Jan4 1/4/2012 1:07:00 PM by Giannis

 Υψηλόβαθμος υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας άφησε χθες σαφείς αιχμές για την εμπλοκή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας σε κυκλώματα παραεμπορίου.

Καταγγελίες ότι ανώτατα στελέχη δημοτικών αστυνομικών, εμπλέκονται σε υποθέσεις υπόθαλψης και διευκόλυνσης παραεμπόρων ελέγχει ήδη η ΕΥΠ, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ενώ και για το λαθρεμπόριο καυσίμων συγκεντρώνονται στοιχεία για τον ίδιο λόγο. Έχει διαπιστωθεί ότι δεν προχωράει η εγκατάσταση του συστήματος εισροών - εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων διότι υπάρχει συναλλαγή, κάτω από το τραπέζι, μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών (υπηρεσιακοί, εφοριακοί, τελωνειακοί παράγοντες) με μέρος της αλυσίδας διακίνησης των καυσίμων.
read more...
Jan3 1/3/2012 5:32:00 PM by Giannis

Δρομολογείται, όπως όλα δείχνουν, η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες, από 9 που είναι σήμερα. Η αλλαγή θα ισχύσει για τις σειρές που θα καταταγούν μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης και όχι για τους ήδη υπηρετούντες.

read more...
Jan3 1/3/2012 5:25:00 PM by Giannis

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (cedefop), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ένας στους έξι Ευρωπαίους της ηλικιακής κατηγορίας 18 έως 24 ετών ή αν προτιμάτε το 16,5% του ευρωπαϊκού νεανικού πληθυσμού, βρισκόταν ακριβώς σε αυτή την κατάσταση το 2010 και «τα δεδομένα για το 2011, αν και δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, είναι πιθανόν να δείξουν περαιτέρω επιδείνωση».

read more...
Jan2 1/2/2012 2:58:00 PM by Giannis

 Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να προσέλθουν στους αρμόδιους Δήμους όσοι έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τη διόρθωση των λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.

 
Σε κάθε περίπτωση, οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν το τέλος που υπολογίστηκε για φέτος και μετά τη διόρθωση των στοιχείων, η διαφορά θα αφαιρεθεί από το τέλος ακινήτων του 2012, όπως σημειώνει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.
 
Παράλληλα, η ίδια εγκύκλιος παρέχει οδηγίες για τη διευκόλυνση πληρωμής του τέλους, για όσους φορολογούμενους δηλώνουν αδυναμία πληρωμής.
 
Σημειώνεται ότι η εγκύκλιος αυτή εκδόθηκε βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εξόφληση του τέλους του 2012 σε πέντε διμηνιαίες δόσεις, και την 31η Μαρτίου ως ημερομηνία υπολογισμού του τέλους ακινήτων για το 2012.
read more...
Dec28 12/28/2011 10:05:00 AM by Giannis

 Παρκάρουν τα ΙΧ στις εφορίες

Η κρίση οδηγεί πολλούς φορολογούμενους να θέτουν σε προσωρινή ακινησία τα οχήματά τους προκειμένου να περιορίσουν τα έξοδα. Πάνω από 250.000 ΙΧ αναμένεται να αποσυρθούν φέτος
 
Ουρά κάνουν πολίτες στην Εφορία Παλλήνης για να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους
 

Σπάει όλα τα ρεκόρ η προσέλευση των φορολογουμένων στις εφορίες για κατάθεση πινακίδων και, σύμφωνα με εκτιμήσεις των εφοριακών, φέτος αναμένεται να αποσυρθούν από την κυκλοφορία πάνω από 250.000 οχήματα

read more...
Dec23 12/23/2011 11:36:00 AM by Giannis

 Την επιστροφή των αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας και των πινακίδων αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων αποφάσισε το υπουργείο...

Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους στις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
 
Η απόφαση αφορά τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και σήμερα, ενώ η επιστροφή τους στους κατόχους τους θα ξεκινήσει σήμερα.
read more...
Dec23 12/23/2011 11:19:00 AM by Giannis

 Στην πολιτική αβεβαιότητα που έχει μπλοκάρει όλες τις μεγάλες αποφάσεις έχει κολλήσει το φορολογικό νομοσχέδιο.

 
Δύο είναι τα κρίσιμα θέματα που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών να συμπεριλάβει στο υπό κατάρτηση φορολογικό νομοσχέδιο.
 
Το πρώτο έχει να κάνει με τις αλλαγές στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών με την καθιέρωση νέων αντικειμενικών κριτηρίων ώστε να μην δηλώνονται προκλητικά χαμηλά εισοδήματα. Το δεύτερο η κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και η αντικατάσταση του νέου ποινολογίου με ένα νέο σύστημα που θα βασίζεται στην απλοποίηση των διαδικασιών και στην αυστηροποίηση των ποινών στις περιπτώσεις κατ΄εξακολούθησης φοροδιαφυγής.
 
read more...
Dec23 12/23/2011 11:07:00 AM by Giannis

 Σε δύο από τρία έτη μειώνεται ο χρόνος παραμονής δασκάλων και καθηγητών στον πρώτο τόπο διορισμού. Διπλασιάζονται οι μονάδες μετάθεσης για όσους παραμείνουν προαιρετικά τρίτο ή τέταρτο χρόνο

Βελτιώσεις στο σύστημα των αποσπάσεων και των διορισμών δασκάλων και καθηγητών και διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την ειδική αγωγή προανήγγειλε χθες η υπουργός Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση που είχε με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία, ενώ απέκλεισε την πιθανότητα να γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τις υπόλοιπες κατηγορίες εκπαιδευτικών.
Οσον αφορά τους διορισμούς, η υπουργός είπε ότι προωθείται σχετική ρύθμιση για τη μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στον πρώτο τόπο διορισμού από τα 3 στα 2 έτη, όπως επανειλημμένα ζητούσαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Διευρύνονται επίσης τα κίνητρα για την προαιρετική παραμονή των εκπαιδευτικών για δύο επιπλέον έτη στις θέσεις τους, με τον διπλασιασμό του αριθμού των μονάδων μετάθεσης που εξασφαλίζει ο εκπαιδευτικός που παραμένει για τρίτο και τέταρτο χρόνο.
read more...
Dec22 12/22/2011 12:24:00 PM by Giannis

 Σε αύξηση της θητείας των κληρωτών κατά 3 μήνες θα προχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με παράλληλη αύξηση του χρόνου παραμονής των διοικητών των μονάδων κατά ένα χρόνο.

 
Ειδικότερα, η θητεία στα τρία σώματα διαμορφώνεται πλέον ως εξής:
- στον Στρατό Ξηράς από 9 σε 12 μήνες.
- στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία από 12 σε 15 μήνες.
 
Με την τρίμηνη αύξηση, η «οροφή» του ελληνικού στρατού θα ανέβει από τα 45.000 στα 60.000 άτομα και θα καλυφθούν πολλά από τα κενά που υπάρχουν ακόμα και σε μονάδες πρώτης γραμμής.
read more...
Dec22 12/22/2011 11:11:00 AM by Giannis

 Σας ενημερώνουμε ότι οι Προσωρινές Επιτροπές Στήριξης της Πολιτικής Κίνησης «Ελεύθεροι Πολίτες» στους Νομούς Έβρου, Πιερίας και Κοζάνης και στους Δήμους Αθήνας (Α’ Αθήνας), Κορδελιού – Ευόσμου (Α’ Θεσσαλονίκης) Πάτρας (Αχαΐα), Γαλατσίου (Β’ Αθήνας), Χαϊδαρίου (Β’ Αθήνας), Χαλανδρίου (Β’ Αθήνας) και Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος (Β’ Αθήνας), στα Σπάτα (Αττική) και στην Αρτέμιδα (Αττική)  αποτελούνται από τα εξής μέλη:

read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω