Jan17 1/17/2012 4:05:00 PM by Giannis

 Ούτε καν μια ασήμαντη επανάληψη της υπόσχεσης ότι δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ κατόρθωσαν οι αγωνιούντες δελφίνοι να αποσπάσουν από τον Γιώργο Παπανδρέου. Φρούδες αποδείχθηκαν οι ελπίδες τους κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου, ενός οργάνου που όπως αποδείχθηκε αυτός εξακολουθεί να ελέγχει. Αντιθέτως, ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ αποτρέλανε και έριξε σε κατάθλιψη τους επίδοξους διαδόχους του, βάζοντας τον... παραλίγο πρωθυπουργό Φίλιππο Πετσάλνικο να κάνει δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM. «Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι θέμα τι θέλει ή δεν θέλει ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος, αλλά των γενικότερων συνθηκών που διαμορφώνονται κάθε φορά» είπε ο πρόεδρος της Βουλής, αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο όχι μόνο να διεκδικήσει ο Γ. Παπανδρέου επανεκλογή του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να το πράξει ως... «σωτήρας» που δήθεν θα τον αναγκάζουν «οι γενικότερες συνθήκες»!

read more...
Jan17 1/17/2012 3:52:00 PM by Giannis

 Με περιβαλλοντικά και συγκοινωνιακά κριτήρια η έκδοση των νέων αδειών

Εντός της εβδομάδος αναμένεται να παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί
Με περιβαλλοντικές και συγκοινωνιακές μελέτες θα εντοπίζονται οι κατά τόπους ανάγκες για την έκδοση νέων αδειών ταξί. Αυτό θα ορίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την απελευθέρωση του κλάδου, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της εβδομάδας.
Ηδη χθες ο υπουργός, Μάκης Βορίδης, ξεκίνησε τη διαβούλευση με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, στους οποίους παρουσίασε τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου.
Οι ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου, όπως έχει ήδη αναφέρει ο κ. Βορίδης, θα προβλέπουν:
read more...
Jan17 1/17/2012 12:16:00 PM by Giannis

 «Κάθετη» η ΓΣΕΕ σε οτιδήποτε αφορά το μισθολογικό κόστος, προτάσεις για «πάγωμα» των μισθών θα ρίξουν στο τραπέζι οι εργοδότες. Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο για νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση αν δεν συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι

 
Ο πρώτος γύρος απευθείας συναντήσεων των κοινωνικών εταίρων για το μισθολογικό στον ιδιωτικό τομέα ξεκινά αυτήν την εβδομάδα, με την ΓΣΕΕ να συναντάται την Τετάρτη με τους εργοδοτικούς φορείς.
Η ΓΣΕΕ διαμηνύει πως δεν θα δεχθεί παρέμβαση σε ζητήματα που ρυθμίζονται στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δηλαδή τα δώρα, οι ωριμάνσεις και ο κατώτατος μισθός, βάζοντας στο τραπέζι μόνο τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους -με αντισταθμιστικά, όμως, μέτρα που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.
read more...
Jan17 1/17/2012 11:38:00 AM by Giannis

 Σε απεργιακό κλοιό αναμένεται να βρεθεί σήμερα η Αττική καθώς το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και τα έξι Εργατικά Κέντρα της Αττικής, καλούν όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες να συμμετέχουν...

Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Κινητοποίηση και από το ΠΑΜΕ, που καλεί σε συγκέντρωση επίσης στις 11:00 στην Ομόνοια.
Λόγω της απεργίας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας, ενώ ακινητοποιημένο θα παραμείνει το μετρό.
Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινηθούν ως εξής: 
read more...
Jan17 1/17/2012 10:32:00 AM by Giannis

 Τις 2.285 φτάνουν αυτή την εβδομάδα οι «ανοιχτές» θέσεις εποχικού προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου

Τις 2.285 φτάνουν αυτή την εβδομάδα οι «ανοιχτές» θέσεις εποχικού προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου. «Πόλο έλξης» για υποψήφιους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αποτελούν οι 524 θέσεις που προκήρυξαν Υπηρεσίες των ΕΛ.ΤΑ. στην Αττική, την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο. Τις θέσεις θα καταλάβουν διανομείς, υπάλληλοι εσωτερικής εκμετάλλευσης, οδηγοί και διαμετακομιστές. Εκατόν εβδομήντα έξι εποχικοί σε τεχνικές και βοηθητικές ειδικότητες προσλαμβάνονται σε 19 δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις.
read more...
Jan16 1/16/2012 5:01:00 PM by Giannis

 Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2012

 
Στο Καπανδρίτι πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου η πρώτη συνάντηση στελεχών των Ελεύθερων Πολιτών του Δήμου Ωρωπού με την συμμετοχή και του ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου. Στην συζήτηση αναλύθηκαν τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης των τριών κομμάτων, τα αδιέξοδα που δημιουργούνται για την χώρα και για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. 
read more...
Jan16 1/16/2012 11:31:00 AM by Giannis

 Την ώρα που οι εργαζόμενοι «στενάζουν» οικονομικά από τους φόρoυς και τις μειωσεις μισθων, οι αποκαλύψεις για τα κυκλωματα των εφοριακών που απέκτησαν τεράστιες περιουσίες διαγράφοντας χρέη και προστιμα εταιρειών, εξοργίζουν. Ο φάκελος των μιζαδόρων εφοριακών που ερευνάται από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη, περιέχει δεκάδες φωτογραφίες, έγγραφα και στοιχεία που συγκέντρωσε και παρέδωσε στη δικαιοσυνη, η πρώην εφοριακός Αλίκη Κυριακάκη.

read more...
Jan16 1/16/2012 11:13:00 AM by Giannis

 Απεργία οργανώνει την Τρίτη το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) καλώντας όλους τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες να συμμετέχουν. Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 
Κινητοποίηση και από το ΠΑΜΕ, που καλεί σε συγκέντρωση επίσης στις 11:00 στην Ομόνοια.
 
Λόγω της απεργίας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας, ενώ ακινητοποιημένο θα παραμείνει το μετρό.
read more...
Jan16 1/16/2012 10:28:00 AM by Giannis

 Σημαντικό προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίων μονάδων, έναντι του ΠΑΣΟΚ δίνει στη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής». Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα η αποχή, η οποία προσεγγίζει το 32,5%.

 
Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,5% , το ΠΑΣΟΚ 14%, η ΔΗΜΑΡ 13,5%, το ΚΚΕ12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, ο ΛΑΟΣ 5,5%, οι Οικολόγοι – Πράσινοι 4%, η ΔΥΣΗ 2,5% και λοιπά κόμματα συνολικά 5,5%.
read more...
Jan13 1/13/2012 3:45:00 PM by Giannis

 Το μέγα ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου που έχει αποκαλύψει το Πρώτο Θέμα με επίκεντρο τον υπάκουο “κηπουρό” κ. Κώστα Θέο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο.

 
Κι αυτό γιατί εκτός από αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στη ΔΕΗ με αποδοχές της τάξης των 9.000 ευρώ μηνιαίως, ο κ. Θέος είναι πλέον και διορισμένος από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου υπάλληλος στην Βουλή και, μάλιστα, στο γραφείο του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ!
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω