Nov18 11/18/2011 10:43:00 AM by Giannis
Λιγότερα έσοδα παρά το… τσουνάμι χαρατσιών, «αλχημείες» για να κλείσει η «μαύρη τρύπα»!
 
Παρά τον βομβαρδισμό των Ελλήνων με αλλεπάλληλους φόρους και χαράτσια, τα δημόσια έσοδα στο 10μηνο του 2011 είναι λιγότερα από το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Μάλιστα για να επιτευχθεί ο φετινός δημοσιονομικός στόχος στο σκέλος των εσόδων, το υπουργείο Οικονομικώνθα πρέπει να συλλέξει 10,669 δισεκατομμυρίων ευρώ στο διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.  
read more...
Nov18 11/18/2011 10:26:00 AM by Giannis
 
ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ - ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Ανοίγει ο δρόμος για να παγώσουν τα υπερτιμολογημένα χαράτσια της ΔΕΗ. Το Πρωτοδικείο της Καλαμάτας εξέδωσε προσωρινή διαταγή να μη διακοπεί η παροχή ρεύματος στη Δήμητρα Διακουμέα και τον σύζυγό της.
 
Αν δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, θα προκληθεί «έμφραγμα» στα δικαστήρια από τα αμέτρητα λάθη στον υπολογισμό του ειδικού τέλους

Προσωρινή διαταγή στη ΔΕΗ να μη διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε καταναλωτή, στον οποίο η Επιχείρηση χρέωσε υπέρογκο και λανθασμένα υπολογισμένο το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, εξέδωσε χθες το μεσημέρι το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας και η πρωτοδίκης Αμαλία Παπαδάκη. 

read more...
Nov17 11/17/2011 2:21:00 PM by Giannis

 

Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση φαίνεται ότι επιτέλους προωθούνται αποτελεσματικές πολιτικές για τους υγροβιότοπους της Αττικής. Η Λιμνοθάλασσα Σκάλας Ωρωπού και η εκβολή του Ασωπού, η Λίμνη Μαραθώνα, το Έλος Σχινιά, η Λίμνη Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο, το Έλος Λούτσας, το Ρέμα Ραφήνας, η Λιμνοθάλασσα Ψάθας στα Μέγαρα, το Βουρκάρι στα Μέγαρα, ο Υγροβιότοπος Πάχης στα Μέγαρα και οι Αλυκές στην Ανάβυσσο, επιτέλους φαίνεται να οριοθετούνται και να εντάσσονται σε καθεστώς προστασίας από το κράτος μετά και από τις επανειλημμένες παρεμβάσεις στην Βουλή ήδη από το 2000. 

 

read more...
Nov17 11/17/2011 2:09:00 PM by Giannis

 Εξόχως αποκαλυπτικά για το πολιτικό σκηνικό αλλά και την ψυχολογία του εκλογικού σώματος είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την δημοσκόπηση της Alco για το Newsit με αφορμή τη νέα κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

 
Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που γίνεται για τη νέα κυβέρνηση, αφού έγινε από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου 2011 και περιλαμβάνει και την άποψη των πολιτών για τους χειρισμούς των πολιτικών αρχηγών.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, η πλειοψηφία των πολιτών διάκειται θετικά στον Λουκά Παπαδήμο αφού το 68% των ερωτηθέντων λέει ΝΑΙ στο πρόσωπό του!
read more...
Nov17 11/17/2011 12:42:00 PM by Giannis

 Να μην εξαντληθεί η αυστηρότητα του νόμου σε όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, κάλεσε το υπουργείο Οικονομικών η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), ζητώντας επιπλέον, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, να βρεθούν οι σχετικοί πρακτικοί τρόποι. Στην χθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔΑ παρείχε «πολιτική κάλυψη» στις νόμιμες ενέργειες των δήμων για να μην κοπεί το ρεύμα σε περιπτώσεις αδυναμίας.

read more...
Nov17 11/17/2011 12:22:00 PM by Giannis
Επιβολή προστίμου 100 ευρώ σε βάρος των φυσικών προσώπων που θα διαπιστώνεται κατά τη διάρκεια ελέγχου ότι δεν ζητούν αποδείξεις για τις αγορές τους, προβλέπεται μεταξύ άλλων, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση....

Το πρόστιμο θα καταβάλλεται εντός 10 ημερών σε οποιαδήποτε ∆ΟΥ, με έκπτωση 50%. 

read more...
Nov17 11/17/2011 11:27:00 AM by Giannis

 Νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην πληρώσουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων περίπου 356.000 οικονομικά αδύναμοι πολίτες που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ πρόκειται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών έπειτα από σχετική πρόταση της ΚΕΔΕ. Παράλληλα λόγω ακριβώς του Ειδικού Τέλους το υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από σχετική πρόταση της ΚΕΔΕ, προσανατολίζεται να μην εισπράξει το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) για το 2010, που αφορά ιδιοκτήτες με ακίνητα αντικειμενικής αξίας μεγαλύτερης των 400.000 ευρώ.

 
read more...
Nov17 11/17/2011 10:54:00 AM by Giannis

Ευρεία στήριξη από το κοινοβούλιο εξασφάλισε, όπως άλλωστε ήταν και αναμενόμενο, η κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Η διαδικασία προκάλεσε, ωστόσο, νέα ρήγματα στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, καθώς δεν θα μπορούσε από μόνη της να προσφέρει στο νέο σχήμα την απαραίτητη νομιμοποίηση. Και αυτό επειδή στηρίζεται από δυνάμεις που εξελέγησαν υπό διαφορετικές συνθήκες και με σαφώς διαφορετική εντολή.
 
Τα όρια της κοινοβουλευτικής δύναμης των λεγόμενων κομμάτων εξουσίας μοιάζουν πλέον να βρίσκονται σε κινούμενη άμμο,ύστερα από τις συνεχείς αλλαγές στη σύνθεση και στον αριθμό των μελών των κοινοβουλευτικών ομάδων τους. Όπως όλες οι κρίσιμες ψηφοφορίες της "μνημονιακής" εποχής και η σημερινή ολοκληρώθηκε με διαρροές για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία. Οι ρωγμές είναι βαθύτερες στην κομματική βάση, η οποία δεν ξεχνά ότι οι βουλευτές σε άλλη βάση και για άλλο λόγο εξελέγησαν πριν από 25 μόλις μήνες.

read more...
Nov17 11/17/2011 10:36:00 AM by Giannis

 Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώνονται σήμερα, Πέμπτη, οι εκδηλώσεις για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 
Οι πύλες του ιδρύματος θα κλείσουν στη 1 το μεσημέρι. Στις 2 προγραμματίζεται να ξεκινήσει η κεντρική εκδήλωση και μόλις ολοκληρωθεί θα πραγματοποιηθεί η πορεία.
 
Από τη Δευτέρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα, ενώ περίπου 7.000 αστυνομικοί περιπολούν στους δρόμους για την αποφυγή επεισοδίων.
read more...
Nov16 11/16/2011 1:00:00 PM by Giannis

 Το Εργατικό Κέντρο Αιγίου επισκέφτηκαν ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής (Ελεύθεροι Πολίτες), Βασίλης Οικονόμου, ο πρ Βουλευτής Β' Πειραιά, Νίκος Γαλανός και το μέλος των Ελευθέρων Πολιτών, ο επιχειρηματίας από το Αίγιο κ Δημήτρης Κόκλας. Συνομίλησαν με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, κ Νίκο Κόκλα, τον πρ Πρόεδρο του ΕΚ, κ Γιάννη Μαρίνο και τον αντιπρόεδρο του σωματείου ραδιοταξί Αιγίου κ Γιώργο Νικολάου, στα πλαίσια της περιοδείας στο νομό Αχαΐας την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.

read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω