Feb7 2/7/2012 12:26:00 PM by Giannis

 Τελευταία ευκαιρία για ευνοϊκή ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους έχουν περισσότεροι από 800.000 φορολογούμενοι με χρέη προς το Δημόσιο τα οποία δεν υπερβαίνουν τα 75.000 ευρώ αν πρόκειται για επιχειρήσεις και τα 10.000 ευρώ αν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα. Με τον περιορισμό των δόσεων και την εστίαση της ρύθμισης σε μικροοφειλέτες, το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά αυξημένες εισπράξεις τους προσεχείς 24 μήνες.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για την ενεργοποίηση της νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών η οποία μετά τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής, υπό την πίεση της τρόικας για αυστηροποίηση των διατάξεων, θα δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης σε έως 24 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό τα 100 ευρώ.
read more...
Feb7 2/7/2012 12:19:00 PM by Giannis

 «Εκλογές το αργότερο στις 8 Απρίλη» διαμηνύουν από το περιβάλλον του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας

Με απόλυτα επίσημο τρόπο ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γ. Καρατζαφέρης σε όλες τις προηγούμενες συσκέψεις, υπό τον πρωθυπουργόΛουκά Παπαδήμο, υποστήριξαν την πολιτική βούλησή τους για την παράταση της κυβέρνησης συνεργασίας, ώστε να σωθεί η «παρτίδα» εάν και εφόσον ανάψουν τα φώτα στον προθάλαμο της νέας δανειακής σύμβασης-μαμούθ.
Το ζήτημα -είναι σίγουρο- απασχολεί ιδιαιτέρως και τα τρία κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς άπαντες αντιλαμβάνονται ότι από τον χρόνο της θητείας θα κριθούν οι «λεπτομέρειες» και η εφαρμογή τους χωρίς πισωγυρίσματα.
read more...
Feb3 2/3/2012 6:11:00 PM by Giannis

 Θέμα ασφάλειας των 5 εκατομμυρίων πολιτών του λεκανοπεδίου θέτει ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με επιστολή του τον Πρωθυπουργό, ενημερώνοντας τον για το πρόβλημα που έχει ανακύψει από τη μη ύπαρξη των πόρων για την απρόσκοπτη συνέχιση παροχής υπηρεσιών αλλά και τη συντήρηση οδικών αξόνων σε ανεκτό επίπεδο για 550 χιλιόμετρα του οδικού δικτύου, που πλέον ανήκει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας.

read more...
Feb3 2/3/2012 5:30:00 PM by Giannis

Μετά από τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής (Ελεύθεροι Πολίτες), Βασίλη Οικονόμου, στην Βουλή με ερωτήσεις και επίκαιρες ερωτήσεις, αλλά και την συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις και στις δημόσιες συζητήσεις που οργάνωσαν η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα για τις Εκτός Σχεδίου Κατοικίες των Παλιννοστούντων Ποντίων από την τ. ΕΣΣΔ και ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου», έγινε δεκτή από την Βουλή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος τροπολογία που μειώνει τα πρόστιμα για την νομιμοποίηση των συγκεκριμένων αυθαίρετων κατοικιών στο 20% του ποσού.

read more...
Feb3 2/3/2012 2:58:00 PM by Giannis

 Σε 24, από 60, περιορίζονται οι δόσεις της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μετά τις έντονες αντιδράσεις της τρόικας που απαίτησε αρχικά απόσυρση της ρύθμισης, αλλά φαίνεται να συμβιβάζεται τελικά με ουσιαστικές αλλαγές.

Η ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε μόλις προ ολίγων ημερών από τη Βουλή, έδινε άλλη μία ευκαιρία σε 900.000 φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω από 44 δισ. ευρώ να τα ξεπληρώσουν με ελάχιστη μηνιαία δόση 100 ευρώ σε διάστημα που μπορούσε να φτάνει τα πέντε χρόνια. Με τις πρώτες οχλήσεις της τρόικας ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τροποποίησε τις διατάξεις δίνοντας τη δυνατότητα των 60 δόσεων μόνο σε όσους φορολογουμένους «προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν την αδυναμία τους για πληρωμή σε συντομότερο χρόνο». Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο μέγιστος αριθμός των δόσεων δεν θα μπορούσε να υπερβαίνει τις 48.
read more...
Feb3 2/3/2012 11:30:00 AM by Giannis

 Την αποδοχή καταλόγου με 13 σκληρά μέτρα αξιώνει η τρόικα από την κυβέρνηση. Συγκαταλέγονται απολύσεις στο Δημόσιο, ψαλίδισμα του κατώτατου μισθού και περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Η αδιάλλακτη αυτή στάση καθιστά κρίσιμης σημασίας τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου

Η πιο μεγάλη... ώρα είναι τώρα για το νέο δάνειο και το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Η τρόικα κρατά αδιάλλακτη στάση και ζητεί από την κυβέρνηση να πει «ναι» σε 13 μέτρα-φωτιά. Εμφανίζεται μάλιστα αμετακίνητη όσον αφορά τις απολύσεις στο Δημόσιο, τις περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και σε πρόσθετες παροχές στις ΔΕΚΟ, αλλά και τη μείωση του κατώτατου μισθού. Φέρεται δε να... συζητά τα «δώρα» στον ιδιωτικό τομέα.
read more...
Feb2 2/2/2012 12:02:00 PM by Giannis

 Καθορίζονται τοπική ανάπτυξη -  μετανάστευση Το Πολυνομοσχέδιο για τnν Τοπική Αυτοδιοίκηση, απέστειλε χθες στην ΚΕΔΕ στο πλαίσιο τnς δημόσιας διαβούλευσης υπουργείο Εσωτερικών. Το έγγραφο το οποίο μοιράστηκε και στους εκπροσώπους των κομμάτων που μετέχουν στnv κυβέρνηση, ρυθμίζει μια σειρά από σημαντικά θέματα που αφορούν τους ΟΤΑ και συγκεκριμένα περιλαμβάνει διατάξεις σχετικά με την τοπική ανάπτυξn, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση. Επίσης ενσωματώνει στο εθνικό δίκαιο, την Ευρωπαϊκή Οδηγία για ζητήματα που αφορούν σε μετανάστες υψηλής ειδίκευσης. Ειδικότερα ρυθμίζει τα θέματα διοίκησης και αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ. τα οικονομικά ζητήματα των Δήμων, καθώς και των Επιχειρήσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέματα που αφορούν στο προσωπικό, ενώ περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για το πρόγραμμα Αυτοδιοίκηση -  Κοινωνική Συνοxή και ισόρροπη ανάπτυξη(ΑΚΣΙΑ). 

read more...
Feb2 2/2/2012 11:16:00 AM by Giannis

 Tα πράγµατα για το ΠΑΣΟΚ είναι ακριβώς όπως και για τη χώρα, πάρα πολύ δύσκολα! Η αίσθηση αυτή είναι διάχυτη, προκύπτει από τη συµπεριφορά των στελεχών του, επιβεβαιώνεται από τις πρόσφατες εξελίξεις και καταγράφεται στα δηµοσκοπικά αποτελέσµατα της πρόθεσης ψήφου… ηχηρότατα!

 
Στο ερώτηµα για τον καταλληλότερο χρόνο εκλογής νέου αρχηγού, η συντριπτική υπεροχή της απά­ντησης «άµεσα» µοιάζει µε «κραυγή» αγωνίας των ψηφοφόρων του. Μεταξύ Γ. Παπανδρέου και Β. Βενιζέλου, ο αντιπρόεδρος - αν είναι ο νέος αρχηγός - εµφανίζεται να κάνει το ΠΑΣΟΚ πιο ελκυστικό στους ψηφοφόρους. Είναι όµως εντυπωσιακή η άρνηση που καταγράφουν και οι δύο, ακόµα και µεταξύ των ψηφοφόρων του κόµµατος - η πλειοψηφία των οποίων θεωρεί πιθανή τη διάσπασή του!
read more...
Feb1 2/1/2012 4:18:00 PM by Giannis

 Αιχμές από σκληροπυρηνικούς για το «διαπραγματευτικό σθένος» Παπαδήμου

Ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό για όσα διαδραματίστηκαν στις Βρυξέλλες αναμένουν στη ΝΔ, κρίνοντας σκόπιμη προς την κατεύθυνση αυτή ακόμη και μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο, αλλά στη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα παίρνουν ήδη θέσεις στα χαρακώματα για 13ο - 14ο και κατώτατο μισθό. Από το γαλάζιο επιτελείο απέφευγαν χθες κάθε επίσημο σχόλιο για τα τελεσίγραφα της Συνόδου Κορυφής. Αναγνώριζαν, ωστόσο, ότι η τρέχουσα εβδομάδα είναι η πλέον κρίσιμη για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης και έσπευδαν προκαταβολικά να δηλώσουν ότι η ΝΔ θα κινηθεί ως «υπεύθυνη πολιτική δύναμη».
read more...
Feb1 2/1/2012 11:38:00 AM by Giannis

 Αύξηση σε ΦΠΑ και ειδικούς φόρους κατανάλωσης, κατάργηση φοροαπαλλαγών, φορολόγηση καταθέσεων από 10% σε 20% και αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων προτείνει το τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ

Νέα φορολογική αφαίμαξη με περαιτέρω αυξήσεις στους έμμεσους φόρους (Φ.Π.Α., ειδικοί φόροι κατανάλωσης), κατάργηση φοροαπαλλαγών, αναπροσαρμογή του φόρου επί των καταθέσεων από το 10% στο 20% αλλά και αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε ετήσια βάση προτείνει στην κυβέρνηση το τεχνικό κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που έχει αναλάβει ρόλο συμβούλου στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω