Dec5 12/5/2011 3:30:00 PM by Giannis

 Συγκέντρωση το πρωί στην πλατεία Συντάγματος

 
Για την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Οι απεργοί προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 10:00 στην πλατεία Συντάγματος.
 
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση στην οποία υπάγονται και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ζητεί:
read more...
Dec5 12/5/2011 3:04:00 PM by Giannis

 Οι συντάξεις των αμέσως επόμενων μηνών και το Δώρο που θα δώσει το ΙΚΑ στους συνταξιούχους του είναι εξασφαλισμένα αλλά για το 2012-13 το ταμείο είναι υποχρεωμένο να πάρει νέο δάνειο-μαμούθ ύψους 3 δισ. ευρώ με υποθήκη τα ακίνητα και εκχωρώντας τα μελλοντικά έσοδά του.

 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ, το ΙΚΑ θα βρεθεί την επόμενη διετία σε δεινή οικονομική κατάσταση και γι’ αυτό εξετάζει τη σύναψη ενός πολύ μεγάλου δανείου με αντάλλαγμα τις μελλοντικές εισπράξεις του και υποθήκη στα ακίνητά του. Το ταμείο έχει να πληρώσει 1,1 εκ. κανονικές συντάξεις στους δικαιούχους του καθώς και άλλες 650.000 επικουρικές. Για φέτος, αρκέστηκε στο έξτρα 1 δισ. ευρώ της κρατικής ενίσχυσης που προήλθε από τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης αλλά και στις δόσεις της Τρόικα.
read more...
Dec5 12/5/2011 2:48:00 PM by Giannis

 Άκρως απαισιόδοξοι και απογοητευμένοι από τους πολιτικούς της χώρας είναι οι νέοι ηλικίας 18-34 ετών σύμφωνα με δημοσκόπηση. Μάστιγα η ανεργία. Αν είχαν την ευκαιρία θα έφευγαν από τη χώρα.

 
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για "Το Βήμα" της Κυριακής, οι νέοι είναι γεμάτοι φόβο και ανησυχία για όσα γίνονται στη χώρα.
 
Εμπιστεύονται μόνο τον εαυτό τους (62,7%) ενώ όσον αφορά τα κόμματα το ποσοστό μιλάει από μόνο του αφού αυτά εμπνέουν εμπιστοσύνη μόλις στο 0.6%!
 
Γενικά, το 66% των ερωτηθέντων έχουν τάσεις φυγής από την Ελλάδα και δηλώνουν ότι αν τους δινόταν η ευκαιρία θα έφευγαν δίχως σκέψη.
read more...
Dec5 12/5/2011 2:36:00 PM by Giannis

  Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής (Ελεύθεροι Πολίτες), Βασίλης Οικονόμου, επισκέφτηκε τον χώρο της Στέγης όπου πραγματοποιήθηκε η ετήσια χριστουγεννιάτικη αγορά. Ο Βουλευτής διαπίστωσε και από κοντά την σπουδαία κοινωνική προσφορά του Κέντρου αλλά και τις τεράστιες περικοπές της χρηματοδότησής του από το Υπουργείο Υγείας. 

read more...
Dec5 12/5/2011 2:26:00 PM by Giannis

 Με την παρουσία στελεχών της αυτοδιοίκησης και πολλών ενεργών πολιτών της Νίκαιας και των Δήμων του Πειραιά, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του στελέχους των Ελεύθερων Πολιτών, Μιχάλη Νικητάκη, στη Νίκαια.

Η μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων της Νίκαιας και των Δήμων της Β’ Πειραιά, δείχνει ότι η νέα πολιτική κίνηση «Ελεύθεροι Πολίτες» εκφράζει όλο και περισσότερο τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο και θα ενισχύσει σημαντικά τη ΔΗΜΑΡ, στην συνεργασία των επερχόμενων εθνικών εκλογών.
read more...
Dec2 12/2/2011 12:35:00 PM by Giannis

 Κινδυνεύουν περίθαλψη-επιδόματα

 
Δραστικές περικοπές σε μία σειρά επιδομάτων και παροχών που λαμβάνουν ασθενείς με χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας, συνεπάγεται ο περιορισμός των ποσοστών αναπηρίας που προβλέπει ο Κανονισμός Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας του υπουργείου Εργασίας, για νοσήματα όπως η μεσογειακή αναιμία, ο αυτισμός, ο διαβήτης αλλά και για ανθρώπους που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ή πάσχουν από AIDS. 
read more...
Dec2 12/2/2011 11:23:00 AM by Giannis

  

«Βροχή» οι προσφυγές για το «χαράτσι» της ΔΕΗ στα ακίνητα το οποίο κρίνεται σήμερα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Λόγω σοβαρότητας της υπόθεσης, η συζήτηση έχει οριστεί με βάση τις διατάξεις την πρότυπη δίκη.
 
Εισηγήτρια θα είναι η σύμβουλος Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα, η οποία ωστόσο αύριο θα αναφερθεί μόνο στα επιχειρήματα που επικαλούνται οι προσφυγές χαρακτηρίζοντας το «χαράτσι» ως νέο φόρο και όχι ειδικό τέλος κατά παράβαση του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. 
read more...
Dec1 12/1/2011 8:45:00 PM by Giannis

 Αθήνα, 01-12-2011

 
 
Σας ενημερώνουμε ότι οι Προσωρινές Επιτροπές Στήριξης της Πολιτικής Κίνησης «Ελεύθεροι Πολίτες» στους Νομούς Τρικάλων και Σερρών, στο Θριάσιο (Αττική) και στους Δήμους Ασπροπύργου (Αττική), Αχαρνών (Αττική), Μαραθώνα (Αττική), Μεγαρέων – Ν. Περάμου (Αττική), Παύλου Μελά (Θεσσαλονίκη) και Αιγίου (Αχαΐα) αποτελούνται από τα εξής μέλη:
 
 
 
read more...
Dec1 12/1/2011 10:44:00 AM by Giannis

 Με απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινά ο μήνας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις περικοπές σε δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις. H πρώτη μάλιστα πανελλαδική απεργία, επί των ημερών της μεταβατικής κυβέρνησης. Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι (13:00) θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή.

 
Με στάσεις εργασίας αλλά και 24ωρη απεργία απαντούν στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Μ., στα Μέσα Ενημέρωσης, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δικαστικοί και διάφοροι άλλοι κλάδοι.
 
Μ.Μ.Μ.
 
Ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας (05:00 π.μ. της Παρασκευής). 
read more...
Nov30 11/30/2011 4:33:00 PM by Giannis

Συγχωνεύονται σε ένα τα πέντε μεγαλύτερα: ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΙΚΑ, Δημοσίου και ιδιωτικών υπαλλήλων.

Σε ένα Ταμείο-γίγαντα θα συγχωνευθούν τα πέντε μεγαλύτερα επικουρικά ταμεία από την 1η/1/2012 (των τραπεζών, των ΔΕΚΟ, του ΙΚΑ, του Δημοσίου και των ιδιωτικών υπαλλήλων), ενώ οι συντάξεις που θα χορηγηθούν θα μειωθούν μεσοσταθμικά κατά 15%, με τις περικοπές να φθάνουν όμως έως και το 50% σε ορισμένα από αυτά.
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω