Dec14 12/14/2011 11:02:00 AM by Giannis

 Χειρόφρενο σηκώνουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό από την έναρξη της βάρδιας αύριο Πέμπτη 15/12 μέχρι τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής. Αντιδρούν στην εφεδρεία και στις μειώσεις προσωπικού.

Την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της Αττικό Μετρό Α.Ε..
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν  - όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση - "στις εξοντωτικές περικοπές στους μισθούς και τις επερχόμενες μαζικές απολύσεις μέσω της εργασιακής εφεδρείας".
read more...
Dec13 12/13/2011 3:40:00 PM by Giannis

 Η ανάλυση που παρουσιάζει η δημοσκόπηση μπορεί να αποτελέσει «οδηγό» για τη στρατηγική της Ν.Δ. στο στόχο προς την αυτοδυναμία, καθώς «αποκαλύπτει» τις κομματικές προτιμήσεις των νέων και των φοιτητών, των μικρομεσαίων και των δημοσίων υπαλλήλων, των αγροτών και των κατοίκων των αστικών κέντρων.

 

Σύμφωνα με τη Μetron, οι σημαντικές απώλειες του ΠΑΣΟΚ αποτυπώνονται σε όλες τις δημογραφικές κατηγορίες ανεξαιρέτως, ενώ ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά (10,8% και 10,1% αντίστοιχα) σημειώνει σε όσους αυτοτοποθετούνται στην εργατική τάξη και στους μικρομεσαίους – από τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης.

read more...
Dec13 12/13/2011 3:14:00 PM by Giannis

 Θα ζήσουμε να το δούμε και αυτό: να γίνονται εκλογές και να μην είναι υποψήφιοι ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Θόδωρος Πάγκαλος! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο ΠΑΣΟΚ έχει υπάρξει και έχει υιοθετηθεί η πρόταση να μπει όριο ηλικίας για όλους τους υποψήφιους βουλευτές, και αυτό ορίζεται να είναι τα 70 έτη.

 
Πρόκειται για μία «φωτογραφική» διάταξη, καθώς έτσι πετούν εκτός Βουλής τον Πάγκαλο και τον Κακλαμάνη.
read more...
Dec13 12/13/2011 2:27:00 PM by Giannis

 Με την συμμετοχή πολλών ενεργών πολιτών από την Κερατέα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των Ελεύθερων Πολιτών στην Κερατέα με την συμμετοχή και του ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής (Ελεύθεροι Πολίτες), Βασίλη Οικονόμου.

Στην τοποθέτησή του ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι όταν μια κοινωνία είναι ενωμένη και αποφασισμένη μπορεί να πετύχει πολλά και οι κάτοικοι της Κερατέας που αγωνίστηκαν για ένα δίκαιο σκοπό το απέδειξαν αυτό πολύ καλά. Κατάφεραν να σταματήσουν μια πολιτική παρέμβαση στην περιοχή που δεν είχε καμία στην ουσία θεμελίωση στα επιστημονικά δεδομένα της διαχείρισης των απορριμμάτων, δεν είχε καμία θεμελίωση στην τοπική κοινωνία, δεν είχε καμία θεμελίωση στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά δικαιώματα. Λύσεις δεν θα δοθούν με κλεφτές ματιές χωρίς να γίνεται ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες. 
read more...
Dec13 12/13/2011 12:32:00 PM by Giannis

 Στο «κόκκινο» έχει περιέλθει η ρευστότητα της ΔΕΗ, με τα ταμειακά διαθέσιμά της να έχουν μειωθεί κατά 62% μέσα σε εννέα μήνες και τα τοκοχρεολύσια που λήγουν το 2012 να ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, απειλώντας με ασφυξία την επιχείρηση.

 
Σε αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, άνω του  15% για ορισμένες κατηγορίες καταναλωτών, προσανατολίζεται από την 1η Ιανουαρίου 2012 η κυβέρνηση. Οι νέες αυξήσεις αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδος, αφού πρώτα βέβαια γνωμοδοτήσει η Ρυθμιστική Αρχή  Ενέργειας για το ύψος της αναπροσαρμογής των τιμολογίων.
 
read more...
Dec13 12/13/2011 12:20:00 PM by Giannis

Με 24ωρη απεργία και αποχή από τις εργασίες τους αύριο, Τετάρτη, ξεκινά ο κύκλος κινητοποιήσεων των 110.000 διπλωματούχων μηχανικών της χώρας για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου τους.

 
Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 9:30 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας στην Τράπεζα της Ελλάδος για τα αποθεματικά του ασφαλιστικού Ταμείου και συμβολική κατάληψη του τμήματος εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ και του ΕΤΑΑ.
 
read more...
Dec13 12/13/2011 11:51:00 AM by Giannis

 Πέφτουν αλλά όχι όσο θα δικαιολογούσε το πάγωμα των αγοραπωλησιών στην κτηματαγορά

Περαιτέρω πτώση στις τιμές των ακινήτων, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να δέχονται τα μεγάλου μεγέθους σπίτια και τα νεόδμητα σε ακριβές περιοχές, προβλέπει για το 2012 η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ωστόσο, άλλοι παράγοντες του κλάδου προβλέπουν διψήφια ποσοστά μειώσεων του χρόνου, άνω του 10%, τονίζοντας ότι οι αντοχές των κατασκευαστών που κρατούν τις τιμές των ακινήτων στο ύψος τους σταδιακά εξανεμίζονται και πως δεν είναι λογικό σε μια χώρα με βαθιά ύφεση για τέταρτη συνεχόμενη από το 2008 χρονιά οι τιμές να πέφτουν με το σταγονόμετρο

read more...
Dec13 12/13/2011 11:42:00 AM by Giannis

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ, ΔΕΗ, ΥΠΠΟ - ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Στην πρόσληψη 2.490 εποχικών υπαλλήλων με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου προχωρούν, έως το τέλος του έτους, 74 φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
read more...
Dec12 12/12/2011 11:23:00 AM by Giannis

 Σε τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, προχωρεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου η ΑΔΕΔΥ, "ημέρα δράσης των εργαζομένων στο Δημόσιο", όπως την ονομάζει. Όπως καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ...  με πρόσχημα το χρέος "επιχειρείται να αφαιρεθεί από τους εργαζόμενους και τους λαούς κάθε κατάκτηση και δικαίωμα που έχει κερδηθεί με αγώνες τον τελευταίο αιώνα".

read more...
Dec12 12/12/2011 10:25:00 AM by Giannis

Στο στόχαστρο το προσωπικό από τους καταργούμενους φορείς και τις οργανικές μονάδες του Δημοσίου. Περικοπές σε συντάξεις – εφάπαξ

Την απαίτηση να απολυθούν 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα μεταφέρουν στην ελληνική κυβέρνηση -σύμφωνα με πληροφορίες- οι εκπρόσωποι της τρόικας, που φτάνουν σήμερα στην Αθήνα, μετά την αποτυχία εφαρμογής του μέτρου της εφεδρείας, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου που δόθηκε στη δημοσιότητα το περασμένο Σάββατο.
Το αναθεωρημένο Μνημόνιο που έχει υπογραφεί από τα τέλη Οκτώβρη, προβλέπει νέα μέτρα για τα έτη 2013 και 2014 ύψους 7 δισ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια (δικαστικοί λειτουργοί, ένστολοι κ.τ.λ.) όπως επίσης και μειώσεις στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα. Προβλέπει επίσης τη μονιμοποίηση του τέλους ακινήτων, η οποία θα θεσμοθετηθεί τον Μάρτιο στο φορολογικό νομοσχέδιο, το «σαρωτικό» άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, και την επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων με πωλήσεις ΔΕΚΟ.
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω