Jan24 1/24/2012 1:46:00 PM by Giannis

 Τρόικα: Καταργήστε 13ο - 14ο μισθό σε ιδιωτικό τομέα και ΔΕΚΟ, τράπεζες - Καταργήστε τη διαιτησία

Τις ανατροπές στις αμοιβές του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ και τα σημεία της εργατικής νομοθεσίας που πρέπει να τροποποιηθούν περιλαμβάνει αναλυτικά το «κείμενο εργασίας» της τρόικας προς την κυβέρνηση.
 
Η τρόικα, στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, δεν δέχθηκε τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς για να μην καταργηθούν ο 13ος και 14ος μισθός παρ΄ότι μια τέτοια απόφαση θα πλήξει βραχυπρόθεσμα τη ζήτηση και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση.
read more...
Jan24 1/24/2012 12:25:00 PM by Giannis

 Nέα συνάντηση σχεδιάζουν η ΓΣEE και οι εργοδοτικές οργανώσεις πριν από το επόμενο ραντεβού (Πέμπτη ή Παρασκευή) της τρόικας με τον υπουργό Eργασίας Γ. Kουτρουμάνη. «Tι θα πράξει η κυβέρνηση αν δεν υπάρξει συμφωνία» των κοινωνικών εταίρων, είναι το ερώτημα που υπέβαλε η τρόικα, δείχνοντας το δρόμο της νομοθετικής παρέμβασης.

Yπό τη δαμόκλειο σπάθη της νομοθετικής παρέμβασης στους μισθούς και τις συμβάσεις -όχι μόνο του ιδιωτικού τομέα αλλά και των ΔEKO και των τραπεζών, όπου η τρόικα ζητά ανοικτά την κατάργηση των ειδικών καθεστώτων -«προνομίων», όπως πρώτη αποκάλυψε η «H»- η ΓΣEE και οι εργοδοτικές οργανώσεις φέρονται αποφασισμένες να καθήσουν ξανά στο τραπέζι του διαλόγου για να διασώσουν «ό,τι μπορεί να διασωθεί».
read more...
Jan24 1/24/2012 12:15:00 PM by Giannis

 Φόβους για μείωση των συντάξεων εκφράζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει παρεμβάσεις για τη στήριξη των ασφαλιστικών φορέων. Πιθανή μεταβίβαση στα Ταμεία περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου (π.χ. ακίνητα).

Πάνω από 11 δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να είναι η συνολική απώλεια των Ταμείων από το «κούρεμα» των ομολόγων, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για «κούρεμα» και στις συντάξεις. Η περιουσία των ασφαλιστικών φορέων θα πέσει στο μισό και, σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι απώλειες, θα υπάρξουν αναγκαστικά νέα μέτρα.
read more...
Jan23 1/23/2012 11:51:00 AM by Giannis

 Με γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη θα γίνει η αξιολόγηση των περίπου 750.000 δημοσίων υπαλλήλων,υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ η διαδικασία αξιολόγησης.

 
Με γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη θα γίνει η αξιολόγηση των περίπου 750.000 δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τα όσα σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως δήλωσε στη ΝΕΤ ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί η διαδικασία αξιολόγησης στα πρότυπα του νέου συστήματος επιλογής διευθυντών που γίνεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
 
read more...
Jan23 1/23/2012 10:24:00 AM by Giannis

 Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τέως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου αλλά και των τότε υπουργών και υφυπουργών Οικονομικών διαβλέπει στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε για τις καταγγελίες περί σκόπιμης διόγκωσης του ελλείμματος της Ελλάδας για το 2009, ο υπό παραίτηση οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Η κίνηση αυτή του κ. Πεπόνη δημιούργησε και πολιτικές επιπλοκές, καθώς από το απόγευμα της Παρασκευής συνεργάτες του κ. Α. Σαμαρά διέρρεαν ότι τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, οι εμπλεκόμενοι και κυρίως ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να απομακρυνθούν από την κυβέρνηση. Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο «για επιχείρηση ποινικοποίησης της αλήθειας για την πραγματική δείνη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η χώρα το 2009».

read more...
Jan20 1/20/2012 5:56:00 PM by Giannis

 Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής (Ελεύθεροι Πολίτες), Βασίλης Οικονόμου, ο συντονιστής των Ελεύθερων Πολιτών του Θριασίου, Νίκος Ψούνης και τα μέλη της Επιτροπής Στήριξης Γαστεράτος Στέλιος, Καλλαρίδης Μάρκος και Τσούτσουρας Σπύρος συναντήθηκαν με το νέο Δήμαρχο της Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά, τον Αντιδήμαρχο Μενέλαο Μίχα και τον Δημοτικό Σύμβουλο Ανδρώνη Δημήτριο στο Δημαρχείο Μαγούλας.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα του Δήμου Ελευσίνας και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την μείωση των πόρων που αποδίδονται στην αυτοδιοίκηση ενώ αναζητήθηκαν δρόμοι συνεργασίας και κοινής πορείας ιδίως στα ζητήματα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα δημιουργήσουν κοινωνικές δομές προστασίας για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 
read more...
Jan20 1/20/2012 5:22:00 PM by Giannis

 Τελεσίγραφο για άμεση νομοθετική ρύθμιση ώστε να περικοπούν οι επικουρικές συντάξεις και να ενοποιηθούν τα ασφαλιστικά επικουρικά ταμεία στέλνει η τρόικα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, το όλο θέμα τίθεται ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αθηνά Δρέττα δήλωσε χτες ότι «τα λεφτά για τις επικουρικές φθάνουν μέχρι το Πάσχα». Σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου, η τρόικα μεταξύ άλλων ζήτησε και την άμεση μείωση κατά 50% του αριθμού των υπαλλήλων που υπηρετούν στα επικουρικά ταμεία (από 600 σε 300), θέμα που τελικά παραπέμφθηκε στον γενικό κυβερνητικό σχεδιασμό για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 μέχρι το 2015 μέσω συνταξιοδοτήσεων.
read more...
Jan20 1/20/2012 5:15:00 PM by Giannis

 Με «αντιπερισπασμό» προσπαθεί να απαντήσει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, στην πρόταση - καταπέλτη του εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Εφετών για την προφυλάκιση του ίδιου και του τέως αντιδημάρχου Οικονομικών Μιχάλη Ζορπίδη για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης - μαμούθ. Την προφυλάκιση των δύο ανδρών θα κρίνει το Συμβούλιο Εφετών κάνοντας ή όχι δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα. Υπενθυμίζεται ότι σε τραπεζικούς λογαριασμούς του τέως δημάρχου βρέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 1.000.040 ευρώ που δεν δικαιολογείται

read more...
Jan20 1/20/2012 1:32:00 PM by Giannis

 Η άμεση εφαρμογή των αλλαγών στα Ταμεία είναι προαπαιτούμενο για την καταβολή της δόσης, τόνισαν οι δανειστές στον υπουργό Εργασίας. Συναίνεση όλων των κομμάτων ζητά ο Γ. Κουτρουμάνης.

Τελεσίγραφο στέλνει η τρόικα για τις επικουρικές συντάξεις, τονίζοντας πως η υλοποίηση των αλλαγών είναι προαπαιτούμενο για την καταβολή της δόσης. Το τεχνικό κλιμάκιο των δανειστών είχε την Τετάρτη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και τη γενική γραμματέα Αθηνά Δρέττα, όπου συζητήθηκε το σχέδιο για τα επικουρικά ταμεία (το οποίο προβλέπει μεσοσταθμική μείωση 15% σε όσους φορείς έχουν ελλείμματα).
read more...
Jan20 1/20/2012 11:51:00 AM by Giannis

 Εναντιώνεται με σφοδρότητα η Κεντρική Ένωση Δήμων Αττικής (ΚΕΔΑ) στην πρόβλεψη του νομοσχεδίου του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την «ποινική προστασία του περιβάλλοντος», σύμφωνα με την οποία την ευθύνη πληρωμής των προστίμων από τη συνέχιση λειτουργίας των ΧΑΔΑ (Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων) θα έχουν πλέον οι δήμοι εντός των οποίων βρίσκονται.

 
Σύμφωνα με το κείμενο παρατηρήσεων της ΚΕΔΑ που κατατέθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, είναι ηθικά άδικο να μετακυλίονται στους δήμους τα πρόστιμα, αφού «η διαχείριση των στερεών αποβλήτων είναι μια διαδικασία που περιέχει πράξεις και αποφάσεις οι οποίες ξεκινούν από το κράτος, τις περιφέρειες και μετά φθάνουν στους δήμους και τους φορείς τους».
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω