Jun30
Ν. Καντερές: «Το πλήρες αδιέξοδο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος»
6/30/2011 5:04:00 PM

 Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015 και τον εφαρμοστικό νόμο που το συνοδεύει, ο Βουλευτής Αττικής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκος Καντερές, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η Κυβέρνηση εκβιάζει προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι η οικονομική πολιτική που εφαρμόζει αποτελεί μονόδρομο. Λένε μάλιστα ότι σε περίπτωση καταψήφισης αυτής της αδιέξοδης πολιτικής, η χώρα θα χρεοκοπήσει και ενδεχομένως να βγούνε τανκς στους δρόμους όπως στην Αργεντινή. Ντροπή τους! Το πολιτικό παραλήρημα στο οποίο βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο για την σταθερότητα της χώρας. Η Νέα Δημοκρατία έχει επανειλημμένως τονίσει ότι σε θέματα δημοσιονομικής εξυγίανσης και βιώσιμης ανάπτυξης συμφωνεί. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα ακολουθήσει την Κυβέρνηση σε μία αποδεδειγμένα λανθασμένη πολιτική, που φέρνει τους πολίτες στα όρια της εξαθλίωσης.
Τα στοιχεία στο Μεσοπρόθεσμο αναφέρουν, ότι παρά τις πρωτόγνωρες θυσίες του Ελληνικού λαού και τις αποκρατικοποιήσεις, το χρέος θα παραμένει σχεδόν αμετάβλητο έως το 2015 και οι τόκοι θα εκτιναχθούν στα 23 δισ. ευρώ ετησίως. Δηλαδή οι συνολικοί τόκοι για την περίοδο 2010-2015 θα διαμορφωθούν στα 110 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή και το ύψος της βοήθειας της χώρας. Εν τω μεταξύ, τα αρνητικά αποτελέσματα της πολιτικής του μνημονίου έχουν δημιουργήσει μία βαθιά και παρατεταμένη ύφεση. Στην αγορά υπάρχουν παντού λουκέτα, η αγοραστική δύναμη των πολιτών έχει καταρρεύσει, η ανεργία και η φτώχια αυξάνονται δραματικά, οι δημοσιονομικοί στόχοι αποτυγχάνουν ο ένας μετά τον άλλον και το έλλειμμα της χώρας διευρύνεται σταθερά. Με απλά λόγια, ο κύριος Παπανδρέου κατάφερε τελικά να φέρει τον Τιτανικό στην Ελλάδα, καθώς ζούμε το απόλυτο «ναυάγιο» της οικονομικής του πολιτικής.
Η Νέα Δημοκρατία δεν στηρίζει το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο διότι, σε αντίθεση με την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εμείς δεν έχουμε πάρει «διαζύγιο» με την πραγματικότητα. Οι κυβερνητικές ανακολουθίες και παλινωδίες σε σειρά μέτρων προδίδουν αποδεδειγμένα αδιέξοδες πολιτικές επιλογές. Οι οριζόντιες, έκτακτες και μη, φορολογικές επιδρομές σε βάρος των πολιτών προκειμένου να καλύψει τις αστοχίες της οικονομικής πολιτικής και την αδυναμία αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, αποδεικνύουν την εμμονή της Κυβέρνησης στη ίδια λανθασμένη συνταγή. Με τις μειώσεις των μισθών, τις περικοπές των συντάξεων και τις αυξημένες εισφορές σε όλους τους επαγγελματίες, εμπόρους και αγρότες, η Κυβέρνηση εξοντώνει την οικονομική ραχοκοκαλιά της χώρας. Στο τέλος θα τους μείνουν τα μέτρα, αλλά δεν θα έχει μείνει ούτε ένας πολίτης όρθιος για να τα πληρώσει. Αυτή είναι η αλήθεια που στο ΠΑΣΟΚ αρνούνται να δούνε.
Το ζητούμενο για τη χώρα μας αυτή τη στιγμή είναι να αναζητήσουμε με αποφασιστικότητα την καλύτερη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη πρόταση εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. Πρέπει να σταματήσουμε να στραγγαλίζουμε την ελληνική αγορά και την ελληνική οικογένεια. Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση που προβλέπει την αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή σε συνδυασμό με την ανάκαμψη για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Έχουμε προτείνει συγκεκριμένες πολιτικές, που δίδουν άμεσες λύσεις και δημιουργούν συνθήκες επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας. Μόνο έτσι θα καταφέρει η πατρίδα μας να βγει από το αδιέξοδο που σκόπιμα μας οδήγησε το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Παπανδρέου».
 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ