Nov17 11/17/2011 10:54:00 AM by Giannis

Ευρεία στήριξη από το κοινοβούλιο εξασφάλισε, όπως άλλωστε ήταν και αναμενόμενο, η κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Η διαδικασία προκάλεσε, ωστόσο, νέα ρήγματα στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, καθώς δεν θα μπορούσε από μόνη της να προσφέρει στο νέο σχήμα την απαραίτητη νομιμοποίηση. Και αυτό επειδή στηρίζεται από δυνάμεις που εξελέγησαν υπό διαφορετικές συνθήκες και με σαφώς διαφορετική εντολή.
 
Τα όρια της κοινοβουλευτικής δύναμης των λεγόμενων κομμάτων εξουσίας μοιάζουν πλέον να βρίσκονται σε κινούμενη άμμο,ύστερα από τις συνεχείς αλλαγές στη σύνθεση και στον αριθμό των μελών των κοινοβουλευτικών ομάδων τους. Όπως όλες οι κρίσιμες ψηφοφορίες της "μνημονιακής" εποχής και η σημερινή ολοκληρώθηκε με διαρροές για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία. Οι ρωγμές είναι βαθύτερες στην κομματική βάση, η οποία δεν ξεχνά ότι οι βουλευτές σε άλλη βάση και για άλλο λόγο εξελέγησαν πριν από 25 μόλις μήνες.

read more...
Nov17 11/17/2011 10:36:00 AM by Giannis

 Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώνονται σήμερα, Πέμπτη, οι εκδηλώσεις για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 
Οι πύλες του ιδρύματος θα κλείσουν στη 1 το μεσημέρι. Στις 2 προγραμματίζεται να ξεκινήσει η κεντρική εκδήλωση και μόλις ολοκληρωθεί θα πραγματοποιηθεί η πορεία.
 
Από τη Δευτέρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα, ενώ περίπου 7.000 αστυνομικοί περιπολούν στους δρόμους για την αποφυγή επεισοδίων.
read more...
Nov16 11/16/2011 1:00:00 PM by Giannis

 Το Εργατικό Κέντρο Αιγίου επισκέφτηκαν ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής (Ελεύθεροι Πολίτες), Βασίλης Οικονόμου, ο πρ Βουλευτής Β' Πειραιά, Νίκος Γαλανός και το μέλος των Ελευθέρων Πολιτών, ο επιχειρηματίας από το Αίγιο κ Δημήτρης Κόκλας. Συνομίλησαν με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, κ Νίκο Κόκλα, τον πρ Πρόεδρο του ΕΚ, κ Γιάννη Μαρίνο και τον αντιπρόεδρο του σωματείου ραδιοταξί Αιγίου κ Γιώργο Νικολάου, στα πλαίσια της περιοδείας στο νομό Αχαΐας την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.

read more...
Nov16 11/16/2011 12:48:00 PM by Giannis

 Μετά τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, η ψήφος εμπιστοσύνης

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί των  προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, με τοποθετήσεις  βουλευτών και των πολιτικών αρχηγών.
 
Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.
«Είναι καθήκον μας σήμερα να ξεπεράσουμε τα δόγματα του παρελθόντος και να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον. Είναι απολύτως αναγκαίο να υποστηριχθεί η εθνική προσπάθεια χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα από όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν ότι η παραμονή μας στην Ευρωζώνη είναι η μόνη λύση με την οποία η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει τις σκοπιμότητες» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης συνεργασίας.
read more...
Nov15 11/15/2011 2:28:00 PM by Giannis

 Διορία 10 ημερών έχουν οι ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες του Δημοσίου προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους εφ' όσον αυτά είναι μεγαλύτερα των 150.000 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, θα συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα που θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο.

 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, τα φυσικά πρόσωπα καλούνται μέχρι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ και να καταβάλουν ή να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους. Η ενέργεια αυτή, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, είναι απαραίτητη προκειμένου να μη συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα των οφειλετών φυσικών προσώπων που θα δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομικών.
read more...
Nov15 11/15/2011 2:17:00 PM by Giannis

Συνέντευξη του ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής (Ελεύθεροι Πολίτες), Βασίλη Οικονόμου στην εφημερίδα “METRO” και τον Γιώργο Κατσίγιαννη 15-11-2011

read more...
Nov15 11/15/2011 12:35:00 PM by Giannis

 Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

 
Από σήμερα Τρίτη ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την 38η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και θα κουφωθούν την Πέμπτη με τη μεγάλη πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία.
 
Σε επιφυλακή θα βρίσκεται από σήμερα και η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων.
 
Η Εισαγγελία θα βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή με 11 εισαγγελείς, ένας εκ των οποίων θα βρίσκεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.
 
Σε υπηρεσία θα βρίσκονται και δυο εισαγγελικοί λειτουργοί στην Ευελπίδων το πρωί και άλλοι δύο συνάδελφοί τους το απόγευμα.
Την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, τρεις εισαγγελείς θα είναι υπ ατμόν στη ΓΑΔΑ όπως και άλλοι 12 θα βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ άλλοι τέσσερις εισαγγελικοί λειτουργοί θα είναι στην ποινική δίωξη, πρωί και απόγευμα.
read more...
Nov15 11/15/2011 12:06:00 PM by Giannis
Αρχισε το απόγευμα της Δευτέρας η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις
«Η χώρα μπορεί να σωθεί. Από εμάς εξαρτάται. Κανένας δεν θέλει να ηττηθεί η χώρα και να φύγει από το ευρώ». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος στις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή, χειροκροτούμενος και από τους τρεις αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση κκ. Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη, αλλά και από την συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως μετά την ομιλία του, οι αρχηγοί των κομμάτων και οι βουλευτές σχημάτισαν ουρά για να τον συγχαρούν. Ο κ. Παπαδήμος, αφού κατέστησε σαφές ότι αναλαμβάνει την πιο δύσκολη στιγμή της πρόσφατης ιστορίας της χώρας και ότι μόνος του δεν μπορεί να εκπληρώσει αυτή την αποστολή, ζήτησε συλλογική προσπάθεια από όλους ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι.
read more...
Nov15 11/15/2011 11:39:00 AM by Giannis

 - Οι μισθοί ανάλογα την εκπαίδευση

- Βαθμοί, κλιμάκια και πως επηρεάζουν το μισθό

- Όλα τα επιδόματα –παραδείγματα

Στα 780 ευρώ ορίζει τον εισαγωγικό μισθό των υπαλλήλων στο Δημόσιο τομέα του βαθμού ΣΤ της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, που γνωστοποιήθηκε απόψε.

Με βάση το ποσό αυτό οι βασικοί μισθοί των υπόλοιπων κατηγοριών διαμορφώνονται αφού πολλαπλασιαστούν με επιμέρους συντελεστές, οι οποίοι φτάνουν έως το 1,4 για υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Στη συνέχεια ο μισθός αυξάνει ανάλογα με τον βαθμό του κάθε υπαλλήλου.

 

read more...
Nov14 11/14/2011 3:56:00 PM by Giannis

 

Πλήρης κατάρρευση του δικομματισμού δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις που έρχονται στη δημοσιότητα. Το ΠΑΣΟΚ ανεπίσημα είναι ήδη τρίτο κόμμα με μονοψήφια ποσοστά αλλά προσπαθούν με νύχια και με δόντια να το διατηρήσουν στη ζωή. 2 μονάδες κάτω και η Ν.Δ σε σχέση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις.
Δείτε αναλυτικά:

 

read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω