Dec28 12/28/2011 10:05:00 AM by Giannis

 Παρκάρουν τα ΙΧ στις εφορίες

Η κρίση οδηγεί πολλούς φορολογούμενους να θέτουν σε προσωρινή ακινησία τα οχήματά τους προκειμένου να περιορίσουν τα έξοδα. Πάνω από 250.000 ΙΧ αναμένεται να αποσυρθούν φέτος
 
Ουρά κάνουν πολίτες στην Εφορία Παλλήνης για να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους
 

Σπάει όλα τα ρεκόρ η προσέλευση των φορολογουμένων στις εφορίες για κατάθεση πινακίδων και, σύμφωνα με εκτιμήσεις των εφοριακών, φέτος αναμένεται να αποσυρθούν από την κυκλοφορία πάνω από 250.000 οχήματα

read more...
Dec23 12/23/2011 11:36:00 AM by Giannis

 Την επιστροφή των αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας και των πινακίδων αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων αποφάσισε το υπουργείο...

Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους στις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
 
Η απόφαση αφορά τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και σήμερα, ενώ η επιστροφή τους στους κατόχους τους θα ξεκινήσει σήμερα.
read more...
Dec23 12/23/2011 11:19:00 AM by Giannis

 Στην πολιτική αβεβαιότητα που έχει μπλοκάρει όλες τις μεγάλες αποφάσεις έχει κολλήσει το φορολογικό νομοσχέδιο.

 
Δύο είναι τα κρίσιμα θέματα που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών να συμπεριλάβει στο υπό κατάρτηση φορολογικό νομοσχέδιο.
 
Το πρώτο έχει να κάνει με τις αλλαγές στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών με την καθιέρωση νέων αντικειμενικών κριτηρίων ώστε να μην δηλώνονται προκλητικά χαμηλά εισοδήματα. Το δεύτερο η κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και η αντικατάσταση του νέου ποινολογίου με ένα νέο σύστημα που θα βασίζεται στην απλοποίηση των διαδικασιών και στην αυστηροποίηση των ποινών στις περιπτώσεις κατ΄εξακολούθησης φοροδιαφυγής.
 
read more...
Dec23 12/23/2011 11:07:00 AM by Giannis

 Σε δύο από τρία έτη μειώνεται ο χρόνος παραμονής δασκάλων και καθηγητών στον πρώτο τόπο διορισμού. Διπλασιάζονται οι μονάδες μετάθεσης για όσους παραμείνουν προαιρετικά τρίτο ή τέταρτο χρόνο

Βελτιώσεις στο σύστημα των αποσπάσεων και των διορισμών δασκάλων και καθηγητών και διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την ειδική αγωγή προανήγγειλε χθες η υπουργός Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση που είχε με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία, ενώ απέκλεισε την πιθανότητα να γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τις υπόλοιπες κατηγορίες εκπαιδευτικών.
Οσον αφορά τους διορισμούς, η υπουργός είπε ότι προωθείται σχετική ρύθμιση για τη μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στον πρώτο τόπο διορισμού από τα 3 στα 2 έτη, όπως επανειλημμένα ζητούσαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Διευρύνονται επίσης τα κίνητρα για την προαιρετική παραμονή των εκπαιδευτικών για δύο επιπλέον έτη στις θέσεις τους, με τον διπλασιασμό του αριθμού των μονάδων μετάθεσης που εξασφαλίζει ο εκπαιδευτικός που παραμένει για τρίτο και τέταρτο χρόνο.
read more...
Dec22 12/22/2011 12:24:00 PM by Giannis

 Σε αύξηση της θητείας των κληρωτών κατά 3 μήνες θα προχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με παράλληλη αύξηση του χρόνου παραμονής των διοικητών των μονάδων κατά ένα χρόνο.

 
Ειδικότερα, η θητεία στα τρία σώματα διαμορφώνεται πλέον ως εξής:
- στον Στρατό Ξηράς από 9 σε 12 μήνες.
- στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία από 12 σε 15 μήνες.
 
Με την τρίμηνη αύξηση, η «οροφή» του ελληνικού στρατού θα ανέβει από τα 45.000 στα 60.000 άτομα και θα καλυφθούν πολλά από τα κενά που υπάρχουν ακόμα και σε μονάδες πρώτης γραμμής.
read more...
Dec22 12/22/2011 11:11:00 AM by Giannis

 Σας ενημερώνουμε ότι οι Προσωρινές Επιτροπές Στήριξης της Πολιτικής Κίνησης «Ελεύθεροι Πολίτες» στους Νομούς Έβρου, Πιερίας και Κοζάνης και στους Δήμους Αθήνας (Α’ Αθήνας), Κορδελιού – Ευόσμου (Α’ Θεσσαλονίκης) Πάτρας (Αχαΐα), Γαλατσίου (Β’ Αθήνας), Χαϊδαρίου (Β’ Αθήνας), Χαλανδρίου (Β’ Αθήνας) και Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος (Β’ Αθήνας), στα Σπάτα (Αττική) και στην Αρτέμιδα (Αττική)  αποτελούνται από τα εξής μέλη:

read more...
Dec22 12/22/2011 10:52:00 AM by Giannis

 Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2012 παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων έτους 2011, όπως επίσης και της διόρθωσης στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης, μετά από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου.

 
Επίσης παρατείνεται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2012 η προθεσμία υποβολής μέσω διαδικτύου της κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης.
read more...
Dec21 12/21/2011 5:22:00 PM by Giannis

Η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. (08-09/12) αποτέλεσε ένα από τα πιο αντιδραστικά, ίσως το αντιδραστικότερο και αντιδημοκρατικότερο, ορόσημο στη διαδρομή της.
 
Στο όνομα της διάσωσης της ευρωζώνης και της σταθερότητας του ευρωνομίσματος ελήφθησαν αποφάσεις που επιβάλλουν την Ε.Ε. των πολλών ταχυτήτων, θέτουν αυστηρές προδιαγραφές για ισοσκελισμένους και πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, για δημόσια χρέη που δεν θα υπερβαίνουν το 60% του ΑΕΠ, τον «χρυσό» κανόνα και βαρύτατες κυρώσεις για την υλοποίησή τους, νέες επαχθέστερες φορολογικές και εργασιακές ρυθμίσεις και ασφαλώς πολιτικές «αιώνιας» λιτότητας, προκειμένου να επιτευχθούν οι ως άνω στόχοι!

read more...
Dec21 12/21/2011 5:14:00 PM by Giannis

 Ποινική δίωξη, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων

από παράνομες δραστηριότητες, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Για την ίδια πράξη, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε δίωξη εναντίον του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια, του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών Μιχάλη Ζορπίδη κι ενός υπαλλήλου - στελέχους των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.

read more...
Dec21 12/21/2011 12:06:00 PM by Giannis

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγ. Παρασκευή, 19/12/2011
 
Συναδέλφισσες -  συνάδελφοι,
Όλα τα σωματεία της ΕΡΤ και η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. καθώς και οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι - μέσα από τη Γενική τους Συνέλευση - (πλην του ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. που θα συμμετέχει με άλλο τρόπο) αποφασίσαμε να γίνει έκτακτη εισφορά 2€ από τον κάθε εργαζόμενο της ΕΡΤ, το οποίο θα παρακρατηθεί από την επόμενη μισθοδοσία, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, για να αποδοθεί στους εργαζόμενους του ALTER και του ΞΕΝΙΟΥ (τα σωματεία τους είναι μέλη και της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.), οι οποίοι έχουν 10 και 18 μήνες αντίστοιχα απλήρωτοι και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. 
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω