Jan20 1/20/2012 5:22:00 PM by Giannis

 Τελεσίγραφο για άμεση νομοθετική ρύθμιση ώστε να περικοπούν οι επικουρικές συντάξεις και να ενοποιηθούν τα ασφαλιστικά επικουρικά ταμεία στέλνει η τρόικα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, το όλο θέμα τίθεται ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αθηνά Δρέττα δήλωσε χτες ότι «τα λεφτά για τις επικουρικές φθάνουν μέχρι το Πάσχα». Σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου, η τρόικα μεταξύ άλλων ζήτησε και την άμεση μείωση κατά 50% του αριθμού των υπαλλήλων που υπηρετούν στα επικουρικά ταμεία (από 600 σε 300), θέμα που τελικά παραπέμφθηκε στον γενικό κυβερνητικό σχεδιασμό για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 μέχρι το 2015 μέσω συνταξιοδοτήσεων.
read more...
Jan20 1/20/2012 5:15:00 PM by Giannis

 Με «αντιπερισπασμό» προσπαθεί να απαντήσει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, στην πρόταση - καταπέλτη του εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Εφετών για την προφυλάκιση του ίδιου και του τέως αντιδημάρχου Οικονομικών Μιχάλη Ζορπίδη για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης - μαμούθ. Την προφυλάκιση των δύο ανδρών θα κρίνει το Συμβούλιο Εφετών κάνοντας ή όχι δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα. Υπενθυμίζεται ότι σε τραπεζικούς λογαριασμούς του τέως δημάρχου βρέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 1.000.040 ευρώ που δεν δικαιολογείται

read more...
Jan20 1/20/2012 1:32:00 PM by Giannis

 Η άμεση εφαρμογή των αλλαγών στα Ταμεία είναι προαπαιτούμενο για την καταβολή της δόσης, τόνισαν οι δανειστές στον υπουργό Εργασίας. Συναίνεση όλων των κομμάτων ζητά ο Γ. Κουτρουμάνης.

Τελεσίγραφο στέλνει η τρόικα για τις επικουρικές συντάξεις, τονίζοντας πως η υλοποίηση των αλλαγών είναι προαπαιτούμενο για την καταβολή της δόσης. Το τεχνικό κλιμάκιο των δανειστών είχε την Τετάρτη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και τη γενική γραμματέα Αθηνά Δρέττα, όπου συζητήθηκε το σχέδιο για τα επικουρικά ταμεία (το οποίο προβλέπει μεσοσταθμική μείωση 15% σε όσους φορείς έχουν ελλείμματα).
read more...
Jan20 1/20/2012 11:51:00 AM by Giannis

 Εναντιώνεται με σφοδρότητα η Κεντρική Ένωση Δήμων Αττικής (ΚΕΔΑ) στην πρόβλεψη του νομοσχεδίου του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την «ποινική προστασία του περιβάλλοντος», σύμφωνα με την οποία την ευθύνη πληρωμής των προστίμων από τη συνέχιση λειτουργίας των ΧΑΔΑ (Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων) θα έχουν πλέον οι δήμοι εντός των οποίων βρίσκονται.

 
Σύμφωνα με το κείμενο παρατηρήσεων της ΚΕΔΑ που κατατέθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, είναι ηθικά άδικο να μετακυλίονται στους δήμους τα πρόστιμα, αφού «η διαχείριση των στερεών αποβλήτων είναι μια διαδικασία που περιέχει πράξεις και αποφάσεις οι οποίες ξεκινούν από το κράτος, τις περιφέρειες και μετά φθάνουν στους δήμους και τους φορείς τους».
read more...
Jan20 1/20/2012 11:01:00 AM by Giannis

 Ο διαγωνισμός θα αφορά 500 θέσεις νηπιαγωγών και δασκάλων και οι τοποθετήσεις θα γίνουν τα δύο επόμενα σχολικά έτη.

Οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί θα απορροφηθούν σε Ειδικά Δημοτικά Σχολεία, Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Τμήματα Eνταξης, Παράλληλη Στήριξη και Κατ'οίκον Διδασκαλία
Τον ερχόμενο Ιούνιο αναμένεται να διεξαχθεί ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς που θα στελεχώσουν σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, εξετάζεται το ενδεχόμενο διεξαγωγής και ενός ξεχωριστού διαγωνισμού για τις ειδικότητες Φιλολόγων και Μαθηματικών, προκειμένου να τοποθετηθούν σε δομές ειδικής αγωγής.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του διαγωνισμού, η υπουργός Παιδείας Aννα Διαμαντοπούλου και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γιώργο Βέη.
read more...
Jan19 1/19/2012 10:36:00 AM by Giannis

 Μειωμένες έως και 30% θα είναι για το 2012 οι αμοιβές των συμβολαιογράφων σε σχέση με πέρυσι μετά την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης που καθορίζουν τα «δικαιώματα των συμβολαιογράφων».

 
Πλέον, για την κατάρτιση πράξεων, το αντικείμενο των οποίων αποτιμάται σε χρήμα, ο συμβολαιογράφος εισπράττει:
 
α) πάγια αμοιβή είκοσι (20) ευρώ και αναλογική αμοιβή, η οποία υπολογίζεται με βάση την συνολική αξία που δηλώνεται στο συμβόλαιο ή τη μεγαλύτερη αξία που καθορίζεται από την αρμόδια αρχή, προσωρινά ή οριστικά. Το ποσοστό της αμοιβής αυτής, ανάλογα με το ύψος της αξίας του αντικειμένου της συναλλαγής, καθορίζεται ως εξής:
read more...
Jan19 1/19/2012 10:30:00 AM by Giannis

 Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου αναμένεται να αρχίσουν οι διαδικασίες για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που αποφάσισε χθες το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, στην συνεδρίασή του υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν, το αργότερο, μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα.
Ειδικότερα, το διήμερο 3-4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η προγραμματική Εθνική Συνδιάσκεψη, το διήμερο 10-11 θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο για την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του Κινήματος και το διήμερο 17-18 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου.
Ωστόσο, είναι πιθανό η εκλογή προέδρου να μετακινηθεί για μία ή δύο εβδομάδες, στην περίπτωση κατά την οποία δεν έχει εγκριθεί το PSI και δεν έχει ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση.
read more...
Jan18 1/18/2012 11:35:00 AM by Giannis

 O Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας προχωρούν σήμερα σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 13:00 μέχρι τις 17:00, ελλείψει οποιασδήποτε νέα εξέλιξης η οποία θα εκτόνωνε την κρίση.

 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Κλαδικής των Ελεγκτών (ΠΑΣΕΕΚ) Γιώργος Γεωργίου, ανέφερε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με την τελευταία ανακοίνωση που είχαν εκδώσει και δεν υπήρξε καμιά εξέλιξη.
read more...
Jan18 1/18/2012 10:57:00 AM by Giannis

 Πέμπτο κόμμα στην Β’ Αθήνας αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνοντας το 7,3% των προτιμήσεων του εν λόγω εκλογικού σώματος. Το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει από μυστική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό πολιτικού Οργανισμού, και η οποία έρευνα, παραδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. Από κει και πέρα πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η Ν.Δ. και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ, η «Δημοκρατική Αριστερά», το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ.

 
Μιλάμε για πραγματικό βατερλό. Για ουσιαστική διάλυση του πολιτικού συστήματος, αφού το άθροισμα των ποσοστών που λαμβάνουν τα κόμματα, μετά μεγάλης δυσκολίας προσεγγίζει το 50%.
 
read more...
Jan17 1/17/2012 5:09:00 PM by Giannis

 Με συνοπτικές διαδικασίες το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί στην απελευθέρωση 136 επαγγελμάτων και υπηρεσιών. Η προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε χθες αιφνιδιαστικά, λίγο πριν από την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα.

Σε πλήρη απελευθέρωση... εξπρές 136 επαγγελμάτων και υπηρεσιών προχωρεί η κυβέρνηση. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων δημοφιλή επαγγέλματα (αρτοποιός, διερμηνέας, ασφαλιστής, οπτικός, ξεναγός, μεσίτης, εφημεριδοπώλης) και υπηρεσίες που αφορούν κολέγια, ιδιωτικά σχολεία, ασφαλιστικές εταιρείες, παροχή υπηρεσιών ασφάλειας κ.ά. Λίγες ώρες πριν από την άφιξη των πρώτων κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα, o υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος προσέθεσε χθες διάταξη στο πολυνομοσχέδιο, η οποία προβλέπει το οριζόντιο άνοιγμα των επαγγελμάτων και την άρση όλων των περιορισμών στην ελεύθερη άσκησή τους.
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω