Jan31 1/31/2012 11:13:00 AM by Giannis

 Ο υφυπουργός Εσωτερικών πρότεινε τη δημιουργία ειδικού καθεστώτος για το πλεονάζον προσωπικό, που θα έχει τη δυνατότητα να μετακινείται όπου υπάρχουν κενά. Τη θωράκιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζήτησαν οι αιρετοί

Τη θεσμοθέτηση μιας «ιδιότυπης εφεδρείας» για το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρότεινε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή το διήμερο 27-28 Ιανουαρίου, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλος.

«Να κάνουμε τη δική μας εφεδρεία», τόνισε υπογραμμίζοντας: «Οσοι πλεονάζουν, με κριτήρια που θα συμφωνήσουμε αντικειμενικά, με το ΑΣΕΠ, να εντάσσονται σε μία ιδιότυπη εφεδρεία και από κει να μετακινούνται όπου υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις».

read more...
Jan30 1/30/2012 4:57:00 PM by Giannis

 Αμετακίνητος εμφανίστηκε ο Γ. Παπανδρέου για το θέμα της εκλογής νέου αρχηγού, ενώ δεν πρόκειται να δεχτεί καμία ψηφοφορία στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ την προσεχή Πέμπτη.

«Ωρα μηδέν» έχει σημάνει πλέον για το ΠΑΣΟΚ, με το εσωκομματικό σκηνικό να θυμίζει κινούμενη άμμο και όλοι να βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, καθώς τίποτα δεν φαίνεται ικανό να σταματήσει την κατρακύλα στις δημοσκοπήσεις και κανένας να μην μπορεί να εγγυηθεί για την ενότητα στο κόμμα.
Ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε χθες αμετακίνητος στο χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασιστεί για την εκλογή νέου αρχηγού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να δεχτεί καμία ψηφοφορία στη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ την προσεχή Πέμπτη.
read more...
Jan30 1/30/2012 4:45:00 PM by Giannis

 Με ανυποχώρητο τρόπο η τρόικα επιμένει να κοπούν με το μαχαίρι μισθοί, δώρα, επιδόματα και επικουρικές συντάξεις. Συνδέει άμεσα τις περικοπές με τη συμφωνία για το PSI. Η διαπραγμάτευση με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη είναι σκληρή. Συνεχίζεται σήμερα με προοπτική να παραταθεί και την Κυριακή, αν μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει συμφωνία

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει η τρόικα, που ζητεί εδώ και τώρα να μπει «μαχαίρι» σε μισθούς, δώρα, επιδόματα και επικουρικές συντάξεις. Στο υπουργείο Εργασίας είναι σε εξέλιξη σκληρή διαπραγμάτευση, καθώς οι δανειστές βάζουν στο τραπέζι το σύνολο των θεμάτων τα οποία συνδέουν με το PSI.
read more...
Jan30 1/30/2012 4:29:00 PM by Giannis

 Την επίσημη πολιτική, προγραμματική και εκλογική συνεργασία τους ανακοίνωσαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) και η κίνηση των Ελεύθερων Πολιτών.

 
O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης και ο επικεφαλής των Ελεύθερων Πολιτών, Βασίλης Οικονόμου, εξέφρασαν την ελπίδα ότι με τη συνεργασία τους θα συμβάλλουν στην αναμόρφωση της κεντροαριστεράς και ταυτόχρονα, όπως σημειώνεται στην διακήρυξή τους, ότι αυτή η συνεργασία θα αποτελέσει «δύναμη ανατροπής και αλλαγής, δύναμη αναγέννησης».
read more...
Jan30 1/30/2012 3:58:00 PM by Giannis

 Δημοσιονομικό Σύμφωνο και Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας τίθενται επί τάπητος, στη σημερινή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, ενώ το ελληνικό ζήτημα, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα λάβουν χώρα στο περιθώριο.

O Έλληνας Πρωθυπουργός, προσέρχεται στη Σύνοδο, με διαπραγματευτική γραμμή αυτήν που συμφωνήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και σύμφωνα με την οποία υπάρχουν σαφείς κόκκινες γραμμές για το θέμα της επιτροπείας, της μείωσης του κατώτατου μισθού αλλά και της κατάργησης 13ου και 14ου μισθού.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, σε περίπτωση που στα ζητήματα αυτά επιμείνουν οι εταίροι, ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να διαβουλευθεί εκ νέου με τους πολιτικούς αρχηγούς.
read more...
Jan26 1/26/2012 5:38:00 PM by Giannis

 Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιχειρούμενη από το υπουργείο Περιβάλλοντος απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης και η εκποίηση περιουσιών σε εξευτελιστικές τιμές υπέρ των «ισχυρών» επενδυτών.

Το υπουργείο έχει θέσει σε διαβούλευση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο απαγορεύει ουσιαστικά την εκτός σχεδίου δόμηση. 

Το σχέδιο «κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεων γης», που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, επιδιώκει να απαγορεύσει «δια ροπάλου» την κατασκευή κατοικίας σε εκτός σχεδίου περιοχές, δίνει ωστόσο το «ελεύθερο» για την ανέγερση κατοικίας μόνον εάν ο ιδιοκτήτης αυτής εκμεταλλεύεται το αγροτεμάχιο.
 
read more...
Jan26 1/26/2012 4:24:00 PM by Giannis

 Η ΔΗΜ.ΑΡ. και οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ανακοινώνουν την εκλογική και πολιτική συνεργασία των δυνάμεων της Δημοκρατικής Αριστεράς και του σοσιαλιστικού χώρου.

Την Δευτέρα 30-1-2012 και ώρα 12 π.μ. στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ , κοινή συνέντευξη τύπου του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. , Φ.Κουβέλη και του βουλευτή των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ , Β.Οικονόμου .
read more...
Jan26 1/26/2012 11:15:00 AM by Giannis

 Εργασία έστω και προσωρινά αναμένεται να βρουν 120.000 άνεργοι, με το πρόγραμμα εκτέλεσης έργων αυτεπιστασίας σε δήμους, συνδέσμους και νομικά τους πρόσωπα.

Όπως ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης και Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο ή το Μάρτιο.
 
Εντός του 2012 προβλέπεται να απασχοληθούν μέχρι 5 μήνες ή 135 ημερομίσθια περίπου 35.000 άνεργοι, κυρίως τεχνίτες και εργάτες γενικών καθηκόντων, όπως ηλεκτρολόγοι, οδηγοί, οικοδόμοι, ελαιοχρωματιστές, σιδεράδες, υδραυλικοί και χειριστές μηχανημάτων κ.λπ.
read more...
Jan26 1/26/2012 10:48:00 AM by Giannis

 Μετά την ομολογία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι ψήφισε το Μνημόνιο χωρίς να το έχει διαβάσει -και δεν ήταν ο μόνος-, πολλοί αναρωτιούνται τώρα γιατί αποδέχθηκαν αδιαμαρτύρητα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την διαγραφή των τριών συναδέλφων τους (Σοφία Σακοράφα, Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Δημαράς), επειδή δεν ψήφισαν το Μνημόνιο.

 
Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που θέτουν θέμα δεοντολογίας στη συναίνεση της διαγραφής των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από βουλευτές που...
δεν είχαν διαβάσει καν το Μνημόνιο.
read more...
Jan26 1/26/2012 10:37:00 AM by Giannis

 Ως πέμπτο κόμμα καταγράφεται στη δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό "Επίκαιρα", το ΠΑΣΟΚ, βλέποντας την πλάτη, έστω και με μικρή διαφορά όλων των κομμάτων της Αριστεράς.

Για την είσοδο στη Βουλή παλεύουν η Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Συμμαχία και το Άρμα Πολιτών.
Η δημοσκόπηση αναμένεται να σημάνει πολιτικό συναγερμό σε όλα τα κόμματα, αφού αλλάζει άρδην το υπάρχον σκηνικό.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτη με ποσοστό 30,5% και με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα κόμματα.
Λογικό και επόμενο, αφού η ΝΔ έχει και τάσεις συσπείρωσης και συλλέγει πλέον μεγάλο μέρος των δυσαρεστημένων πολιτών, τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από την κυβέρνηση.
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω