Feb5
To πράσινο φως έδωσε το Υπουργείο Άμυνας για τη διέλευση των μαθητών από το στρατόπεδο της Ν.Περάμου
2/5/2010 4:22:00 PM

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση (Αριθμ. Πρωτ. 370/01-02-2010) που κατέθεσε ο Βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Οικονόμου, αναφορικά με την διάνοιξη παραλιακού δρόμου στην Σχολή Πυροβολικού στην Νέα Πέραμο.

Ο Βουλευτής στην ανάλυση της ερώτησης που κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής τόνισε ότι η επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος που ταλαιπωρεί την Νέα Πέραμο εδώ και πολλά χρόνια είναι ένα αίτημα του συνόλου της τοπικής κοινωνίας αλλά και του συνόλου των Βουλευτών της περιοχής. Πρόκειται για ένα ουσιώδες αίτημα που αφορά την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών της Νέας Περάμου από και προς το σχολείο τους και παρά το γεγονός ότι υπήρχε από το 2003 θετική προσέγγιση από πλευράς του Υπουργείου Άμυνας, στην πορεία «κόλλησε» στην γραφειοκρατία. Η προκλητική αδιαφορία της προηγούμενης κυβέρνησης και της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας προκάλεσαν αναίτιες καθυστερήσεις και περίεργες επιπλοκές. Η διαμόρφωση πεζοδρομίου είναι μια λύση που δεν απαιτεί σημαντικά κονδύλια, ο Δήμος της Νέας Περάμου είναι διατεθειμένος να καλύψει το κόστος και είναι σαφές ότι είναι εφικτή η εξασφάλιση της ασφάλειας στην μετακίνηση των μαθητών χωρίς να διακυβεύεται ούτε στο ελάχιστο η ασφάλεια του στρατοπέδου της Σχολής Πυροβολικού.
Παράλληλα ο Βουλευτής άδραξε την ευκαιρία και αναφέρθηκε και στην συνολική εκμετάλλευση των εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων της Αττικής όπως είναι το στρατόπεδο της Μαλακάσας και το στρατόπεδο «Λάμπρου» μέσα στον οικιστικό ιστό της Παλλήνης. Ο Βουλευτής τόνισε ότι στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας είναι απαραίτητο να γίνει η καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας και η αξιοποίηση κάθε δημόσιας έκτασης που παραμένει σήμερα ανεκμετάλλευτη. Τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα της Αττικής μπορούν και πρέπει να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία προκειμένου να αξιοποιηθούν για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας όπως και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να βλέπουν θετικά τέτοιες εξελίξεις. Τόνισε μάλιστα ότι ειδικά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας φαίνεται ότι διακατέχεται από μια νέα φιλοσοφία σχετικά με τις ανενεργές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αυτό είναι κάτι που όλη η κοινωνία θα το εκλάβει ως μια θετική αλλαγή.  
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Μπεγλίτης, στην απάντησή του δήλωσε ότι κατόπιν της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Οικονόμου, ζήτησε το σχετικό φάκελο από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου και είδε με έκπληξή του ότι το συγκεκριμένο ζήτημα εκκρεμεί ήδη από το 1993, γεγονός που αποδεικνύει δυστυχώς την γραφειοκρατική προσέγγιση ζητημάτων που άπτονται της καθημερινότητας των τοπικών κοινωνιών. Εν συνεχεία τόνισε ότι από πλευράς του Υπουργείου και της νέας πολιτικής ηγεσίας υπάρχει η θέληση της θετικής ανταπόκρισης στο αίτημα του Δήμου της Νέας Περάμου αφού είναι δυνατή η εξασφάλιση της ασφαλέστερης μετακίνησης των μαθητών από και προς το σχολείο τους χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια. Συγχρόνως δήλωσε ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα εμπλέκεται και το Υπουργείο Οικονομικών καθώς πρόκειται για χώρο αιγιαλού και παραλίας και εκ του νόμου συναρμόδιο Υπουργείο είναι και το Οικονομικών μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου προκειμένου να είναι νόμιμη η παραχώρηση της γης. Σε ότι αφορά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η νέα πολιτική ηγεσία είναι διατεθειμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε ότι αφορά την αξιοποίηση των ανενεργών στρατοπέδων ο Υπουργός τόνισε ότι στο υπουργείο έχει ξεκινήσει η μελέτη για την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους γεγονός που σημαίνει ότι κάποιες εκτάσεις θα παραχωρηθούν για άλλες χρήσεις και στην τοπική κοινωνία κάτι όμως που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει άμεσα καθώς υπάρχουν νομοθετικές ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και αυτό όπως είναι κατανοητό απαιτεί χρόνο.
Κατόπιν όλων αυτών ο Βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Οικονόμου, εκφράζει την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας στο ακανθώδες αυτό πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια την τοπική κοινωνία της Νέας Περάμου. Αναμένει πλέον και την ανταπόκριση του Υπουργείου Οικονομικών για την διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών που θα επιτρέψει την διάνοιξη του παραλιακού δρόμου στην Σχολή Πυροβολικού της Νέας Περάμου ώστε οι μαθητές να μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια από και προς το σχολείο τους.
  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ