Dec6 12/6/2012 11:15:00 AM

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ. Πρωτ.
4756
Ημερομ. Κατάθεσης
05.12.12
 
 
 
 
 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό  Προστασίας Πολίτη
 
Η σημερινή Κυβέρνηση Εθνικής Ανάγκης συγκροτήθηκε με βασικό στόχο να  ξεπεράσει η χώρα την κρίση και να οδηγηθεί με ασφάλεια στο μέλλον, υπερβαίνοντας τα λάθη του παρελθόντος. Είναι επομένως αυτονόητο, ότι στη συγκεκριμένη Κυβέρνηση δεν χωρούν μικροκομματικές σκοπιμότητες και πρακτικές του χθες, οι οποίες συμβόλισαν επί δεκαετίες το πελατειακό κράτος. 
περισσότερα...
Dec4 12/4/2012 11:18:00 AM

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 1029/27-08-12) που κατατέθηκε από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με την ένταξη των ελικοπτέρων Chinook της αεροπορίας στρατού στη διαδικασία αεροπυρόσβεσης, o Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας , μας ενημέρωσε ότι όσον αφορά τις μισθώσεις πτητικών μέσων για τα έτη 2007 έως 2011 δαπανήθηκαν 166 εκατ. ευρώ !!!Για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, το Πυροσβεστικό Σώμα πραγματοποίησε μίσθωση 10 ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης διαφόρων τύπων για χρονικό διάστημα 3 ετών με δυνατότητα προαίρεσης για άλλα 2 έτη. Το ακριβές ποσό που έχει δαπανηθεί για τη μίσθωση ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης το έτος 2012 δεν έχει ακόμα καθοριστεί επακριβώς!! 

περισσότερα...
Nov30 11/30/2012 3:57:00 PM
  (29-11-2012 Ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, στη συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το Μνημόνιο)

 

 
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Το λόγο έχει ο κ. Οικονόμου, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Προς ώρας θα γλιτώσουμε τα εκτελεστικά αποσπάσματα. Φεύγει η διμοιρία εκτελέσεως. Σας άρεσε; Πολύ ωραία! Γι’ αυτό το είπα.

Κύριε Πρόεδρε, νομίζω ότι η σημερινή συζήτηση πάνω στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ ωφέλιμη πρώτα από όλα για όλους εμάς που συμμετέχουμε εδώ στην Αίθουσα, αλλά και για τον ελληνικό λαό που παρακολουθεί -όσο παρακολουθεί- μέσα από το κανάλι της Βουλής, διότι ξεδιπλώνοντας την επιχειρηματολογία της κάθε πτέρυγα και οι πολιτικοί Αρχηγοί και οι Εκπρόσωποι κάνουν σαφές προς τον ελληνικό λαό πώς διαμορφώνεται η σημερινή συγκυρία.  

περισσότερα...
Nov23 11/23/2012 2:13:00 PM

 Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 1328/5-09-12) που κατατέθηκε από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου αναφορικά με τη παράνομη χωματερή στα Μέγαρα, ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης , μας παρέπεμψε σε έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) ΥΠΕΚΑ το οποίο μας ενημερώνει ότι με αφορμή την ερώτηση του Βουλευτή και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δέσκου, oΓενικός Επιθεωρητής της ΕΥΕΠ, κος Μέρκος, παρουσία και με την  συνδρομή Αστυνομικών του τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ελληνικής Αστυνομίας και εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, επισκέφτηκαν το Δασαρχείο Μεγάρων και πραγματοποίησαν από κοινού επίσκεψη στην περιοχή. Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι πράγματι στην περιοχή έχουν αποτεθεί και επιχωματωθεί αστικά και βιομηχανικά απόβλητα άγνωστης προέλευσης και σύστασης σε άγνωστη έκταση και άγνωστο όγκο. 

περισσότερα...
Nov22 11/22/2012 4:54:00 PM

 (Ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, στην συζήτηση του Σχεδίου Νόμου«Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών κατά την  άσκηση αυτοτελούς επαγγελματικής δραστηριότητας – Εναρμόνιση της νομοθεσίας  με την Οδηγία 2010/41/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Ιουλίου 2010» Βουλή 21-11-2012)

 
περισσότερα...
Nov22 11/22/2012 11:46:00 AM

 Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 2414/02-10-12) που κατατέθηκε από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης, ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, μας ενημέρωσε ότι στόχος της σημερινής διοίκησης της 1ης ΥΠΕ, στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων για νέες προσλήψεις είναι να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας σε όλα τα επίπεδα. 

περισσότερα...
Nov20 11/20/2012 12:45:00 PM

 (Ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, στην συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης της ΔΗΜΑΡ για τον εκσυγχρονισμό των φοροελεγκτικών μηχανισμών και την πάταξη της φοροδιαφυγής 19 – 11  – 2012)

  
περισσότερα...
Nov14 11/14/2012 3:38:00 PM

 

 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
 ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
 Αριθ. Πρωτ.
 3870
 Ημερομ.Κατάθεσης
 12.11.12
 
 
 
 
 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: Υπουργό Υγείας
         Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
         Υπουργό Οικονομικών
 
 
Κύριοι Υπουργοί,
 

Στις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθούν ανοικτές οι κοινωνικές δομές όπως είναι οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑΜεΑ. 

περισσότερα...
Nov12 11/12/2012 5:00:00 PM

 ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Το λόγο έχει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Βασίλειος Οικονόμου.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Κυρία Πρόεδρε, πρέπει να σας πω ότι είναι ο δέκατος Προϋπολογισμός για τον οποίο ανεβαίνω στο Βήμα του Κοινοβουλίου. Μέσα από αυτή την πορεία λοιπόν της κοινοβουλευτικής μου θητείας πρέπει να πω ότι παρακολούθησα ουσιαστικά αυτήν την τελευταία δεκαετία. Γιατί όπως καταλαβαίνετε όλοι, ο Προϋπολογισμός αποτυπώνει την πραγματική και ουσιαστική πορεία ενός κράτους στο έτος του αλλά όταν έχεις συσσωρευμένη τέτοια εμπειρία, βλέπεις τη διαχρονική πορεία ενός τόπου. 
περισσότερα...
Nov12 11/12/2012 10:48:00 AM

 

 
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
 
ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
 
Αριθ. Πρωτ.
 
511
 
Ημερομ. Κατάθεσης
 
29.10.12
 
 
 
 
 
 
 

 

 
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

 

 
 

 

Προς: Υπουργό Υγείας

 

 
 
Κατόπιν επισκέψεως που πραγματοποίησα στο Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο «οι Άγιοι Ανάργυροι» που εδρεύει στην Κάντζα Παλλήνης, όπου φιλοξενούνται 52 παιδιά με βαριά νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο Downκαι πολλαπλές ψυχοκινητικές αναπηρίες, διαπίστωσα ότι βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης και τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο η υγεία τους, η επιβίωση τους αλλά και η ασφαλής διαβίωσή τους, λόγω των αναγκαστικών περικοπών που έχουν υπάρξει προκαλώντας οικονομική ασφυξία στο Οικοτροφείο.
περισσότερα...
  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ