Jan12 1/12/2012 10:53:00 AM by Giannis

 Προθεσμία έως τον Ιούνιο δίνει η Ευρωπαϊκή Ενωση για να μπει λουκέτο στους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) και απειλεί με πρόστιμο 35.000 ευρώ την ημέρα για καθέναν που θα παραμένει ενεργός.

Να τιναχθεί στον αέρα κινδυνεύει ο προϋπολογισμός όλων των έργων για την Αττική αν έως τον Ιούνιο δεν κλείσουν όλες οι χωματερές. Μετά τον Ιούνιο η Ευρωπαϊκή Ενωση απειλεί με πρόστιμο 35.000 ευρώ την ημέρα για κάθε χωματερή που θα παραμένει ενεργή. «Με αυτά τα πρόστιμα, ένας χρόνος καθυστέρησης θα κοστίσει όσο όλος ο προϋπολογισμός των έργων της Αττικής», λένε παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής.
read more...
Jan11 1/11/2012 12:28:00 PM by Giannis

 Με μεγάλη καθυστέρηση, μετά και την γενική κατακραυγή για τις διαδικασίες συμμετοχής των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στο πρόγραμμα, ξεκίνησε η υλοποίηση των δράσεων κοινωφελούς εργασίας συνολικού προϋπολογισμού 188 εκατ. ευρώ.

 
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επιλογής των δικαιούχων φορέων στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας για την πρόσληψη 31.341 ανέργων με προϋπολογισμό 100.161.088 ευρώ. 
read more...
Jan11 1/11/2012 11:18:00 AM by Giannis

 Οργιο παρανομίας παρατηρείται στα θρησκευτικά παζάρια, με την ανοχή των δήμων, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Μάλιστα η «ταρίφα» κυμαίνεται από 130 ως 160 ευρώ ανά 4 τετραγωνικά μέτρα για δύο ημέρες για κάθε άδεια.

 

Συγκεκριμένα έλεγαν ότι διάφοροι επιτήδειοι που ενδημούν στις διοικήσεις των σωματείων των πλανόδιων επαγγελματιών ελέγχουν τις κληρώσεις που γίνονται σε διάφορους δήμους, σε συνεργασία με παράγοντες της δημοτικών αρχών για την απόκτηση των θέσεων στα παζάρια

read more...
Jan11 1/11/2012 10:45:00 AM by Giannis

 Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες Ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015». Το νομοθέτημα εισάγεται την Πέμπτη προς επεξεργασία σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί στην Ολομέλεια.

 
Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο περιλαμβάνει νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο και για επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές προς τα ταμεία.
read more...
Jan10 1/10/2012 11:43:00 AM by Giannis

 Πριν καλά καλά ισχύσουν οι νέες αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, όπου κατά περιπτώσεις θα φθάνουν μέχρι και το 15%, με νέες δηλώσεις του ο πρόεδρος της εταιρίας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων ανατιμήσεων εντός του 2012.

 
Ο κ. Ζερβός υπενθύμισε πως τα οικονομικά της ΔΕΗ είναι σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση αλλά και ότι το 2011 η εταιρία κατέγραψε μεγάλες ζημιές. Ξεκαθάρισε πως μόνο με νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση μπορούν να κοπούν τα προνόμια και οι εκπτώσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, σε όποιους εργαζόμενους και όσα νοικοκυριά τα κατέχουν. 
read more...
Jan10 1/10/2012 10:49:00 AM by Giannis

 Οι πρώτες 26.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τις προτάσεις 85 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, και όλα πλέον είναι έτοιμα για την έκδοση των προκηρύξεων και την επιλογή των ανέργων.

Οι πρώτες 26.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τις προτάσεις 85 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, και όλα πλέον είναι έτοιμα για την έκδοση των προκηρύξεων και την επιλογή των ανέργων.
 
Οι θέσεις αυτές κατανέμονται σε επτά Περιφέρειες και οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε 368 υπηρεσίες. Το επόμενο βήμα είναι η έγκριση από το ΑΣΕΠ των προκηρύξεων, που θα υποβάλουν οι συμπράττοντες φορείς.
read more...
Jan9 1/9/2012 12:49:00 PM by Giannis

Ενεργειακά πιστοποιητικά πρέπει να προσκομίζουν από σήμερα οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις Εφορίες, προκειμένου να νοικιάσουν ακίνητα, καθώς η σχετική υποχρέωση που ίσχυε από πέρυσι για τις αγοραπωλησίες επεκτείνεται και στις μισθώσεις.
Το κόστος έκδοσης των πιστοποιητικών κυμαίνεται από 1 - 2,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με τη χρήση του ακινήτου, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών (ΠΟΜΙΔΑ) ζητά, εφόσον δεν εισακούστηκε το αίτημα για αναβολή του μέτρου, να μειωθούν οι αμοιβές των μηχανικών που εκδίδουν τα πιστοποιητικά.

read more...
Jan9 1/9/2012 12:11:00 PM by Giannis

 Στην κατάργηση του 14ου μισθού, δηλαδή του δώρου Πάσχα και του επιδόματος αδείας, προσανατολίζεται το υπουργείο Εργασίας, ενώ ο 13ος μισθός σε πρώτη φάση φαίνεται να εντάσσεται στις μηνιαίες αποδοχές.

Οι πιέσεις από την τρόικα είναι πλέον ασφυκτικές και, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για τη μείωση των μισθών, τότε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, θα καταργηθεί ο 14ος μισθός, ο 13ος θα ενσωματωθεί στις μηνιαίες αποδοχές, ενώ θα παγώσουν οι ωριμάνσεις, τουλάχιστον για μία τριετία. Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο την παρούσα χρονική στιγμή, με την κυβέρνηση να τηρεί στάση αναμονής, περιμένοντας τα αποτελέσματα του κοινωνικού διαλόγου, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζεται για νομοθετική παρέμβαση στην περίπτωση του ναυαγίου στις συζητήσεις εργαζομένων και εργοδοτών.
read more...
Jan9 1/9/2012 11:51:00 AM by Giannis

 Εως το τέλος Ιανουαρίου οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν: τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ του 2012, τη δόση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου επί των αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης, τον φόρο εισοδήματος 2011, τον φόρο για εκπρόθεσμη υποβολή παλαιών δηλώσεων και την πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ.

Το χέρι στην τσέπη, για να πληρώσουν φόρους, τέλη και έκτακτες εισφορές, καλούνται να βάλουν μέχρι το τέλος του μήνα εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι..
Την ίδια ώρα, μισθωτοί και συνταξιούχοι βλέπουν τις μηνιαίες αποδοχές τους να «ψαλιδίζονται» ακόμη περισσότερο με την αύξηση της παρακράτησης φόρου λόγω της εφαρμογής της νέας φορολογικής κλίμακας με το μειωμένο στις 5.000 ευρώ αφορολόγητο όριο και της ενσωμάτωσης στην παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης του 2012. Οι συνολικές μηνιαίες απώλειες θα κυμανθούν από 21 έως 110 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 850 και μέχρι 2.500 ευρώ.
Ειδικότερα, έως το τέλος Ιανουαρίου οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν:
read more...
Jan5 1/5/2012 11:08:00 AM by Giannis

 Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός αναδείχτηκε κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου, του φορέα που αντικαθιστά τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων.

 
Ο νέος φορέας, θα αναλάβει να λειτουργήσει τις νέες μονάδες διαχείρισης σκουπιδιών, θα είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και θα συμμετέχουν σε αυτόν η Περιφέρεια Αττικής και οι 66 δήμοι της περιφέρειας.
 
Σκοπός του νέου φορέα είναι η επεξεργασία ανακύκλωση, η κατασκευή μονάδων και η αποκατάσταση των παράνομων χωματερών. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι η Αττική πρέπει να βρει λύσει στο χρόνια πρόβλημα με τα απορρίμματα. 
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω