Dec15 12/15/2011 11:03:00 AM by Giannis

 Συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία θα έχουν σήμερα τα ανώτερα στελέχη της τρόικας.

Οι κ. Ματίας Μορς (από την πλευρά της Ε.Ε.), Κλάους Μαζούχ (από την ΕΚΤ) και Πολ Τόμσεν (από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) θα συναντηθούν 11 το πρωί με τον πρωθυπουργό, ενώ θα ακολουθήσει ραντεβού του κ. Παπαδήμου και με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ στις 12.30 το μεσημέρι.
Στη συνέχεια, στις 16:00 θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ στις 7το απόγευμα ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.
read more...
Dec14 12/14/2011 5:52:00 PM by Giannis

 Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής (Ελεύθεροι Πολίτες), Βασίλης Οικονόμου, σε παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών, όπου συζητήθηκε το ζήτημα της ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας τόνισε μεταξύ άλλων:

 

«Είναι πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης να υποστηρίξει την ασφάλεια των πολιτών.  Το βάρος της ασφάλειας δεν μπορεί να πέφτει μόνο στις πλάτες της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην αυταπάρνηση των αστυνομικών. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και οφείλει να τις αναλάβει η κυβέρνηση. Περιμένουμε με αγωνία πολλούς μήνες να βρει κονδύλια να γεμίζει τα ντεπόζιτα των οχημάτων με βενζίνη που χρησιμοποιεί η ΕΛΑΣ και να στελεχώσει επαρκώς τα αστυνομικά τμήματα ειδικά στις παραμελημένες περιοχές όπως είναι ο Ασπρόπυργος, ο δήμος Αχαρνών, τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι

read more...
Dec14 12/14/2011 1:26:00 PM by Giannis

 Πανομοιότυπη εικόνα ως προς την πρόθεση ψήφου και στη νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Kontra Channel. Δεκατρείς μονάδες η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, 12% το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά τον ΛΑΟΣ, άνετα η ΔΗΜΑΡ στη Βουλή.

 
Μιλάμε για ενδεχόμενο να υπάρξουν επτά κόμματα στη νέα βουλή (μαζί με τους οικολόγους). Οριακά περί του 3% η ΔΗΣΥ, όγδοο κόμμα στις προτιμήσεις.
 
Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Κυβέρνηση συνεργασίας δεν απολαμβάνει πλέον ούτε της δημοσκοπικής εμπιστοσύνης των πολιτών. Παράλληλα φθείρεται κι ο Παπαδήμος, αλλά με πιο αργό ρυθμό.
read more...
Dec14 12/14/2011 11:36:00 AM by Giannis

 Μόνο τα 20 από τα 100 ευρώ φόρου και προστίμων πηγαίνουν στα δημόσια ταμεία, ενώ 40 ευρώ μπαίνουν στις τσέπες των εφοριακών. Η αποκάλυψη έγινε στη χθεσινή ημερίδα «Φοροδιαφυγή και κοινωνική δικαιοσύνη» που διοργάνωσαν το ΕΛΙΑΜΕΠ, το ΙΟΒΕ, η Kantor και η Κίνηση Πολιτών.

Ο πρώην γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης μίλησε για το αλισβερίσι ή κοινώς το λάδωμα που κυριαρχεί μεταξύ εφοριακών και φορολογουμένων, εξηγώντας ότι από τα κάθε 100 ευρώ φόρου, το 40% είναι έκπτωση που παρέχει το Δημόσιο, το άλλο 40% πάει στην τσέπη του ελεγκτή - εφοριακού και μόλις 20% φτάνει στα δημόσια ταμεία.
read more...
Dec14 12/14/2011 11:24:00 AM by Giannis

 Τα τέλη κυκλοφορίας είναι το νέο πεδίο μάχης των τραπεζών, που αναζητούν επιπλέον έσοδα αλλά και πελατεία μέσω της νέας οφειλής που καλούνται να πληρώσουν τα νοικοκυριά έως το τέλος του χρόνου.

Προκειμένου να τα καταφέρουν, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δελεάζουν τους υποψήφιους πελάτες μέσω άτοκων δόσεων, αλλά και έκπτωσης που φτάνει στο 3% της αξίας των τελών, αρκεί οι οφειλέτες να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική τους κάρτα.
read more...
Dec14 12/14/2011 11:12:00 AM by Giannis

 Οσοι πληρούν τις προϋποθέσεις και αρνήθηκαν να ενταχθούν στο μέτρο θα αναγκαστούν να επιστρέψουν τα ποσά που εισέπραξαν επιπλέον. Στο στόχαστρο οι υπάλληλοι που κρύβουν ένσημα του ιδιωτικού τομέα και διορίστηκαν μετά το 1983

Με «πρόστιμο» που μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 330 ευρώ τον μήνα... απειλεί το υπουργείο Οικονομικών όσους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις, δεν μπαίνουν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς εφεδρείας.
Σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη, η οποία κοινοποιήθηκε σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, οι υπάλληλοι που... αγνόησαν την εφεδρεία θα κληθούν όταν συνταξιοδοτηθούν να επιστρέψουν τα ποσά που εισέπραξαν κατά τη χρονική περίοδο κατά την οποία θα έπρεπε να είχαν τεθεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.Το «ψαλίδισμα» δεν μπορεί να υπερβαίνει το 25% της σύνταξης και υπολογίζεται έως τα 330 ευρώ τον μήνα.
Με αυτήν την απόφαση κατά κύριο λόγο στο «στόχαστρο» μπαίνουν μόνιμοι υπάλληλοι που έχουν διοριστεί μετά το 1983 και «κρύβουν» ένσημα του ιδιωτικού τομέα.
read more...
Dec14 12/14/2011 11:02:00 AM by Giannis

 Χειρόφρενο σηκώνουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό από την έναρξη της βάρδιας αύριο Πέμπτη 15/12 μέχρι τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής. Αντιδρούν στην εφεδρεία και στις μειώσεις προσωπικού.

Την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της Αττικό Μετρό Α.Ε..
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν  - όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση - "στις εξοντωτικές περικοπές στους μισθούς και τις επερχόμενες μαζικές απολύσεις μέσω της εργασιακής εφεδρείας".
read more...
Dec13 12/13/2011 3:40:00 PM by Giannis

 Η ανάλυση που παρουσιάζει η δημοσκόπηση μπορεί να αποτελέσει «οδηγό» για τη στρατηγική της Ν.Δ. στο στόχο προς την αυτοδυναμία, καθώς «αποκαλύπτει» τις κομματικές προτιμήσεις των νέων και των φοιτητών, των μικρομεσαίων και των δημοσίων υπαλλήλων, των αγροτών και των κατοίκων των αστικών κέντρων.

 

Σύμφωνα με τη Μetron, οι σημαντικές απώλειες του ΠΑΣΟΚ αποτυπώνονται σε όλες τις δημογραφικές κατηγορίες ανεξαιρέτως, ενώ ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά (10,8% και 10,1% αντίστοιχα) σημειώνει σε όσους αυτοτοποθετούνται στην εργατική τάξη και στους μικρομεσαίους – από τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης.

read more...
Dec13 12/13/2011 3:14:00 PM by Giannis

 Θα ζήσουμε να το δούμε και αυτό: να γίνονται εκλογές και να μην είναι υποψήφιοι ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Θόδωρος Πάγκαλος! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο ΠΑΣΟΚ έχει υπάρξει και έχει υιοθετηθεί η πρόταση να μπει όριο ηλικίας για όλους τους υποψήφιους βουλευτές, και αυτό ορίζεται να είναι τα 70 έτη.

 
Πρόκειται για μία «φωτογραφική» διάταξη, καθώς έτσι πετούν εκτός Βουλής τον Πάγκαλο και τον Κακλαμάνη.
read more...
Dec13 12/13/2011 2:27:00 PM by Giannis

 Με την συμμετοχή πολλών ενεργών πολιτών από την Κερατέα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των Ελεύθερων Πολιτών στην Κερατέα με την συμμετοχή και του ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής (Ελεύθεροι Πολίτες), Βασίλη Οικονόμου.

Στην τοποθέτησή του ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι όταν μια κοινωνία είναι ενωμένη και αποφασισμένη μπορεί να πετύχει πολλά και οι κάτοικοι της Κερατέας που αγωνίστηκαν για ένα δίκαιο σκοπό το απέδειξαν αυτό πολύ καλά. Κατάφεραν να σταματήσουν μια πολιτική παρέμβαση στην περιοχή που δεν είχε καμία στην ουσία θεμελίωση στα επιστημονικά δεδομένα της διαχείρισης των απορριμμάτων, δεν είχε καμία θεμελίωση στην τοπική κοινωνία, δεν είχε καμία θεμελίωση στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά δικαιώματα. Λύσεις δεν θα δοθούν με κλεφτές ματιές χωρίς να γίνεται ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες. 
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω