Jun30
Ο Γ. Γκιόκας στο Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης των Εξαρτησιογόνων Ουσιών «Διέξοδος» στο Μενίδι
6/30/2010 6:12:00 AM

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που ξεδιπλώνουν ΚΚΕ και ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή Αττικής και μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννη Γκιόκα, επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 21 Ιούνη το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης των Εξαρτησιογόνων Ουσιών «Διέξοδος» στο Μενίδι.
Από τη συζήτηση αναδείχτηκε το γεγονός ότι η εξάρτηση είναι κοινωνικό φαινόμενο και συνδέεται με προβλήματα όπως η αβεβαιότητα, η ανεργία και η εγκατάλειψη του σχολείου, προβλήματα τα οποία βαθαίνουν όλο και περισσότερο στην περίοδο που διανύουμε, καθώς η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και κυρίως η εργαζόμενη νεολαία δέχονται ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά τους.
Όσον αφορά τη δράση των εργαζομένων στη «Διέξοδο» έχει να κάνει με πολύπλευρες παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα στα σχολεία του Μενιδίου, στη συμβουλευτική στήριξη καθηγητών, γονιών και μαθητών που έρχονται σε επαφή με το Κέντρο.
Ακόμη, οι εργαζόμενοι στο Κέντρο αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς είναι το μοναδικό Κέντρο Πρόληψης, τόσο στην Ανατολική όσο και στη Δυτική Αττική. Αντικειμενικά λοιπόν όχι μόνο δε φτάνει να καλύψει τις συνολικές ανάγκες που υπάρχουν, αλλά πολλές φορές ούτε αυτές του Μενιδίου, αφού πρόκειται για έναν πολυπληθέστατο δήμο στον οποίο κατοικεί μεγάλο κομμάτι εργατικής τάξης και νεολαίας, με ιδιαίτερα προβλήματα.
Επιπλέον, έντονο είναι το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης, αφού «για το 2010 δεν έχουμε πάρει για το Κέντρο ούτε ευρώ» όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από τους εργαζόμενους. Αυτό εκφράζεται και με την έλλειψη προσωπικού, αλλά και υλικών που έχει ως συνέπεια τον περιορισμό της δράσης του Κέντρου. Αυτή η κατάσταση έρχεται ως απόρροια της πολιτικής της ΕΕ απέναντι στο πρόβλημα των ναρκωτικών -μία πολιτική που υιοθετείται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ- καθώς ταυτίζει την πρόληψη με την ενημέρωση και ενισχύει τα προγράμματα υποκατάστασης, έναντι των «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε για τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν ΚΚΕ και ΚΝΕ για την πάλη κατά των ναρκωτικών. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ που έχουν στο επίκεντρό τους το θέμα αυτό, καθώς και στη σχετική μπροσούρα που πρόσφατα εξέδωσε το ΚΚΕ.
Εξέφρασε τη διαφωνία του ΚΚΕ με λογικές διαχωρισμού των ναρκωτικών σε «μαλακά» και «σκληρά» και τόνισε την ανάγκη να μη χρησιμοποιηθούν οι θεωρίες περί ελλειμμάτων ως άλλοθι από την κυβέρνηση για να προχωρήσει σε περικοπές χρηματοδοτήσεων σε προγράμματα πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης. Ο βουλευτής δήλωσε ότι στο επόμενο διάστημα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες και για να ανοίξει η συζήτηση για τα αίτια που θρέφουν το πρόβλημα των ναρκωτικών. Αίτια κοινωνικά που γεννιούνται από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που δεν αντιμετωπίζονται στον καπιταλισμό, αλλά αντίθετα εντείνονται και που απαιτούν λύσεις σε άλλη κατεύθυνση.

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ