Jan19 1/19/2012 10:30:00 AM by Giannis

 Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου αναμένεται να αρχίσουν οι διαδικασίες για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που αποφάσισε χθες το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, στην συνεδρίασή του υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν, το αργότερο, μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα.
Ειδικότερα, το διήμερο 3-4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η προγραμματική Εθνική Συνδιάσκεψη, το διήμερο 10-11 θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο για την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του Κινήματος και το διήμερο 17-18 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου.
Ωστόσο, είναι πιθανό η εκλογή προέδρου να μετακινηθεί για μία ή δύο εβδομάδες, στην περίπτωση κατά την οποία δεν έχει εγκριθεί το PSI και δεν έχει ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση.
read more...
Jan18 1/18/2012 11:35:00 AM by Giannis

 O Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας προχωρούν σήμερα σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 13:00 μέχρι τις 17:00, ελλείψει οποιασδήποτε νέα εξέλιξης η οποία θα εκτόνωνε την κρίση.

 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Κλαδικής των Ελεγκτών (ΠΑΣΕΕΚ) Γιώργος Γεωργίου, ανέφερε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με την τελευταία ανακοίνωση που είχαν εκδώσει και δεν υπήρξε καμιά εξέλιξη.
read more...
Jan18 1/18/2012 10:57:00 AM by Giannis

 Πέμπτο κόμμα στην Β’ Αθήνας αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνοντας το 7,3% των προτιμήσεων του εν λόγω εκλογικού σώματος. Το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει από μυστική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό πολιτικού Οργανισμού, και η οποία έρευνα, παραδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. Από κει και πέρα πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η Ν.Δ. και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ, η «Δημοκρατική Αριστερά», το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ.

 
Μιλάμε για πραγματικό βατερλό. Για ουσιαστική διάλυση του πολιτικού συστήματος, αφού το άθροισμα των ποσοστών που λαμβάνουν τα κόμματα, μετά μεγάλης δυσκολίας προσεγγίζει το 50%.
 
read more...
Jan17 1/17/2012 5:09:00 PM by Giannis

 Με συνοπτικές διαδικασίες το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί στην απελευθέρωση 136 επαγγελμάτων και υπηρεσιών. Η προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε χθες αιφνιδιαστικά, λίγο πριν από την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα.

Σε πλήρη απελευθέρωση... εξπρές 136 επαγγελμάτων και υπηρεσιών προχωρεί η κυβέρνηση. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων δημοφιλή επαγγέλματα (αρτοποιός, διερμηνέας, ασφαλιστής, οπτικός, ξεναγός, μεσίτης, εφημεριδοπώλης) και υπηρεσίες που αφορούν κολέγια, ιδιωτικά σχολεία, ασφαλιστικές εταιρείες, παροχή υπηρεσιών ασφάλειας κ.ά. Λίγες ώρες πριν από την άφιξη των πρώτων κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα, o υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος προσέθεσε χθες διάταξη στο πολυνομοσχέδιο, η οποία προβλέπει το οριζόντιο άνοιγμα των επαγγελμάτων και την άρση όλων των περιορισμών στην ελεύθερη άσκησή τους.
read more...
Jan17 1/17/2012 4:05:00 PM by Giannis

 Ούτε καν μια ασήμαντη επανάληψη της υπόσχεσης ότι δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ κατόρθωσαν οι αγωνιούντες δελφίνοι να αποσπάσουν από τον Γιώργο Παπανδρέου. Φρούδες αποδείχθηκαν οι ελπίδες τους κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου, ενός οργάνου που όπως αποδείχθηκε αυτός εξακολουθεί να ελέγχει. Αντιθέτως, ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ αποτρέλανε και έριξε σε κατάθλιψη τους επίδοξους διαδόχους του, βάζοντας τον... παραλίγο πρωθυπουργό Φίλιππο Πετσάλνικο να κάνει δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM. «Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι θέμα τι θέλει ή δεν θέλει ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος, αλλά των γενικότερων συνθηκών που διαμορφώνονται κάθε φορά» είπε ο πρόεδρος της Βουλής, αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο όχι μόνο να διεκδικήσει ο Γ. Παπανδρέου επανεκλογή του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να το πράξει ως... «σωτήρας» που δήθεν θα τον αναγκάζουν «οι γενικότερες συνθήκες»!

read more...
Jan17 1/17/2012 3:52:00 PM by Giannis

 Με περιβαλλοντικά και συγκοινωνιακά κριτήρια η έκδοση των νέων αδειών

Εντός της εβδομάδος αναμένεται να παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί
Με περιβαλλοντικές και συγκοινωνιακές μελέτες θα εντοπίζονται οι κατά τόπους ανάγκες για την έκδοση νέων αδειών ταξί. Αυτό θα ορίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την απελευθέρωση του κλάδου, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της εβδομάδας.
Ηδη χθες ο υπουργός, Μάκης Βορίδης, ξεκίνησε τη διαβούλευση με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, στους οποίους παρουσίασε τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου.
Οι ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου, όπως έχει ήδη αναφέρει ο κ. Βορίδης, θα προβλέπουν:
read more...
Jan17 1/17/2012 12:16:00 PM by Giannis

 «Κάθετη» η ΓΣΕΕ σε οτιδήποτε αφορά το μισθολογικό κόστος, προτάσεις για «πάγωμα» των μισθών θα ρίξουν στο τραπέζι οι εργοδότες. Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο για νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση αν δεν συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι

 
Ο πρώτος γύρος απευθείας συναντήσεων των κοινωνικών εταίρων για το μισθολογικό στον ιδιωτικό τομέα ξεκινά αυτήν την εβδομάδα, με την ΓΣΕΕ να συναντάται την Τετάρτη με τους εργοδοτικούς φορείς.
Η ΓΣΕΕ διαμηνύει πως δεν θα δεχθεί παρέμβαση σε ζητήματα που ρυθμίζονται στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δηλαδή τα δώρα, οι ωριμάνσεις και ο κατώτατος μισθός, βάζοντας στο τραπέζι μόνο τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους -με αντισταθμιστικά, όμως, μέτρα που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.
read more...
Jan17 1/17/2012 11:38:00 AM by Giannis

 Σε απεργιακό κλοιό αναμένεται να βρεθεί σήμερα η Αττική καθώς το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και τα έξι Εργατικά Κέντρα της Αττικής, καλούν όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες να συμμετέχουν...

Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Κινητοποίηση και από το ΠΑΜΕ, που καλεί σε συγκέντρωση επίσης στις 11:00 στην Ομόνοια.
Λόγω της απεργίας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας, ενώ ακινητοποιημένο θα παραμείνει το μετρό.
Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινηθούν ως εξής: 
read more...
Jan17 1/17/2012 10:32:00 AM by Giannis

 Τις 2.285 φτάνουν αυτή την εβδομάδα οι «ανοιχτές» θέσεις εποχικού προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου

Τις 2.285 φτάνουν αυτή την εβδομάδα οι «ανοιχτές» θέσεις εποχικού προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου. «Πόλο έλξης» για υποψήφιους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αποτελούν οι 524 θέσεις που προκήρυξαν Υπηρεσίες των ΕΛ.ΤΑ. στην Αττική, την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο. Τις θέσεις θα καταλάβουν διανομείς, υπάλληλοι εσωτερικής εκμετάλλευσης, οδηγοί και διαμετακομιστές. Εκατόν εβδομήντα έξι εποχικοί σε τεχνικές και βοηθητικές ειδικότητες προσλαμβάνονται σε 19 δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις.
read more...
Jan16 1/16/2012 5:01:00 PM by Giannis

 Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2012

 
Στο Καπανδρίτι πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου η πρώτη συνάντηση στελεχών των Ελεύθερων Πολιτών του Δήμου Ωρωπού με την συμμετοχή και του ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου. Στην συζήτηση αναλύθηκαν τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης των τριών κομμάτων, τα αδιέξοδα που δημιουργούνται για την χώρα και για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. 
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω