο Μοναστηράκι και το Σύνταγμα, ιδίως τις ώρες της αιχμής.
Αυτές τις ημέρες έχουν προγραμματιστεί πολλές εκδηλώσεις υπέρ των δημόσιων μέσων μεταφοράς. Ωστόσο, ο πιο ισχυρός αποθαρρυντικός παράγοντας για τη χρήση του Ι.Χ., όπως έχει επισημανθεί σε πολλές ενημερωτικές εκπομπές, είναι η οικονομική κρίση, όπως και η τσουχτερή τιμή της βενζίνης. Ελάτε στον Πειραιά, μας λένε, στο Μουσείο ΗΣΑΠ, μέσα στον σταθμό. «Εκεί θα σας περιμένουν συνταξιούχοι εργαζόμενοι της εταιρείας για να σας ξεναγήσουν με χαρά και υπερηφάνεια στην ιστορία του τρίτου αστικού σιδηροδρόμου στον κόσμο μετά το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη!» Iσως εκεί να βρίσκεται και η Κωνσταντίνα Κούνεβα και να υπογράφει αυτόγραφα... Μα πώς θα πάμε στον σταθμό του Πειραιά; Με διαδοχικές μετεπιβιβάσεις, με αφόρητο στριμωξίδι; Φορτώστε ελεύθερα και το ποδήλατό σας, μας παροτρύνουν, στο τραμ, στο μετρό, στον ηλεκτρικό. Μα εδώ χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, δυσκολευόμαστε, λόγω του συνωστισμού, ακόμα και μια σακούλα του σούπερ μάρκετ να κουβαλήσουμε. Και ας μη μιλήσουμε για την αφανή στρατιά των πορτοφολάδων ή την αδιάκοπη παρέλαση των επαιτών, την οποία ούτε οι πολυάριθμοι σεκιουριτάδες ούτε οι κάμερες ασφαλείας δεν μπορούν να αναχαιτίσουν.
Δυστυχώς, ούτε ο προαστιακός εξαιρείται του αφρικανικού κανόνα, τουλάχιστον το τμήμα Πειραιάς–Κιάτο, αφού οι βλάβες και οι καθυστερήσεις είναι συχνό φαινόμενο. Επιπλέον, η γραμμή Πελοποννήσου του ΟΣΕ μοιάζει να έχει καταδικαστεί σε αργό θάνατο, ώστε να τον παραλάβει ως σωτήρας η ιδιωτικοποίηση.
Ο ΟΣΕ ήταν ένα από τα θέματα της συζήτησης των κ. Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου («Πρώτη γραμμή», ΣΚΑΪ) με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωρωπού, τον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, που συνέδεσε τον σιδηρόδρομο με το κοινωνικό κράτος και παρατήρησε ότι στα κανάλια συνήθως καλούνται (και κονιορτοποιούνται) μόνο συνδικαλιστές σιδηροδρομικοί και όχι μέλη της διοίκησης του Οργανισμού. Τους καλούμε, αλλά δεν έρχονται, ήταν η απάντηση των δημοσιογράφων.
Ωστόσο, η απουσία των νυν και πρώην στελεχών του ΟΣΕ από τις τηλεοπτικές συζητήσεις για το μέλλον των σιδηροδρόμων δεν είναι η μόνη. Συχνά, όχι πάντα, απουσιάζει το βλέμμα, η οπτική του επιβάτη, το επιτόπιο ρεπορτάζ για τις συνθήκες μετακίνησης με τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Ομως, ερευνητική δημοσιογραφία σημαίνει ότι, εκτός από τις απόψεις των πολιτικών και των τεχνοκρατών, αφουγκραζόμαστε και τη γνώμη, τις εμπειρίες του λαού, ενός είδους που δεν έχει ακόμα εκλείψει. Λες κι εμείς οι δημοσιογράφοι ζούμε σε έναν αεροστεγή γυάλινο πύργο, μακριά από τους στεναγμούς, την ανάσα και τον ιδρώτα της καθημερινής ζωής.
  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ